TLSG (Telekom Slovenije, d. d. Ljubljana)

Telekomunikacijska kompanija koja pruža usluge fiksne i mobilne telefonije, kao i Internet usluge. Kompanija također pruža usluge izgradnje i održavanja telekomunikacijskih mreža.

Ima koga ovdje, jel ovo živo?
Kako je najjednostavnije/najjeftinije kupit dionice u Slo?

Odeš iz ZG u Brežice. Tamo ti je najbliže. U poreznoj upravi (davčni ured) otvoriš porezni karton (davčnu številku). Procedura traje oko pola sata. Zatim odeš u neku banku po izboru i otvoriš tekući račun za nerezidente. Ako te pitaju u koju svrhu ti treba tekući, kažeš da ti treba za nakup delnica (kupnju dionica). Sa poreznim brojem i tekućim računom odeš u brokersku kuću (npr. Moja delnica ti je na uglu ulice, a ženska zna hrvatski) i oni ti daju uplatnicu za polog novca koji će ti služiti za kupnju dionica, Odeš na banku, uplatiš i vraćaš se u ZG ili odakle si već. Slijedeći dan nazoveš onu istu žensku iz brokerske kuće i kažeš joj da ti kupi malo Krke po 65 eura.
Ako želiš trgovati on line i imati na raspolaganju market monitor sa 5 najboljih ponuda za kupnju i prodaju, zadavati naloge bez telefonskih poziva, možeš i to, ali ćeš se morati provozati do Ljubljane 🙂

Jel trguje uopće itko ovdje sa dionicama slovenskih firmi?

Imam nekoliko slo dionica među njima i ovu. Na 68 eura je mCap 444 mil eura, a najava uprave za ovu godinu je dobit od 55 milja pa ako se to ostvari dobivamo P/E=8.

Ali pravi poticaj rastu cijene bi dala privatizacija. Kada će se ona dogoditi to ne znam.

Dakle u ove dvije godine TLSG je narastao do 150 EUR ili preko 120%, a HT u isto vrijeme pao sa 210 na 150 kn.

Ljubazno zahvaljujem nekadašnjim prodavateljima na šezdesetak eura i današnjim kupcima na 150.

New Report

Close