ja sam uzeo i prihvatio sve tvoje oznake od 09.04. dakle, temelj zaključivanja je tvoj pogled formiran 09.04. razumijem da si ga u međuvremenu, kako kažeš, promijenio i ažurirao. p.s. naravno da svatko tko gleda grafove koje ja stavim na forum sigurno neće tebi ništa zamjeriti. ne vjerujem da će ni meni – svi ovdje pokušavamo nešto naučiti i zaključiti.
Vlad
Ja ne zelim ni da se zamjere tebi ni meni.Ali ne mozes teoretski stvoriti formacije.Ne mozes videti dno.
Ja sam 1000 puta pratio padove i rast i znam da se neki puta moze izracunat teoretsko Dno (fibbonaci na pr). Ali najsigurnije je kad najmanje 2 dana sa EOD podacima imas sigurnu sliku preokreta.Sa sadasnjim podacima toga nema a postoje najmanje 3 moguce formacije ,gde ona sto ti upotrebljavas je jedna od tih.
ja necu kazati vise…i ti teoriziraj ..to je tvoja stvar.
Ne mesaj samo mene ok
sretno
ja sam samo upotrijebio osnove ewt, udžbeničke.
ti si ionako rekao da si metodu modificirao, jer se ni s pretcherom ne slažeš u cijelosti.
oznake na tvojem grafu od 09.04. meni se još čine mogućim i prihvatljivim.
jedno od temeljnih pravila ewt-a (ne guidelinesa) je ono o duljini trećeg vala.
postoji i naputak o mogućnosti ekstenzije 5. vala ukoliko su 1. i 3. približno jednaki.
i to je to.
malo indukcije i ništa više.
mislim da ne trebam stavljati natpis:
ovo je samo moj pogled i nije preporuka za ponašanje u trgovini.
Postoji li u bilo kojem obrascu neka mini korekcija na gore prije konačnog završetka 5. vala ?
vlad1111: ” Croman: ” stoploss znac: ako kupis dionicu po 100 kuna komad i ako ona padne 3 kune ti prodas za 97 kuna komad izgubio si 3 % ……. ” ne mozes ti kazati tvome brokeru da proda ako cjena dionice ide dole 3 ili 5 % ??? nevjerovatno i asko govori kako ste napredni….. ja mogu sam ………ok vidim da se nalazimo u dva razlicita svijeta..nisam mislio da je tako …illa *** obrisano ***
Croman je dio jednog vrlo jakog Svedskog Investicijskog tima. Hrvat mu je mozda jedino prevodioc ovih tekstova, a i oni nisu uvijek pisani od iste osobe. Savjetovao sam se sa advokatima, istraziteljima i strucnjacima lingvistima.
Njegovo uvodno predstavljanje (veliki strucnjak za svjetske indexe Nasdaq … 30 godina iskustva s internetom) poznavaoc EWT, ili hrvat porijeklom koji ce vam pomoci, naci dno i vrh svojim TA, EWT.
Sve je to toliko prozirno. Psiholoski trikovi velikih madjionicara. (jasna namjera obmane)
Jedino je istina da sve te analize TA (ja nisam protiv njih) vam nista puno ne pomazu jer, Croman reko: “vi neznate ono sto zna Croman“. A to je da ne znate kada ce svedski investicijski fondovi prestati izvlaciti kapital iz HR. trzista. Balticki fond jos ima 2,2% svog kapitala u ERNT Pretpostavljam ima do 400.000 dionica ERNT (100K je prodao nasim mirovincima po 4200-3800kn), Cekaju jos da dobe dividendu, a onda cete tek vidjeti pravi pad naseg trzista i to vam on ne zeli reci, jer ce u pravom trenutku iskoristiti svoj utjecaj da vas navede u svoju “stalu”
Sve gore potvrdjuje upozorenje uz svaku TA, da svi grafovi samo pokazuju povjesno stanje iz kojeg svaki pojedinac pokusava proniknuti buducnost. To vrijedi i za EWT.
To sto vam prica o “stop loss” samo kod mase stvara simpatije, ali vas opet obmanjuje, jer
1. 3% nema smisla, i
2. “stop loss” mora biti dio strogog plana investiranja, kojeg uglavnom obicni i dugorocni investitori nemaju (3 x mozes uzeti gubitak do 7%, a samo jednom dobit od 20%, pa ostajes s istim kapitalom)
Uz sve navedeno jos ide i strogo odredjen plan ulaza u dionicu, uz prethodni izbor firme preme strogim propisima. Po kojima kupnja Ernt nebi nikad dosla u obzir, jer zadnje 2 godine ima pad.
Da li vam je jasno sta radi psihologija, ali i uz jako dobre jatake RBA OMF i AZ.
Croman bi nam mogao reci (zakon) da li u Svedskoj neka firma moze zaraditi u 1 godini 200 miliona SEK a iznijeti van zemlje 350 miliona SEK (domaceg kapitala)???
kopao 10 minutosa po knjizi i našao još 2 mogućnosti.
za sve 3 mogućnosti vrijedi graf “1. uvjet dna” s prethodne stranice.
