Vlada odustala od nizinske pruge Zagreb – Rijeka

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlada odustala od nizinske pruge Zagreb – Rijeka

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Evo konačno jedan pametan , popravite sadašnju prugu da može servisirati RI Luku, kupite nove brdske lokomotive i počnite dovlačiti promet.

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

Oni nisu normalini Pa neka pogledaju malo kartu Europe; Jadransko more se zabija u samo srce Eurpoe, naprosto je nepojmljivo da je največa europska luka Rotterdam, grad koji uopće ne leži na moru nego na rijeci, a ne grad Rijeka!!!
Think BIG, mali misevi…

Napokon jedna logična odluka u šumi nelogičnih i kontraverznih odluka ove Vlade.Argument koji godinama ponavljaju “stratezi ” razvoja jadranskih luka da se “Jadransko more zabija u samo srce Eurpoe” je zanemariv u odnosu na mnogo važnije uvjete koje treba zadovoljiti neka luka da bi bila velika i interesantna u komercijalnom smislu za njene korisnike.

Treba pozdraviti sve investicije koje se događaju u luci Rijeka a služe njenoj modernizaciji i dosezanju tehnološke razine koju već ima većina i manje razvijen eurpskih luka.

Vjerojatno g.Milanović misli da će uvjeti koji se stvore,uključujući željezničke, omogućiti privlačenje i ugovaranje veće količine tereta ,ali da to bude 15 puta više od postojećeg malo je vjerovatno u skoroj budućnosti.

Slažem se s g.DOVIDJORNO-m o dovlačenju tereta odnosno odgovornosti uprava da to agresivnije rade,a nikako da čekamo mrvice koje će ne samo Rijeci prepustiti sjeverno europske luke kako to predviđa Ministar.

U kontekstu svega bit će interesantno pratiti izgradnju Zagrebačke obale I i II, koja bi trebala biti završena do 2017.

New Report

Close