Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Uz malo sreće i dobru ideju, 200.000 eura može biti vaše

Naslovnica Forum Komentari članaka Uz malo sreće i dobru ideju, 200.000 eura može biti vaše

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Da li je netko procitao IPA IIIC? Kao i sve IPAe z aprivatni sektor i ovo je nonsens:
-kao prvo grant moze biti od 50.85% potrebnog ulaganja- dakle ostatak u ovim vremenima mora dati SME
-sve skupa je namijenjeno za nonsens ulaganja: ekologija, farmaceutika, proizvodnja ekektronike/tekstila7namjestaja i sl. Da li je tko ikada vidio SME iz farmacije ili kemijske industrije? Ja nisam, Arvacki pregovaraci ocito jesu
-poslovna ideja mora biti objavljena – tj. vidljiva- problem za kompetitivne industrije (OK takvih SMEjeva u hr nema ali ipak…)

Uglavnom, ovo je nonsens a oslanjanje na IPA je ili laz ili pokazatelj neznanja!

BigBoffin

Morao sam se registrirati da pobijem “bigboffina” – IPA općenito nije usmjerena na potporu privatnicima i morali smo se dobrano pomučiti da bismo to argumentirali pred Komisijom (kad kažem “mi”, mislim na nas koji rade na IPA-i – HDZ pametnjakovići s tim nemaju veze). Naravno, onda kad su nam dali da objavljujemo i financiramo grantove iz IPA IIIc, ti grantovi su za neprofitne aktivnosti. Npr. grantovi u PHARE-u su bili uglavnom usmjereni na edukaciju, nastupe na sajmovima, ishođivanje certifikata i tome slično, tako će i ovdje. Ovo je PUNO bolje od ničega. 85% bespovratnih sredstava (BESPLATNOG NOVCA!!) je malo samo budali i/ili nesposobnjakoviću. Tko ne želi ili ne zna povlačiti sredstva iz EU, ne mora, ima tko će!

Za nekog tko je otvorio proizvodnju tekstila, malu, veći dio se radi ručno, obzirom da ne razumijemo pola ovoga gore navedeno, da li postoji način da se natječemo za navedene bespovratne poticaje u tom natječaju? I ako da kako? Svaka pomoć nam je dobrodošla… : )

New Report

Close