Usporedba kontejnerskih luka u HR

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Usporedba kontejnerskih luka u HR

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dragi svi, ponukan zadnjim raspravama na temama Luka Ploče i Luka Rijeka otvaram ovu temu.

Ljubazno molim moderatora da sve postove koji su se ticali usporedbi luka prebaci na ovu temu.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Obe su dobre jer su obe budućnost, dobro je da to i vlada vidi.

Premješteno iz teme: LKPC (Luka Ploče d.d.)



TILT TILT !!,

da kolega DELUX, sreća da sam pun ko brod ovom dionicom.

Sutrašnja blokada je na 1 794.

" Dokapitalizacija i privatizacija – tko da više ! "

( hvala Badmanu, Fedyi, vidri, perimadjaru i ostalima )

lp i zdravi i veseli bili

Kolega plavi, meni se možeš zahvalit samo na dobrim preporukama i jedino ti mogu odgovorit: I drugi put! Target 1250.

Prije nego se dobro promućka glavom o onom šta se pročita mora se dobro poznavati kako stvari funckioniraju. Lidl ti je lijepo objasnio a prije njega i kolega smart , da informacije trebaš dobro pročitat i SHVATIT, da bi znao o čem se radi. Onaj ko danas kupuje na osnovu ovakve vijesti je *****

O dokapitalizaciji se priča bar dvije godine, a jednako je blizu kao i prvi put kad je spomenuta: dakle nije blizu. Pa ko je normalan od velikih investitora ( spominje li se kakav u zadnje vrijeme? nisam baš čuo ) pogotovo u sadašnje vrijeme, ulupavat silne novce u nešta šta neće tako skoro zaživit? Jel ovdje nitko ne prati ekonomsku situaciju u hr i bih? A kroz tu prizmu ni domete lkpc i stvarne pokazatelje prometa?

Po ne znam koji put opet je neko uspio zaveslati nekog naivca i na temelju dobro sročene poluvijesti uvalit mu po 1600-1700 ono šta je skupio po 1500. Tako to kod nas funkcionira. U šali uvali. Zaradi na tuđoj gluposti.

A kao šta kaže kolega split: šta visoko leti brzo pada. Dovoljno je vidjet primjer IGH i majstorska iskrcavanja na temelju poluvijesti od koje su novinari i neupućeni investitori napravili senzaciju koja to nije. Neko od tog ima koristi a taj netko sigurno nije onaj ko kupuje na temelju takvih plasiranih informacija. Uostalom vidjet će se sve za koji dan.
[/quote]

Gdje si plavi kućo stara?

Neki put treba poslušat i dobronamjerni savjet. Stvarno nije bilo lijepo od plavog onoliko drukat, al ima tu još nekih "nedužnih" koji su potpaljivali vatru i već si dijelili međusobno neke puste novce od zarade od dokapa.

Ljudi čitajte dobro vijesti i pametno zaključujte,ne slušajte ovakve sulude drukere i novinarčiće već uključite malo mozga.

A šta se tiče usporedbe lkpc i lkri za koju me neki ovdje spočitavaju, preporučujem za svrsishodni zaključak pratit stvari iz šire perspektive, uz preduvjet posjedovanja zrna intelekta.

Evo samo današnjih interesantnih info:
– strani analitičari preporučuju kupnju mađarskih dionica zbog dugoročnih perspektiva rasta mađarskog gospodarstva,
– HŽ nabavlja sto novih teretnih vagona i rekonstruira oko stotinjak postojećih u plato vagone ( za prijevoz kontejnera ),
– Italija i Slovenija ( Trst i Kopar ) si međusobno podmeću klipove i kreću u oštru borbu zbog gospodarskih pitanja vezanih direktno za luke/transport robe, neko bi to mogao iskoristit

Zaključak izvucite sami, ne treba vam petica iz zemljopisa da zaključite o čemu se radi i ko će imat ovdje koristi a ko neće.

Plavi, tebi i ostalima lijep pozdrav i živ mi i zdrav bio!

never surrender

Premješteno iz teme: LKPC (Luka Ploče d.d.)

Svaka čast plavi na kikiriki zaradi, počasti se u to ime bocom vina. Pa kolega, na koncu se mrtvi broje jelda? Ja sam već iznio svoju prognozu da će ove godine cijena lkri daleko više napredovat od lkpc.

Da se dalo trejdat u par navrata s lkpc, dalo se. Al nemam ja tih živaca ni volje za mlatit praznu slamu i pogađat hoće li gore il dolje, to mi je kao pretakanje iz šupljeg u prazno. Od tog nikakvog dobitka, samo se broker oblizuje.

