TOZ (Tvornica olovaka Zagreb)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TOZ (Tvornica olovaka Zagreb)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jel zna netko nešto o ovome?
Prije koji mjesec se pričalo da je neko zainteresiran otkupljivat dionice od radnika. Prometi su s vremena na vrijeme jači, mislim da je u četvrtak bilo oko 400.000 kuna. Cijena se vrti između 140 i 150 kn, a nedavno je išla i do 170, istina na malim volumenima.

meni se ne sviđa ova dionica na toj cijeni…puno je trezorskih, a i tko ti još olovkom piše, pa svi ti imaju kakve takve kompjutore…nalivpera se još samo doktorima poklanjaju.


meni se ne sviđa ova dionica na toj cijeni…puno je trezorskih, a i
tko ti još olovkom piše, pa svi ti imaju kakve takve
kompjutore…nalivpera se još samo doktorima poklanjaju.

Možda vrijedne nekretnine tamo na Kustošiji?

Imaju i mnoge druge firme još i veće nekretnine….elektropromet, varteks, kamensko….pa ne idu baš previše cjenovno gore….burza samo honorira dobit koju tvrtka stvara il’ je može uskoro stvarati.

vece nekretnine? mozda, ali koja od navedenih firmi se moze kupit za 5% realne vrijednosti. I koja od tih ima 50 posto nekretnina slobodno od proizvodnje i od ikakvog mocnijeg politicara. I koja je slobodna da se moze kupit na burzi. I koja od gore navedenih ima gornja svojstva a u zagrebu je?[smiley7]

Lamza govori o profitu, a NO o smjeni Uprave
Piše: Viktor Vresnik
Foto: Davor Pongačić

Prema statistikama koje je jučer predstavila TOZ-ova uprava, još 1995., kada je taj sastav preuzeo TOZ, tvornica je bila pred stečajem, dobavljačima se nisu plaćale sirovine, dugovi su se gomilali, a godišnji gubitak popeo se na 15 milijuna kuna. Ovu godinu TOZ završava u plusu, a dionicama kompanije trguje se na burzi po cijeni koja je tijekom godine usedmerostručena…

Vaš link

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Da je je jučer trebala biti sjednica NO koji odlučuju o statusu Uprave ?
Nije li već neko od njih viđen u KMBJ ?

kome vjerovat od ove dvojice? lamzi ili markovicu
ili ce biti po onoj poslovici :
pobjednik pise povijest ,
pa ce onaj koji pobijedi u utrci za preuzimanje TOZ-a pisat sluzbenu verziju
na koga od njih dvojice bi se vi kladili da ce preuzet TOZ ?

preuzimanje ?

zar je netko objavio preuzimanje toz-a?

http://www.poslovni.hr/24433.aspx%5Bsmiley10%5D

Što ovca ležeć' vidi daleko nije...

Nakon ovoga ce firma procvast. Bit ce kao i kod micanja iz rba. Nakon odlaska odavdje njega i njegovog priljepka, a po stavljanju sposobnih ljudi u novu upravu, raiffica je redovno fond broj jedan po rastu vrijednosti indeksa.

Dok su bili njih dva nije bio.

Tako i sad.

Nova uprava znaci bit ce bolje svima, a najbolje dionicarima.


preuzimanje ? zar je netko objavio preuzimanje toz-a?

A sto je ovo ako ne preuzimanje ili barem korak prije toga?
http://www.poslovni.hr/24518.aspx
[color=blue]16.10.2006 Baričević dokupio dionice TOZ-a
U razdoblju od 2. do 13. listopada je gospodin Edo Baričević, član uprave Tvornice olovaka Zagreb, kupio je 1065 dionica tvrtke TOZ Penkala. Navedenih 1065 dionica čine 0,4151 posto temeljnog kapitala poduzeća. Nakon ovih transakcija Baričević ukupno posjeduje 2099 dionica što čini 0,8181 posto temeljnog kapitala.
Inače, u kuloraima se priča da je Edo Baričević najozbiljniji kandidat za nasljednika smjenjenog predsjednika uprave TOZ-a, Damira Lamze. (pd) [/color]
Vaš link[smiley3]


