VLHO (Valamar grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLHO (Valamar grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bliži se godišnja skupština, a s njom i dokapitalizacija …pa nek se nađe i ova tema

Vaš link

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Valamar hotel dobio priznanje najvećeg britanskog turoperatora Thomsona!

Vaš link

Kad vidim crveno pretvaram se u bika


Bliži se godišnja skupština, a s njom i dokapitalizacija …pa nek se nađe i ova tema Vaš link

Može li mi netko objasniti što dokapitalizacija znači za ovu firmu. Nemam namjeru kupovati ove dionice,ali me zanima općenito ovakava način dokapitalizacije.

Hvala.

I love the Smell of Profits in the Morning

Lanterna njemačkim kamperima najbolji kamp u Hrvatskoj

Vaš link

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Turistički holding, Valamar Grupa, u devet je mjeseci ove godine prema nekonsolidiranim rezultatima poslovanja ostvarila nešto slabije rezultate nego u istome razdoblju prošle godine. Tako je iz poslovnih aktivnosti Grupa ove godine ostvarila gubitak u iznosu od 1,45 milijuna kuna (a lani dobit u iznosu od 6,14 milijuna kuna), no zato je imovina Grupe nastavila rasti.
Rast aktive Valmara
Tako je ukupna aktiva Grupe od početka ove godine povećana sa 426,67 na 455,89 milijuna kuna, dok se u isto vrijeme kratkoročne obveze Grupe nisu mijenjale (25,49 milijuna kuna). Otuda je u promatranom razdoblju porasla i knjigovodstvena vrijednost dionice Valamar Grupe sa 118,78 na 127,43 kune. Također, i eNAV je zabilježio rast pa se on sada, sukladno procjenama, kreće na razini od oko 180 kuna. Međutim, situacija u pitanju procjene vrijednosti imovine po dionici Grupe uskoro bi se mogla znatno promijeniti. Sutra bi se, naime, trebala održati skupština Valamar Grupe, na kojoj će se, među ostalim, donositi i odluka o dokapitalizaciji Grupe privatnom ponudom. Predviđeno je da se temeljni kapital Grupe poveća izdavanjem i uplatom do najviše 3,377.441 novih redovnih dionica koje glase na ime, bez nominalnog iznosa. U skupštinskom sazivu stoji kako bi nove redovne dionice trebali upisivati dioničari Grupe, prema popisu u prilogu poziva, koji, usput rečeno, nije javno objavljen pa je ostalo nejasno na koga će se predmetna dokapitalizacija zapravo odnositi, na sve postojeće dioničare Valamara ili samo one s famoznog neobjavljenog popisa.
‘Razvodnjavanje’ kapitala Valamara
Inače, cijena Valamarove dionice u dokapitalizaciji koja bi se trebala odvijati u dva kruga trebala bi iznositi svega 10 kuna. Kada se tome doda i prijedlog prema kojem bi predstojeća skupština društvima Epic Goldscheider und Wurmbck Unternehmensberatungsges.m.b.H., te društvima Enitor d.o.o. i Scapus d.o.o. trebala omogućiti neobjavljivanje javne ponude ako oni steknu više od 25 posto dionica s pravom glasa, jasno je da predstojeća dokapitalizacija Valamara otvara neka pitanja na koja je iz sadašnje situacije teško dati ikakav jednoznačan odgovor. Ono o čemu nema dvojbe jest da će se dokapitalizacija holdinga po cijeni od 10 kuna, uz moguće udvostručenje broja izdanih dionica, nesumnjivo negativno odraziti na postojeći kapital Grupe, odnosno da će se on u znatnoj mjeri “razvodniti”.
Izvor: Poslovni dnevnik, 4.12.2006.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.


dixi: ” Bliži se godišnja skupština, a s njom i dokapitalizacija …pa nek se nađe i ova tema Vaš link ” Može li mi netko objasniti što dokapitalizacija znači za ovu firmu. Nemam namjeru kupovati ove dionice,ali me zanima općenito ovakava način dokapitalizacije. Hvala.