Pričekaj i ti službeno za lkri, pa ćeš vidjet literarno kako se radi pushing cijene.

Al da se vratim na temu, mene i dalje zanima s čijim parama bi se to dokapitaliziralo u pločama na temelju sadašnje situacije. Ko ima toliko želje ulupat svoje novce u nešta šta neće tako skoro profunkcionirat kako se spada. Šta ako propadne famozna dokapitalizacija? Kad će uopće nastupit proces dokapitalizacije i pod kojim uvjetima? Hoće se čekat još 2 godine do konačne realizacije?

Puno je to pitanja dragi kolega plavi, a premalo odgovora. To je bojim se prerizična situacija za normalnog ulagača da bi uletao u dionice ko grlom u jagode.

Nije ovo 2007. već 2010. pa ni vijest o nekakvoj fantomskoj dokapitalizaciji neće odjeknuti isto. Isto kao i što neće hrvatski bdp rast 5% već 0,5% ( ako i toliko ), ikao što neće bosanski bdp rast 6% već 0.6%. Gdje tu lkpc vidi bolje tržište? Gdje tu strani investitor vidi bolje tržište?

Jedno je drukat kad želiš zaradit i nemaš drugog razloga, a drugo je drukat kad želiš zaradit i uz to imaš pravi razlog za druk. To je razlika između lkpc i lkri.

never surrender

Premješteno iz teme: LKPC (Luka Ploče d.d.)

LKRI i LKPC su naše najveće luke i svaka je na svoj način perspektivna i vrlo dobra investicija.
Zašto biti isključiv, kao da je problem u portfelju imati obe.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Premješteno iz teme: LKPC (Luka Ploče d.d.)

pero, jako sam zabrinut za tebe, jer tvoja zavist prema LKPC polako prelazi u pravu ovisnost! Jednostavno je tužno gledat kako ti LKPC bez perspektive i tereta stvara toliku nervozu.

Nije rekordna 2007. već 2008. kad se prekrcalo samo 15% manje tereta od LKRI i to bez mreže autocesta. Ako uzmemo u obzir tvoje pljucanje po LKPC, onda se može zaključit da usprkos svim prednostima, (položaj, infrastruktura, autocesta) LKRI uopće ne iskorištava svoj potencijal.
Budući da si dioničar LKRI,mora bi više razmišljat o tome kako da LKRI popravi svoje poslovanje sad kad je LKPC bez perspektive.
Za kraj nešto šta ti i većina kritičara olako zaboravljate. Na burzi 2+2 često nisu jednaki 4 i cijena neke dionice ovisi o više faktora a ne samo forecastima, pogotovo na našoj burzi i na ovoj dionici. Ako to ne možeš pripoznat i iskoristit, tvoj problem.

Premješteno iz teme: BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Premješteno iz teme: LKRI (Luka Rijeka d.d.)


Uh hypo je izašao sa čitavih 40.000kn, bolje da odmah svi prodamo… [lol]

Ovdje bar ima zainteresiranih pravih igrača za lkri ( za početak jadranska vrata ), za razliku od lkpc ovdje se može nabrajat o debelo zainteresiranim stranim investitorima, pa postoji čitava studija koja pokazuje itekakvu opravdanost investicije, samo je treba pronaći. Kod lkpc je već drugačija, skromnija priča.

I dok će u rijeku ući strani partneri i dok će se u narednom periodu malo pomalo postavljat funkcioniranje luke na neki sasvim drugačiji nivo, ploče će u najbolju ruku dokapitalizirati dioničari i razrjedit vrijednost dionica. Perspektivno za cijenu lkpc, nema šta.

Uostalom gdje je tu konačan plan i program dokapa ploča? Pa oni samo nešta fantaziraju a istina je da ni sami nemaju blage veze gdje bi i šta bi s dokapom. Da ne govorim o trenutnom prometu koji ne ulijeva povjerenje. Ajde mi reci bar jednog zainteresiranog ulagača?

Kod rijeke imaš već neke konkretne naznake kad to ide, kome bi to moglo ići, a to je sve skupa još od ranije poznato. To kod ploča nije slučaj.

Šta se tiče fundamentalnih brojkica, kupuje se budućnost a ne sadašnjost. Svaki normalan ulagač to zna.

I uvijek za ulaganje moraš uvažit tehničku analizu.

Dragi perice,

Evidentno je da je Hypo počeo prodavati, nije li ?

JE

Imaju za prodati još preko 10 000 komada, dakle vani su negdje 2014. ili 2015. time će raditi pritisak na prodaju, da li je je to dobro?

