Uništene obiteljske kuće sanirat će s 200 mil. kn prikupljenih od legalizacije bespravne gradnje

Naslovnica Forum Komentari članaka Uništene obiteljske kuće sanirat će s 200 mil. kn prikupljenih od legalizacije bespravne gradnje

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

… ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić ustvrdila je kako utvrđena šteta nastala zbog poplava mora iznositi 280 milijuna eura da bismo dobili pomoć iz Europskog fonda solidarnosti.
Ta šteta ne odnosi se na privatnu imovinu već na infrastrukturu.
“To se odnosi na štete na infrastrukturi – ceste, vodovod, kanalizaciju, električnu mrežu i slično, ali ne i na privatnu imovina, s obzirom na to da se ona ne kvalificira za pomoć iz Fonda solidarnosti”, izjavila je Pusić.
Uoči europskih izbora elementarnom nepogodom pogođeni Hrvati dobili su pljusku iz EU koju im je prenijela šefica diplomacije, a pravo je pitanje što će ljudima cesta kada nemaju svoj dom.
Tu pak s odgovorom uskače premijer Zoran Milanović koji obećava da će stanovnicima poplavljenih područja domove obnoviti država.
Ipak, i tu se nameće još jedno pitanje- može li posrnuli hrvatski proračun takve zahvate izdržati?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/123210-kulic-nikakva-europa-nikakav-proracun-nasoj-slavoniji-moze-pomoci-samo-solidarnost-hrvatskog-covjeka.html

.

Poplave uvijek izbace ono najgore: prije godinu dana nas je ova pantigana plašila s uskraćivanjem mirovina ako se ne glasa za ulazak u EU, a sada nova pljuska od te iste EU….

Ubio se pored uništene kuće:

“Čovjek nije mogao podnijeti nepravdu i svo zlo koje ga je zadesilo u životu.
Zašto ne pisati da si je čovjek oduzeo život jer vlada nije napravila niti 1% od onoga što pričaju na tv-u.
Reći istinu je najmanje što trenutno možemo napraviti za pokojnog i njegovu obitelj.
Dokad će Hrvati šutiti, ubijati se, kopati po kontejnerima…?
Što nam se još treba dogoditi da kažemo sad je dosta, više ne može tako?”,
napisala je ogorčena stanovnica Gunje.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/tuga-u-gunji-61godisnjak-se-ubio-pored-unistene-kuce/755005.aspx

.

vapaj-za-pomoc-s-poplavljenih-podrucja

zaboravljeni-vatrogasci

na-rubu-egzistencije

nemaju-za-kruh

Država ne želi platiti dnevnice lokalnim dobrovoljnim vatrogascima koji već mjesec dana neprekidno rade na spašavanju ljudi i stoke, a sa sada i na poslovima čišćenja područja koje je poharala vodena stihija.
Budući nemaju drugih prihoda jer im je sve odnijela voda, a ovaj posao će trajati još mjesecima, apeliraju da im netko pomogne kako bi preživjeli i nastavili normalno raditi nakon što je većina državnih službi napustila županjsku Posavinu.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/125512-vapaj-za-pomoc-s-poplavljenih-podrucja-zaboravljeni-vatrogasci-na-rubu-egzistencije-nemaju-za-kruh.html

.

čekajte,pa još nismo izborili prolaz u Brazilu a vi već o sporednim temama

New Report

Close