Za znalce, gdje su tu valovi [wink] ?[smiley]
graf je nedovoljno informativan.
naizgled, atlantska je odradila veliku korekciju ABC i počela je nova faza rasta.
vjerojatno je odrađen vrh 1 nove 5-ce prema gore, a 2. val, korektivni, se ili taman odradio ili odrađuje (slično kao s crobex-ovim aktualnim 4. podvalom).
Za znalce, gdje su tu valovi [wink] ?[smiley]
Nitko da posta ijedan graf ili objasnjenje osim casnih izuzetaka.
Hehe, postavio si pitanje za znalce, a čudis se što nema nijednog odgovora[rolleyes]
Ja ne spadam u znalce, već su moje analize, kako bi rekao di_su_pare, na razini dječje igre.
Kao i ostalima, kojima je burza dodatni izvor prihoda (ups, gubitaka[lol] ), za TA imam malo vremena, a pogotovo ne za EWT (za EWT nama forumašima uvelike pomaže jedan dragi gospodin…).
Mogao bih se složiti s vladom, da graf atpl-a izgleda kao da je korektivni val ABC završio.
Možda još i nije. Val C bi mogao završiti i na vrijednostima oko 1900.
Abu ali, očekujem da ćemo vidjeti i tvoje viđenje valova na atpl-u.
Sumnjam da će se croman odvažiti staviti svoj pogled.
Dakle, evo amaterskog pokušaja (komada 2):
@Abu ali
…evo i moja dva primjerka, pa zbrajaj i dodaji ako nešto fali [proud]
ajmo malo antologije …
di_su_pare
Uhvatio sam malo vremena i napravio analizu i kako kaže kolega fazan: “javno je obznanio”, isključivo s ciljem da dioničarima Đure dam neku perspektivu o trenutnom činjeničnom stanju na tržištu, budući da velika većina naših dioničara, nema jasnu sliku o tome što se trenutno događa na našem tržištu. Bavim se investiranjem na našem tržištu od 1998. godine i jako dobro znam što je to slom tržišta, a što samo korekcija. Ovo što se trenutno dešava je samo to – korekcija (istina, malo dublja). Slom burze još nije na rasporedu! Ja se prilikom donošenja investicijskih odluka rukovodim i fundamentalnom i TA. FA mi samo govori što da kupim, a TA mi kaže kada da kupim i prodam! Da razumijete stvarnu vrijednost tehničke analize, te alate i studije pomoću kojih se ona i radi, nikada ne bi napisali gore citirano! Naprotiv, jedino vam TA može dati vjerodostojnu sliku trenutnog stanja tržišta i u korekcijama i u rastu (pritom ne mislim na “dječju” TA (NHF) kojom se koristi velika većina). Ona se radi posredstvom grafikona cijena, koji predstavljaju stenogram psihologije svih sudionika na tržištu, a to je sve što je potrebno znati. Postoji zapanjujuća pravilnost u naizgled kaotičnom kretanju cijene na burzama. Druga je stvar što su rijetki oni koji to mogu pravilno iščitati (bez lažne skromnosti!). Fundamenti u korekcijama i krizama ne znače apsolutno ništa! Da ste pažljivije čitali moj post, shvatili bi da nisam niti u jednom trenutku bio isključiv i tvrdio da će se situacija razviti baš onako kako sam nacrtao. Rekao sam samo da je to najizgledniji scenarij, budući da se TA bavi vjerojatnostima, nikad sigurnostima. Iskustvo me je naučilo da se oholost i egoizam na tržištu jako skupo plaćaju, pa stoga ja ništa ne tvrdim kategorički, već samo pokušavam (da se ponovim) doći do najvjerojatnijeg scenarija. P.S. Nemam namjeru više ulaziti u nikakve filozofske rasprave i ispravljati “krive Drine”, jer mi ovo oduzima jako puno vremena, a njega iskreno nemam na bacanje. Ako želite prihvatiti moje mišljenje – u redu, ako ne – opet u redu. Meni ni iz džepa, ni u džep (kako kažu naši stari!). Pozdrav svima
http://www.socionomics.net/films/history/default.aspx
History’s Hidden Engine
s desne strane imate link: možete gledati on line ili ga skinuti …
fazan,
imaš li nešto aktualnije?
ili sa svićom u ruci tražiš grobija?[kiss]
Kada sam u pocetku pokusao analizirati graf ATPL ucrtavao sam trend linije (crvena linija i gornja crna) ali je bio preveliki broj valova u formaciji. Nakon ucrtavanja klina, breaka i pocetka ABC djeluje puno logicnije.
Nisam ni ja neki znalac, ali s obzirom da svaka formacija ima svoju logiku u psihologiji (i s obzirom da su formacije ponavljajuce) potrebno je pravovremeno uociti pravilnu formaciju.
To je ono sto sam htio naglasiti na prijasnjem grafu Crobexa gdje se vodila borba oko odrzavanja cijena iznad padajuce linije ali problem je bio zapravo sto je vec bio probijen i dugogodnisnji rastuci support na log grafu i H&S neckline. Svi koji su ulazili tada ostvarili su velike gubitke u kratkom vremenu jer su krivo “procitali” graf (normalno, ako su trgovali na osnovu tehnicke).
Razlika izmedju vladova tumacenja i mojeg je sto vlad uzima korekciju (ABC formacija) a ja novi trend (znaci teza da smo u bear marketu), zato ja imam 1-5 formaciju (znaci osnovna formacija) i ABC na gore kao korekciju trenutne faze trzista a on obrnuto. Ali dobro je procitao (normalno ako je tocno ovo sto sam napisao [smiley] sto se tek treba pokazati).
Dao sam graf i objasnjenje mojeg razmisljanja (i analize) pa ako ima nekih primjedbi ili kritika dobrodosle su.
Dodatak:
S obzirom da bi to trebala biti Ending diagonala evo sta kaze teorija
Diagonal – also known as a Diagonal Triangle: Leading (LD) and Ending (ED)
A Diagonal is a common 5-wave Motive pattern, labeled 1-2-3-4-5,
that moves with the larger trend. Diagonals move within two contracting channel lines drawn from Waves 1 to 3, and from Waves 2 to 4.