NIJE

Što se tiče studija, molit ću lijepo, ovo ipak nije pričam ti priču forum, već forum o tržištu kapitala
( najbolji ). Umjesto studija pričam ti priču, Za Luku loče su zainteresirani mirovinski fondovi, Kineska razvojna banka, država KAtar i mnogi drugi.
Evo ovdje to piše:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/89927/Default.aspx

http://www.nacional.hr/clanak/52061/posljednja-sansa-za-plin-iz-katara

Jesam li dokazao da postoji široki domaći i međunarodni interes za Luku Ploče?

JESAM

Što se dokapa tiče, evo kako je to izgledalo 2007. kada je trebala ići dokapitalizacija Luke Ploče, cijena porasla zbog dokapa 100 % pogledaj graf kretanja cijene):

http://www.poslovni.hr/60350.aspx

Da li onda možemo uzeti u obzir kao relevantno ovo što si ti napisao da je dokap bezveze?

NE MOŽEMO

Što se tiče fundamenata slažem se, zato je uka Ploče i best buy na tržištu po meni, jer Luka Ploče je dobila dvije nove koncesije za dva nova terminala, i to će uvelike povečati promet u Luci.
Upravo je jučer i BiH najavila da kreće za gradnjom koridora Vc.

Evo linka vezanog za dokapitalizaciju i privatizaciju, pa prouči malo:

http://www.rogotin.hr/_2010_arh/10_02_18_luka_ploce_vlada.html

Gdje je tu Luka Rijeka?
Nigdje.

Zna se da je brodovima kraći put 2 dana ako prekrcaju teret u Luki Ploče nego u Luki Rijeka, to sam vam ne jednom dokazao, i zato će Luka Ploče uzeti dobar dio prometa Luki RIjeka, baš zbog ova dva nova terminala, a to je isto tako najavljeno od strane Uprave Luke Ploče.

Zato ja predviđam da će se kapital iz Luke Rijeke, polako ali sigurno prelijevati u Luku Ploče, iz svih gore navedenig argumenata i relevantnih činjenica.

laku noć

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Premješteno iz teme: BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Premješteno iz teme: LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Gubite vrijeme na ovoj neperspektivnoj dionici sa katastrofalnim financijskim rezultatima i fundamentima, a pored vas je prilika u Luci Ploče koja je fundamentalno kudikamo jeftinija i počela se valjati priča o dokapitalizaciji.

Ovdje uprava svojim dioničarima zaradi sgodišnje .

Pa pogledajte ovo, da li vi znate ovo pročitati:

P/S 5,77
P/E 340,27
P/B 3,03 4/

EPS 0,51

Pa može li nešto gore od toga?

Može, evo:

ROE 0,89 %

Danas imate u bankama a vista račune koji vam nude kamatu veću od ovih 0,89 %, to je stvarno užasno.

Neperspektivnost ove dionice uočili su i u top 10, prodaje Hypo skrbnički, očito neki od fondova:

RB Dioničar Broj %
1. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 2.968.645 49,64%
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.418.379 23,72%
3. HZZO 484.780 8,11%
4. HZMO 214.196 3,58%
5. CROATIA OSIGURANJE D.D. 167.080 2,79%
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 122.924 2,06%
7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 72.068 1,21%
8. JADROLINIJA 36.920 0,62%
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 10.339 0,17% – 250
10. PBZ D.D. 6.550 0,11% + 91

Imaju još nešto preko 10 000 komada, ako ovako nastave 2015. su vani, tada se možda i poslovanje popravi, pa možete gore.

lp i zdravi i veseli bili

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Premješteno iz teme: BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Premješteno iz teme: LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Uh hypo je izašao sa čitavih 40.000kn, bolje da odmah svi prodamo… [lol]

Ovdje bar ima zainteresiranih pravih igrača za lkri ( za početak jadranska vrata ), za razliku od lkpc ovdje se može nabrajat o debelo zainteresiranim stranim investitorima, pa postoji čitava studija koja pokazuje itekakvu opravdanost investicije, samo je treba pronaći. Kod lkpc je već drugačija, skromnija priča.

I dok će u rijeku ući strani partneri i dok će se u narednom periodu malo pomalo postavljat funkcioniranje luke na neki sasvim drugačiji nivo, ploče će u najbolju ruku dokapitalizirati dioničari i razrjedit vrijednost dionica. Perspektivno za cijenu lkpc, nema šta.

Uostalom gdje je tu konačan plan i program dokapa ploča? Pa oni samo nešta fantaziraju a istina je da ni sami nemaju blage veze gdje bi i šta bi s dokapom. Da ne govorim o trenutnom prometu koji ne ulijeva povjerenje. Ajde mi reci bar jednog zainteresiranog ulagača?

Kod rijeke imaš već neke konkretne naznake kad to ide, kome bi to moglo ići, a to je sve skupa još od ranije poznato. To kod ploča nije slučaj.

