Za 30 godina rada u Hrvatskoj ista mirovina kao za tri godine rada u Njemačkoj

Naslovnica Forum Komentari članaka Za 30 godina rada u Hrvatskoj ista mirovina kao za tri godine rada u Njemačkoj

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

a) kad navršiš 67 godina
b) mislim da treba raditi bar 5 godina

even better than the real thing

Naravno kada su mirovinski fondovi devastirani od hdzsdp i njihovih ” poduzetnika” poput todorića .
Pokradeni.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Sramota! Ogavna sramota!

Bit ce i gore. Zahvalite se uhljebima, laznim braniteljima, i 85% onih koji nisu odradili puni radni vijek, a u mirovini su.

pljucpljuc

cigo universale

Ajde ne kakajte kvake i ne prosipajte laži.Sa 11g. staža i sa dosta dobrim prosjekom mjesečnih primanja, mirovina iznosi 333€.
Ajmo orijuna yugosmradija,bauštela čeka na vas.

Sa 30 godina staza i 2 x od proscjecnih primanja mirovina je 500 eura i manja.
Tako da pokradeni jadni hrvatski puku znas sto te ceka.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Sa 10 godina staza i primanjima oko prosjeka ili nizim od prosjeka u Njemackoj mirovina je 500 eura ili visa.
Pa racuna

Status Quo: Roll Over Lay Down

Komunjarama fali love a treba i poplacati sve glasace uhljebe. To je kao da usporedjujes real madrid i inker, pa ne moze igrac u inkeru zaradjivati kao u realu jer je svjetlosnim godinama nekvalitetniji.


Ajde ne kakajte kvake i ne prosipajte laži.Sa 11g. staža i sa dosta dobrim prosjekom mjesečnih primanja, mirovina iznosi 333€.
Ajmo orijuna yugosmradija,bauštela čeka na vas.

Nisi upućen, u hr moraš raditi 14 godina da bi imao pravo na mirovinu, tako da ne prosipaj laži.

I članak i većina komentara su izmišljotine. Kao prvo, njemačku mirovinu ne može dobiti nitko, tko nema najmanje 60 mjeseci rada/osiguranja. (Izuzetak bi bio, da je dotični u te 3 godine imao udes na poslu s najmanje 20% invalidnosti). Netko tko zarađuje npr. 2000 EUR brutto mjesečno, imat će nekih 22-25 EUR po godini osiguranja – dakle za 10 godina nekih 220 – 250 EUR mirovine neto, za 30 godina 660 – 750 EUR.
Uz to kod nekih poslodavaca (npr. bolnice, starački domovi…) postoje i tzv. Betriebsrenten – mirovine poduzeća – koje su zadnjih godina sve niže. Za radnike u građevini, ako su tamo radili najmanje 10 godina tzv. Urlaubskasse plaća tromjesečno 210 EUR (70 EUR mjesečno) dodatak mirovini.
Čest je slučaj da netko tko ima nisku mirovinu dobiva socijalni dodatak tzv. Grundsicherung (405 EUR za žvot plus kirija za stan). Ako netko ima mirovinu 500 EUR i kirija mu je 300 EUR, on dobiva taj socijalni dodatak u visini od 205 EUR (405 + 300 = 705 – 500 = 205). To vrijedi samo za one, koji stvarno žive u Njemačkoj.

Mattis vidi se da nisi nikad radio na poslovima donošenja rješenja inz razmjernih mirovina.Potrebno je više od 1 god rada u Njemačkoj da bi ostvarili mirovinu u Njemačkoj uz uvjet godina života .
Članak je istinit jer je čovjek radio u RH 30 god a u SRNj 3 god i sa 65 god ostvario pravo na razmjernu starosnu mirovinu..Iznosi si točni a molim ljude da ne pišu o temama o kojima ne znaju..

Taj zakon sa 67 godina je stupio kasnije čovjek je otišao u razmjernu mirovinu sa 65 godina

New Report

Close