Medvjedi pojma nemaju.
Radi se naprosto o tome da je likvidnost mnogo veća nego prije i da stari obrasci jednostavno više ne vrijede. Promatrajući prošlost ne možeš ali ama baš ništa zaključiti o budućnosti. Za dobra predviđanja treba predvidjeti poteze glavnih igrača te odgovore na iste. A to ili kužiš ili ne kužiš. Bisakovi ne kuži.
Dow 30k. Najdalje iduće godine. Ove godine barem proboj 27k.
Recesije nema i neće je niti biti tako skoro.
Amen.
Asian markets surge on China’s economic stimulus
Investors were upbeat on Tuesday in the stock trading session in the Asia-Pacific region, shifting sentiment from a drop in Wall Street. Risk appetite was helped by Richard Clarida, vice chairman of the Federal Reserve, who brushed off the notion that a recession is looming and signaled policymakers would scale back further their plans for increases in the benchmark interest rate range. Optimism turned up substantially more after China’s government officials unveiled a strategy for tax relief this year together with a cut in regulations and opening up for foreign investment.
https://www.teletrader.com/asian-markets-surge-on-chinas-economic-stimulus/news/details/46375067?internal=1
China prepares tax cuts, foreign investment boost
https://www.teletrader.com/china-prepares-tax-cuts-foreign-investment-boost/news/details/46374727?internal=1
Medvjedi pojma nemaju.
Radi se naprosto o tome da je likvidnost mnogo veća nego prije i da stari obrasci jednostavno više ne vrijede. Promatrajući prošlost ne možeš ali ama baš ništa zaključiti o budućnosti. Za dobra predviđanja treba predvidjeti poteze glavnih igrača te odgovore na iste. A to ili kužiš ili ne kužiš. Bisakovi ne kuži.
Amen.
“Patuljci pojma nemaju”,zar ne?
Bez veze trtljas o recesiji jer uopce ne znas sto je to,a sto je bear-market.
Sve super i nadam se da ces zaraditi na svojoj TEHNICI i SAPONIJI.To je tvoj domet.
Medvjedi pojma nemaju.
Amen.
Čini se kolega kukuriku da ste Vi ovdje bili jedini vizionar glede kretanja stranih burzi pogotovo amera koji diktiraju smjer.
Logično ste razmišljali, da jedan biznismen kao Trump dopusti novi pad, gubitak i recesiju u predizbornoj godini to bi bilo suludo. Pored pokazatelja nikad manje nezaposlenih svjetsko gospodarstvo se usporava za 0,3 % i.e.
Možda i kod nas uskoro oživi, barem tako mi koji smo još tu priželjkujemo.
PS treba računati na zakašnjeli dolazak FM koji su zapeli u Alpama 🙂
Ima nas još sve je napisano
S time da ne znam sta kolega Kukuriku ceka… mislim na ulaganja vani s obzirom kako rezonira
Medvjedi pojma nemaju.
Amen.
Čini se kolega kukuriku da ste Vi ovdje bili jedini vizionar glede kretanja stranih burzi pogotovo amera koji diktiraju smjer.
Logično ste razmišljali, da jedan biznismen kao Trump dopusti novi pad, gubitak i recesiju u predizbornoj godini to bi bilo suludo. Pored pokazatelja nikad manje nezaposlenih svjetsko gospodarstvo se usporava za 0,3 % i.e.
Možda i kod nas uskoro oživi, barem tako mi koji smo još tu priželjkujemo.
PS treba računati na zakašnjeli dolazak FM koji su zapeli u Alpama 🙂
[/quote]
Pretumbujem se nešto oko nekretnina narednih koji mjesec pa kad oslobodim neki dodatni cash iz toga namjeravam piknuti neki biotech, snimam par komada, i brodare.
Prvi su srednjeročna špekulacija na uspjeh preparata, a drugi oklada na to da će ciklus izdržati još neko vrijeme.
Uglavnom likvidno je i može se brzo izletjeti.
Dotle sam ovdje i očekujem oporavak marketa relativno uskoro. Tak se priča po čaršiji…
Ako gledaš bioteh, ja ovih dana kupujem MRKR, napravili su jeftinu verziju ovih novih T-CAR terapija, mala firmica, još ima male promete, savjetnik im je Nobelovac za imunoterapiju, još ju proučavam
Ako gledaš bioteh, ja ovih dana kupujem MRKR, napravili su jeftinu verziju ovih novih T-CAR terapija, mala firmica, još ima male promete, savjetnik im je Nobelovac za imunoterapiju, još ju proučavam
Hvala.
Ja gledam GLYC, ima neke rezultate za lijekove za leukemiju, ali tek phase 2, phase 3 će biti tek kasnije, 2020 ili još kasnije, isto još gledam.
Inače, ovo je dosta zeznuto područje jer kao laiku nije lako čitati izvještaje o rezultatima ispitivanja i razumjeti što tamo piše, a pogotovo kad ne razumiješ što određeni rezultati znače u pogledu potreba za budućim potezima i rokovima za neke milestones, te poteze prema i od regulatora.
Ali ako uspiješ stresti neku dobru predkliničku koja će uspjeti lova do krova.
Treba dosta čitati.
Kakvi naslovi vrište unazad mjesec dana na jutarnjem, novom listu i drugim splačinama od novina, oni svaki dan sanjaju recesiju. A dok je sve raslo ni zucnuli nisu.
Kakvi naslovi vrište unazad mjesec dana na jutarnjem, novom listu i drugim splačinama od novina, oni svaki dan sanjaju recesiju. A dok je sve raslo ni zucnuli nisu.
Ma bezvezarije.
Naprosto lakše se novine prodaju ako pišeš tako.
Zamislite naslov: Rastu burze u Americi.
Tko bi to kupio?
Ali zato: Globalno usporavanje, prijeti recesija nalik na onu iz 2008.
E to već ide.
Biotech vam je zlo samo takvo,pošto im je zbog rizika i u doba povijesno niskih rata kamata znala biti i 12%,a u biti ne zarađuju ništa,nego samo research,vrlo često izdavaju nove dionice radi financiranja i time naravno snažno preko noći sruše cijenu.
Zato treba gledati potencijal,debt i cash poziciju,jer zapravo samo nekolicina bude x5 stock.