Jako loše , barem za male dioničare.
[smiley7]

Jednostavno za postojeće dioničare, ako ne sudjeluju u dokapitalizaciji gube polovicu vrijednosti svojih dionica.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Valamar udvostručuje temeljni kapital
business.hr
redakcija@business.hr

(objavljeno 6.12.06 16:19)

Na Glavnoj skupštini Valamar grupe održanoj 5. prosinca donesena je odluka o povećanju temeljnog kapitala društva sa dosadašnjih 33,77 milijuna kuna za isti iznos nakon čega će temeljni kapital iznositi ukupno 67,55 milijuna kuna.

Temeljni kapital Valamara povećat će se izdavanjem 3.377.441 redovnih dionica na ime privatnim izdanjem. Dionice će upisati isključivo dioničari društva koji će uplatiti svoj ulog u iznosu od 10 kuna po dionici.

Upis i uplata dionica trajat će trideset dana od dana konačnosti rješenja Hanfe u dva kruga. U prvom krugu svaki dioničar ima pravo upisati onaj dio novih dionica koji odgovara njegovu udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu društva prčemu dioničari moraju označiti žele li sudjeliovati i u drugom krugu ukoliko će preostati dionica koje nisu upisane i uplaćene u prvom krugu.

Izdanje dionica smatrat će se uspjelim ukoliko se upiše i uplati najmanje 90 posto ponuđenih dionica.

Jeli bio netko na skupštini?


Jako loše , barem za male dioničare. [smiley7]

Ako sudjeluješ u dokapitalizaciji nebi trebalo završiti loše.

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

..za zainteresirane dioničare za dokapitalizaciju…

dixi, 08.12.2006. u 14:48
..dokumentaciju o upisu dionica, zajedno sa dopisom o tome kako postupiti i na koji način upisati nove dionice, dobit ćete na kućnu adresu.
Da biste ostvarili pravo upisa novih dionica, važno je da ste 05.12.2006. godine bili dioničar Valamar Grupe d.d., a to možete provjeriti u Središnjoj Depozitarnoj Agenciji. Njihov telefon: 01/4607-300…

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

” Upis i uplata dionica trajat će trideset dana od dana konačnosti rješenja Hanfe u dva kruga. ”

“..dokumentaciju o upisu dionica, zajedno sa dopisom o tome kako postupiti i na koji način upisati nove dionice, dobit ćete na kućnu adresu.”

O.K. Ali moze li meni neko reci kada ce Hanfa donijeti rjesenje i sto ako kao mali dionicar ne dobijem
nikakvu dokumentaciju na kucnu adresu???

Takodjer sam mali dionicar Valamar Holdinga. Dionicar sam postao preko kuponske privatizacije, kada sam izabrao Središnji nacionalni fond… koji je kasnije postao SNHO i tako sam stigao i do 104 dionice Valamara [smiley2]
Imam nekoliko pitanja u vezi tih dionica….

1. Da li se meni uopce isplati ulazit u dokapitalizaciju sa te 104 dionice? Istina novaca nesto imam,planiram ih negdje investirati a investicijski fondovi su me razocarali ove godine (posebno Zabin Trend [smiley10] )
da pojednostavim pitanje : da li mi je bolja opcija uložiti novce u dokapitalizaciju Valamara ili u neki investicijski fond Zabe, budući da sam njihov klijent.

2. moje drugo pitanje je više tehnicko. Buduci da sam se tek nedavno poceo zanimati oko svojih udjela, ne znam kako predati ponudu za upis dionica.Na koji nacin, gdje,kome, do kada? Molim Vas ako bi mi netko bio ljubazan i objasnio na koji nacin se sudjeluje u dokapitalizaciji?Zar me oni kao malog dioničara ne bi trebali izvjestiti i ponuditi mi sudjelovanje? Inace za cijelu pricu sam doznao tako sto sam poceo njuskati po netu nakon sto su dionice VLHOa nestale za Varazdinske burze….[smiley7]

Unaprijed sam zahvalan na svim Vasim odgovorima….

New Report

Close