Šta se tiče fundamentalnih brojkica, kupuje se budućnost a ne sadašnjost. Svaki normalan ulagač to zna.

I uvijek za ulaganje moraš uvažit tehničku analizu.

never surrender

Premješteno iz teme: BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Premješteno iz teme: LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Pa kolega plavi donosi zaključke i investira na osnovu članaka iz slobodne dalmacije i nacionala!
[lol] [lol]

Pa ovo je prekomično!

Ja prelistavam nekakav dokument na 70-ak stranica vezan uz osnovni plan i proces razvoja luke rijeka ( bez sekundarnih zahvata, van luke ) uključivo s investicijama koje prate taj proces, pratim kako dišu strani investitori, a kolega plavi ulaže na osnovu 2-3 internet članka, nekih kineza i vlastitih aberantnih zaključaka i još nas time zamara.

Pa mislim, bar da čita kako se spada te članke još bi nešta i rekao, al on ni to ne zna, jer očito je propustio onaj dio da se u naredne 3-4 godine planira izgraditi tek trećina spomenutog koridora, a pun profil autoceste za kojih desetak-petnaest godina, možda.

A ovaj komentar o hypo pa mislim da nema smisla kometirat. Uživajmo samo u tim nebulozama

Imaju za prodati još preko 10 000 komada, dakle vani su negdje 2014. ili 2015. time će raditi pritisak na prodaju, da li je je to dobro?

NIJE

Čovjek zaključuje da kad netko proda 0,2% svojih dionica da posve izlazi van iz te dionice. Interesantno razmišljanje, ingeniozan zaključak. Možemo ovo nazvati: teorem plavog.
[lol]

Pa plavi nisu svi ulagači ko ti! Neki i znaju šta rade. Neki su i market makeri. Svega ima kod nas na burzi, ne bi čovjek rekao.

never surrender

Premješteno iz teme: BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Premješteno iz teme: LKRI (Luka Rijeka d.d.)


Gubite vrijeme na ovoj neperspektivnoj dionici sa katastrofalnim financijskim rezultatima i fundamentima, a pored vas je prilika u Luci Ploče koja je fundamentalno kudikamo jeftinija i počela se valjati priča o dokapitalizaciji.

Ovdje uprava svojim dioničarima zaradi sgodišnje .

Pa pogledajte ovo, da li vi znate ovo pročitati:

P/S 5,77
P/E 340,27
P/B 3,03 4/

EPS 0,51

Pa može li nešto gore od toga?

Može, evo:

ROE 0,89 %

Danas imate u bankama a vista račune koji vam nude kamatu veću od ovih 0,89 %, to je stvarno užasno.

Neperspektivnost ove dionice uočili su i u top 10, prodaje Hypo skrbnički, očito neki od fondova:

RB Dioničar Broj %
1. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 2.968.645 49,64%
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.418.379 23,72%
3. HZZO 484.780 8,11%
4. HZMO 214.196 3,58%
5. CROATIA OSIGURANJE D.D. 167.080 2,79%
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 122.924 2,06%
7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 72.068 1,21%
8. JADROLINIJA 36.920 0,62%
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 10.339 0,17% – 250
10. PBZ D.D. 6.550 0,11% + 91

Imaju još nešto preko 10 000 komada, ako ovako nastave 2015. su vani, tada se možda i poslovanje popravi, pa možete gore.

lp i zdravi i veseli bili

Kolega "Moja Luka je bolja od Tvoje Luke", u čemu je vaš problem?
Pa ja ne vidim mjesta za takvu zavist i netrpeljivost prema svemu što vi nemate u portfelju.
Mogli ste lijepo danas prodati LKPC sa malim minusom ili možda čak i na nuli ali niste.
I sad je cijeli svijet kriv što ćete u ponedeljak opet biti u velikom minusu na LKPC.
Pa nije vam kriva Luka Rijeka za vaše promašaje.
Luka Rijeka je ipak jedna perspektivna firma za razliku od Luke Ploče i uspoređivati te dvije luke je neozbiljno.
Isto tako ste išli od građevinara do građevinara i pljuvali po njima jer ih niste imali.
Stvarno degutantno.
Pa nije Luka Rijeka kriva što ste OPET prodali KOEI na Lokalnom Dnu na 460 i onda kupovali na 475.
Vi ste kolega dokaz da čovjek ne mora biti početnik da bi radio početničke greške.
Ali ja cijenim vaš olimpijski duh i načelo da je bitno sudjelovati ali poanta je u tome da kupite jeftino a prodate skupo a ne obratno kao vi.
Sportski pozdrav

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

New Report

Close