Zakon ne poznaje status banaka u nagodbi Diokija

Naslovnica Forum Komentari članaka Zakon ne poznaje status banaka u nagodbi Diokija

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dok su drugdje u svijetu osvijetlili problematiku razduživanja poduzeća i problematiku poduzeća u problemima, mi se još bakćemo sa statusom potraživanja, odnosno razduživanja. I to sve samo zbog oligopola banaka i pravnih osnova na kojima su banke mogle izgraditi carstvo kolaterala i eksproprijaciju privatnog i javnog vlasništva.
Nitko se u Hrvatskoj ozbiljno nije zanimao istražiti i utvrditi koliko banke imaju ,pod vidom kolaterala ,imovine u svojim rukama i to usporediti sa ukupnom javnom i privatnom imovinom. Napominjem,iniciram, pobuđujem, kao spekulativni izračun:
– Ako su banke sve kredite pravnim i privatnim osobama osiguravala sa kolateralima u odnosu 1:3, brzo se da izračunati koji je to iznos;
– Ako su banke uz kolaterale, kao osiguranje povrata kredita, osiguravale kredite sa osobnim jamstvima privatnih lica, poduzetnika i menangera, onda se isto tako može izračunati taj iznos.
Za sada neka to bude dovoljno!!?? Očito je ta spoznaja bila dovoljna da se drugdje u svijetu, upravo iz istih razloga, dakle iz razloga razduživanja,teškoća kroz koje prolaze kako privatna lica, isto tako i pravne osobe, opasnosti koje kriju kolaterali kao sredstvo osiguranja povrata kredita, opasnosti potencijalne imovine banka na osnovi kolaterala i osiguranja,donose zakoni i to:
– Zakon o osobnom stečaju;
– Zakon o razduživanju poduzeća
– Zakon o pomoći poduzećima u teškoćama
A što radimo mi? Mi čekamo promijene zakona( samo kojih???) i mišljenje FINE????!!!

tipično za banke, htjeli bi i jare i pare a naši političari će, kad treba, zakone prilagođavati njihovim prohtjevima na dnevnoj osnovi.

upravo zbog takvog kontinuiranog protežiranja i nepostojanja poslovne odgovornosti za poslovnu politiku, banke su postale centri nesposobnosti i mediokretnotnosti. 99% svega bogatstva i moći u rukama 1% najnesposobnijih.

@osi nesposobnosti? pa tamo su najsposobniji samo je pitanje za sto
..samo ne mislis valjda da se tamo bave “poslovnom” sposobnoscu

elijah, ne znam kakva sposobnost treba za banke, kod njih je samo pitanje kako se “uvaliti”, kao i u drugim monstrum-zanimanjima koje je izmislila država gdje se zgrću grdni novci samo na račun stalnog državnog protežiranja.

meni osobno uopće ne bi smetalo da su ljudi koji jasno demonstriraju neku kvalitetu i rezultate obasuti privilegijima, pa makar ja ne bio među njima.

međutim, kad znam da su na vrhu bezveznjaci bez trunke mozga, onda isto znam da i cijelo društvo nema nikakvu budućnost.

uza sve svoje kolaterale i protežiranje, banke nepovratno upropaštavaju velike količine novca na pogrešnu politiku kreditiranja naprosto zato što su nestručni i nesposobni. oni nikako ne mogu biti stabilan sektor, glupost ne daje stabilnost i uza sve privilegije ovog svijeta one ostaju glavni faktor nestabilnosti. pamet se ne može osigurati kolateralima.

Tvrtka DIOKI je privatna tvrtka. U cijeloj ovoj agoniji te tvrtke spominju se banke, HEP, INA, a gdje je u toj priči ime vlsnika tvrtke. Nitko ga ne spominje. Zašto?

New Report

Close