Telekomi do srpnja u mreže uložili 735 milijuna kuna

Naslovnica Forum Komentari članaka Telekomi do srpnja u mreže uložili 735 milijuna kuna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Stalno kao neki veliki novci a mi to nigdje ne vidimo. Dok oni ulože u optiku do negdje 2057.godine, do tada če 10G mobilna mreža imati 20 Terabajta brzine. Ako 5G mreža nudi brzine oko 1Gbit koja svrha stavljati optiku koja nudi istu brzinu – optika sada ima smisla JEDINO ako će optika imati mogućnosti od 10Gbit na više. Jer dok oni stave optiku za 5 do 10 godina (a prije neće biti sigurno!!) svi ćemo imati 5G.

Optika nema alternative i sam taj 5G i onaj 10G tko zna kada će ovisiti o optici.

Budući 5G nudi velike brzine ali naravno kao i 4G (s nadogradnjama koje ima A1) no samo u idealnim uvjetima. Osobno živim na zadnjem katu zgrade i vidim nekoliko antena ali u stanu je pokrivenost jedva od 1 do 3 crtice a shodno tome i niskim brzinama. Znači niti 5G neće tu napraviti nikakav značajan pomak jer je još više osjetljiviji na prepreke tako da optika je zakon 😉 a druga je stvar što je naši telekomi razvlače brzinom puža i što su im strategije razvoja zastarjele.
Primjerice u ZGu se grade non stop nove zgrade pa čak i kvartovi ali eto niti jedan telkom to ne vidi kao priliku nego se i nadalje kreće s vulgaris paricom, pa se pojavi neki hibrid ili FFTB s VDSL2+, a optika se razvlači po obroncima medvednice gdje je interes za istu mrvicu veći od nule.

New Report

Close