‘Umjesto da piljevinom grijemo škole i štedimo milijune kuna, mi uvozimo lož- ulje’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Umjesto da piljevinom grijemo škole i štedimo milijune kuna, mi uvozimo lož- ulje’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

i trebaju i moraju propasti ako hrvatska hoće postati europska zemlja i zaustaviti približavanje afričkom načinu državnog funkcioniranja.

u biti je sasvim jasno kamo to vodi – još jedan, tko zna koji, pokušaj očuvanja komunističkih odnosa. prerađivači su imali godine vremena da se pripreme na tržišnu ekonomiju, ali nisu prstom mrdnuli jer kao i svi drugi komunistički antimenadžeri naprosto komforno žive u svijetu gdje mogu ležerno ignorirati ekonomske zakone a sve njihove dubioze moraju pokrivati drugi.

vidi se da je jedina svrha ovakvih skupova da netko galamom iskamči dodatne povlastice. na načelo ekonomske održivosti se naprosto oglušuju, i zanimaju ih samo povlastice. i nikad im nije dosta, sada bi istu anti-ekonomiju nametnuli i u energetici, gdje bi forsiranje peleta njima dalo povlašteni položaj – opet bez ikakve ekonomske računice.

država koja subvencionira vlastitu propast – potiče antitržišno i ekonomski neodrživo ponašanje, koje postaje sve okorjelije što se više podupire, tako da svakim danom ekonomsko stanje postaje gore, dubioze veće.

… Ministar Jakovina je rekao da Hrvatske šume godišnje posijeku 1,8 milijuna kubika drvne građe, iako je zahtjeva dvostruko više, a u nekim kategorijama i četiri puta više od odobrene …

Moje je misljenje da je 1,8 milijuna kubika sasvim dovoljno, kad bi se izvozili finalni proizvodi sa dobrom dodanom vrijednocu a time bi se sigurno moglo zaposliti i puno vise strucne radne snage, nego sto bi to bio slucaj, ako bi jos vise kolicine daske i trupaca bile se izvozile. Njemacka, Austrija, Francuska i skandinavske zemlje raspolazu sa ogromnim sumskim bogastvom, medjutim one to bogastvo racionalno i efikasno koriste, dok Hrvati uvijek traze jednostavna rjesenja, da bi se po mogucnosti sto manje ukljucio mozak u svekolike procese.

tko se još grije na lož ulje? da li ste vi ikad posjekli metar grabovog ili bukovog drveta? normalno da niste. baš mi danas izda sthil 032. u očima razumnog čovjeka vaše laprdanje više nije ni smiješno.

who dares, wins

Ja gledam danas cestu prema Štrigovi, i dođe mi da plaćem…Gotovo sva stoljetna stabla – POSIJEČENA uz cestu…….! Za ogrijev, za gradnju, za koju
će im svrhu poslužiti ovo stoljetno predivno drvo i debla……
sijecite PAULOVNIJU……!!! ako baš morate.

Da sam na čelu Vlade, naredila bih kazne za ovakvo siječenje stabala,
i pošumljavanje 3 nova drveta – za svaku jedno posiječeno!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Bravo Verdi,

ja ovu godinu jasen i klen i to u trupcima,
a kaj se tiče večeg prirasta, od sječe,

je samo čega:

jalse, vrbe i rakite,

kvalitetnom drvu ipak treba puno duže,
pa brate mili oni krče amazonu, gdje je prirast
mnogo veći, i iskčit će je ak’ treba,
a onda se pak stručnjaci budu lupali cjepanicom po glavi,
jel po njihovim tablicama nije moguće…

hebote laptop u šumi, dobro nabrušena sthilovka, odnosno tomosica
u mom slučaju, pašnjake radi,
a na njih pak više nemamo kaj pustit…

zaključak-raste korov….

http://www.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0

ja sam isto nekad bio ekolog dok si nisam isfuro kamin i počeo razlikovati šta ja drvo tehnika ili ogrijevno drvo. amazona je normalno nešto sasvim drugo. gdje je kubik npr. tikovine, ebanovine i td. od 10 do 30 000$. obnovljivi izvori… pa to smo htjeli ili…? bez ikakvih sentimenata malo je kvalitetnog drveta. ostalo je samo biljna masa koja će se obnoviti. možemo ju i povećati ako želimo.

who dares, wins

vaše vrijeđanje vam ne može pomoći kao zamjena za argumente, kojih očito nemate. glasna galama ne može zamijeniti ekonomsku računicu, a u svim državama koje su ekonomski održive, ekonomska je računica osnova svake priče.

da lož ulje nije upotrebljiv i neophodan energent, ne bi ga ni bilo na tržištu, jasno i jednostavno.

energetika je kompleksna i ne postoji jedno rješenja za sve probleme, zato i postoji tako puno opcija. naša moda da se silom pokušava nametnuti ovo ili ono rezultat je bahatog nepismenjaštva pogonjenog stranim kreditima. puno je lakše i jednostavnije galamiti nego se baviti nekom strukom i stalno raditi ekonomske računice – kad ležernu razmetljivost netko drugi plaća.

New Report

Close