spartak: ” preuzimanje ? zar je netko objavio preuzimanje toz-a? ” A sto je ovo ako ne preuzimanje ili barem korak prije toga? [color=blue]16.10.2006 Baričević dokupio dionice TOZ-a U razdoblju od 2. do 13. listopada je gospodin Edo Baričević, član uprave Tvornice olovaka Zagreb, kupio je 1065 dionica tvrtke TOZ Penkala. Navedenih 1065 dionica čine 0,4151 posto temeljnog kapitala poduzeća. Nakon ovih transakcija Baričević ukupno posjeduje 2099 dionica što čini 0,8181 posto temeljnog kapitala. Inače, u kuloraima se priča da je Edo Baričević najozbiljniji kandidat za nasljednika smjenjenog predsjednika uprave TOZ-a, Damira Lamze. (pd) [/color] Vaš link

Ovo je samo jedan od mnogih koji misle da mogu preuzet. Medjutim, jos ovaj kvartal se sprema jaka koalicija koja ce zbrisat sve dosadasnje sitne igrace bez da trepne okom. I to nisu kupci kao ovi do sad da sktare svaku lipu i da prije nego sto nesto kupe prvo uzmu prodaju malo natrag uz sirenje losih vijesti radi efekta. Vec dolaze pravi, koji idu po redu. Onda nece nigdje bit ovih sitnozubih jadnika, koji se mogu izivljavat samo na slabijima od sebe poput radnika, a kad ih neko jaci dohvati onda cijucu kao djecica i mole za mir.

ima li netko kontakt s dionicarima TOZ-a? Navodno da se spremaju tuzit Upravu jer su suprotno odredbama ZTD-a prikazala u zadnjem (za prvo polugodiste 2006) kvartalnom izvješću Zagrebackoj burzi i Hanfi knjigovodstvenu vrijednost dionica višestruko manjom od realne, suprotno odredbama ZTD-a te time pocinili stetu neiskusnim dionicarima koji su prodavajuci dionice po 470 kuna mislili da ih prodaju iznad, a u stvari su ih prodali daleko ispod knjigovodstvene cijene koju dionicari procjenjuju u rangu od 1 500 do 3 000 kuna, bazirano na trenutnim cijenama nekretnina u tom podrucju, i to bez racunanja efekta dopustene gradnje koja bi dala jos visu procjenu.

Istovremeno dok su mali dionicari nakog svakog umjetno izazvanog kratkorocnog pada u panici prodavali dionice misleci da su i tako precijenjene, članovi Uprave su sticali dionice znajuci da su podcijenjene, čime su došli u poziciju iskoristiti povlaštene informacije, obzirom da je Uprava narucila i kontrolirala proces procjene.

Navodno se svi dionicari osim Markovica okupljaju u jedan blok koji bi imao 80 posto glasova te da sazivaju skupstinu za prosinac na kojoj ce povecat nominalu na 1 800 kuna, smijenit Markovica i drustvo, te u nadzorni odbor postavit neka ugledna imena sa Ekonomskog fakulteta i instituta kako bi TOZ postao ogledni primjerak uspjesnog restrukturiranja poduzeca te kao takav usao u prvu kotaciju obzirom da ce nakon povecanja temeljnog kapitala zadovoljit sve uvjete?

I navodno da ce iskoristit priliku te sazvat skupstinu u prosincu obzirom da Markovic i drustvo ni u teoriji nece moc u tako kratkom vremenu skupit dovoljno dionica za obranu a da ne dignu cijenu visestruko?

Time ce kaznit neke dionicare koji su nedavno prodali dio dionica u svrhu izazivanja panike naglom prodajom dionica kojih sad nece imati na skupstini.

Ima li tko nekih novih saznanja?

New Report

Close