Violić: Do sredine iduće godine ACI će biti ‘očišćen’ od svih dugova i kredita

Naslovnica Forum Komentari članaka Violić: Do sredine iduće godine ACI će biti ‘očišćen’ od svih dugova i kredita

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Koje neznanje i brkanje pojmova. Kao da obveznica nije dug? Za svaku industriju i svaku firmu postoji idealni omjer kapitala i duga. Tko to nezna neka procita radove Millera i Modiglianija- Nobelova nagrada za ekonomiju na tu temu.
ACI jos uvijek nema nijednu profitabilnu djelatnost u sebi. Restauranti/barovi/servisi su u najmu…dok se to ne promjeni ACI je dosadna nisko profitabilna infrastrukturna firma kao i recimo gradski vodovod i kanalizacija.

BigBoffin

Uzevši u obzir da je ACI jedna od rijetkih tvrtki koja ostvaruje povećanje prihoda u recesijskom razdoblju, te dobavljačima plaća u dospijeću i time osigurava (barem sa svoje strane) njihovu likvidnost kako bi se pokrenuli drugi gospodarski ciklusi, smatram da je komentar bigboffin-a malo “harsh”.
Ukoliko Vam je nepoznato, obveznice tvrtki stvaraju minimalni trošak (manji od npr. kamata u poslovnim bankama), te je to, ukoliko se pokaže potreba za većim investiranjem drugi je najbolji izbor (prvi bi bio da imate vlastiti kapital).
Osnovna djelatnost je iznajmljivanje vezova, koja je itekako profitabilna. Također, ne zaboravimo da gradski vodovodi i kanalizacije žive kako od svoje djelatnosti tako i od proračunskog novca, dok ACI, kako se vidi i iz intervjua, nije korisnik proračunskih sredstava.

New Report

Close