TUHO (Turisthotel d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TUHO (Turisthotel d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Otvaram temu TUHO (Turisthotel d.d.) na zahtjev korisnika

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

još jedna Liburnija ili?

Excuses are like asses - everybody's got one and they all stink!

Molim cijenjena misljenja iskusnijih forumasa o ovoj dionici. Da li netko uopce prati ovu dionicu?
unaprijed hvala

Vrhunska tvrtka, procjena vrijednost oko 3500 kuna per share. Tvrtka već neko vrijeme otkupljuje svoje dionica zbog poništavanja (odluka skupštine iz 2006.) Razlog pogađajte [smiley1]

Mislim da je to najbolja turistička tvrtka na Jadranu. Pa, samo su oni dobili najveću nagradu ADAC-a za izvrsnost. To nije uspjela niti jedna tvrtka s ovih prostora. Bravo na otvaranje teme za ovu tvrtku.

Ali nikako da se odmaknu od ukletih 1500… još uvijek dosta nelikvidna dionica, kontrolirana od šačice ljudi… padne na 1250-1300, pa onda opet na 1500 itd. već dulje vrijeme.

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Hvala na savjetu, kupio danas…

Dobra firma, u svakom slucaju se isplati kupiti…

mislim da je tuho postao poznat ( interesantna )nakon Birticevog teksta u Lideru …
Po njegovim izracunima je 4600kn per share

tomo je ipak poceo kao i bio dobar SPORTSKI novinar

ali u svakom slucaju dubra kupnja …

[color=blue][i]Trgovina na malo ,veliko i od panicara u korekciji [/i][/color]

Kolko znam dionica ima poprilicno smrdan centar za ravnotezu, stalno se vrti u tom, vec spomenutom krugu, 1300-1600 ( cak bi se dalo i trejdat šnjome). Mene zanima njihova vrlo izdašna dividenda, tj. kada zasjedaju a kada djele dividende?

Tvrtka posluje dobro,kamp odličan , sitna dividendica,na 3 BV,problem je što firma nije puno toga unijela u knjige. Ako se to unese,cijena bi bila puno iznad trenutne….

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)


mislim da je tuho postao poznat ( interesantna )nakon Birticevog teksta u Lideru …
Po njegovim izracunima je 4600kn per share

tomo je ipak poceo kao i bio dobar SPORTSKI novinar

ali u svakom slucaju dubra kupnja …


I mene je zainteresirala ova dionica nakon članka u Lideru. Slučajno sam ovo ljeto proveo tamo, i moram priznati da osvrti iz članka na njihov turistički dio su prilično dobri. U sezoni je popunjenost 100%, rezervirati morate mjesecima unaprijed, a kod smjene gostiju se na recepciji mogu doživjeti i redovi kao za dionice HT-a (što im je definitivan minus). Zemljište na savršenoj lokaciji i definitivno je podcijenjeno u odnosu na book value, novi apartmani su vrhunski uređeni, ima prostora za gradnju još apartmana i čini se da su za iduću godinu podigli cijene 10-20%. Većinu usluga (restoran, supermarket itd.) imaju su dali u najam, tako da bi i tu mogli podići promet i zaradu.

Nedostatak im je definitivno kratka sezona – početkom rujna je naselje praktično prazno, pogotovo kada vrijeme ne posluži. Većina gostiju su stranci (osobito iz Njemačke). Osim gradnje novih sadržaja na njihovom zemljištu u Zatonu ne vidim baš prostora za daljnji rast osim podizanjem cijena (što ne može ići beskonačno). O catering dijelu biznisa ne mogu suditi, odnosno nemam dodatnih informacija.

Po mom mišljenju ovo je dionica vrijedna dodatne analize. Definitivno ima potencijalnu vrijedost dosta veću od trenutne, no kad će ta vrijednost biti dosegnuta, zaista ovisi o dosta faktora. Uprava je svjesna vrijednosti firme, i očito podiže vrijednost dionica kroz otkup za potrebe trezora. Stoga im i odgovara niska cijena i ograničena likvidnost dionice.

Sto mislite kad bi cijena dionice mogla biti veca?

Meni se čini da ova dionica neće brzo gore. U njoj nema fondova koji bi dizali cijenu, a firma uporno otkupljuje vlastite dionice i najveći su vlastiti dioničar (mislio sam da je limit 10%, a Turisthotel već ima 10,5%). Ostali u prvih 10 su fizičke osobe.

U biti, što se događa? Firma ima puno malih dioničara (a vjerujem da su to uglavnom lokalni ljudi, koji su radili ili rade tamo). Otkupom vlastitih dionica, TUHO ustvari prelijeva svoju dobit u povećanje vrijednosti dionica (jer ih je sve manje među preostalih vlasnicima). Pri tome financijski indikatori (P/E, P/S) ostaju visoki i nepovoljni a poboljšava se P/B). Svim vlasnicima koji nemaju namjere prodati dionice odgovara što niža cijena – a oni koji moraju prodati ionako ne pitaju za cijenu. Fondovi nisu baš zainteresirani za polagani dokup. Stoga smatram da će ova dionica vrlo polako ići gore, ostati ograničeno likvidna, sve dok se ne smanji free-float i ostvari mogućnost “prodaje udjela strateškom partneru” (npr iz trezora).

Summa sumarrum, mislim da se na ovoj dionici ne može izgubiti novac, no teško da će dionica brzo rasti. Bolja investicija je kupovati dok traje ova korekcija.

New Report

Close