1. mogućnost- priliženi grafovi na prethodnoj strani
2. mogućnost- još nije odrađene točka 4.-
još uvijek odrađujemo 4. podval, tzv. “expanded flat 3-3-5” .
potom slijedi peti val.
dno samo po novom “2. uvjetu dna” također iznad 3310.
ukupno, dno iznad 3410- identično kao kod 1. mogućnosti
3. mogućnost- još nije odrađene točka 4.- još uvijek odrađujemo 4. podval, tzv “expanded triangle 3-3-3-3-3”.
potom slijedi peti val.
dno samo po ovom novom “2. uvjetu dna” također iznad 3310.
ukupno, dno iznad 3410- identično kao kod 1. mogućnosti.
ergo, sve tri mogućnosti vode prema dnu iznad 3410
ovo je samo moj, ewt-amaterski pogled na stanje, ne sugestija ili uputa za trgovanje.
našao još barem 2 “double three” i barem 4 “triple three”.
rezultat uvijek isti,
dno iznad 3410.
krpa sve je moguće , probit tu granicu i ne probit je, ali neznam šta se meni tvoj odgovor ima sviđat ili ne
sviđat , a točnu info nečeš dobit ni ti ni ja niti itko sa ovog foruma iako siguran sam već postoji…….
Evo ovako, da li je realno da Crobex nastavi dalje padati ovakvim tempom slijedecih dva-tri tjedna? I u padu i u rastu postoji odredjena granica, nista ne pada niti raste vjecito.
S obzirom da dolazimo do odredjene snazne psiholoske granice realna vjerojatnost je da se zadrzimo i odbijemo od nje (a od momentuma ovisi jacina proboja ispod nje). Nakon toga mozemo rasti do visine baze klina (po teoriji) ili manje, sto ovisi o jacini svjetske krize i utjecaja na nas.
U najgorem slucaju to i ne mora biti krajnje dno sto se moze desiti ako popucaju svjetski financijski tokovi i svijet krene prema recesiji (iako je to malo vjerojatno).
Za znalce, gdje su tu valovi [wink] ?[smiley]
ERNT
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. TELEFONAKTIEBOLAGET LM ERICSSON 653.473 49,07 Osnovni račun
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 58.088 4,36 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 54.093 4,06 Skrb. račun
4. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 35.322 2,65 Skrb. račun
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 23.637 1,78 Skrb. račun
6. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 17.047 1,28 Skrb. račun
7. ERICSSON NIKOLA TESLA D.D. 16.957 1,27 Osnovni račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 14.885 1,12 Skrb. račun
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 14.821 1,11 Skrb. račun
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 14.628 1,10 Skrb. račun
Ukupno: 67,81
lijepo molim kolegu letiija da mi objasni gdje se skriva tih 400.000 dionica baltičkog fonda
opet je dobro što sam, prema tebi, pogodio jednu od tri moguće formacije. dobar početak.
1) ja sam samo registriran kao Croman i nikad nesto drugo
2) ako imam sto kazati drugima cinim to direktno a ne skrivam se prekodrugih imena(nikova)
3) leti sa svojim fantazijama je nevjerovatan:
“Croman je dio jednog vrlo jakog Svedskog Investicijskog tima. Hrvat mu je mozda jedino prevodioc ovih tekstova, a i oni nisu uvijek pisani od iste osobe. Savjetovao sam se sa advokatima, istraziteljima i strucnjacima lingvistima.
Njegovo uvodno predstavljanje (veliki strucnjak za svjetske indexe Nasdaq … 30 godina iskustva s internetom) poznavaoc EWT, ili hrvat porijeklom koji ce vam pomoci, naci dno i vrh svojim TA, EWT.
Sve je to toliko prozirno. ”
odgov letiju:
1) strucnjak/amater za EWT smatram da sam (ali to je jedino tacno) nisam nikada radio sa nekim ili za neku firmu ili investicijski tim???
2) 30 godina sa internetom…odgovor Da i jednostavan :radio sam kao elektrotehnicar pocetkom 70..tih i naravno tehnika,elektronika i compjuteri su me intresirali (nista specialno …ima dosta njih u ono vrijeme sto su cinili isto)
Vi ste nevjerovatni na ovome forumu:
Ja sam jedino zelio vam dat Ewt analize(ne naucavat ewt ni diskutirat o ewt).
Ali napadi i izrugavanja i sada ideje konspiracije pokazuju da je idea bila totalno kriva.
* nadam se da se ova poruka ne izbrise posto je vazno da ljudi znaju sto je istina o Cromanu
Ajmo se vratiti na temu, ako ovo strmoglavljenje krobexa nastavi mislim da smo na pragu sloma burze.
Da se primijetiti pojačana kupnja ali i prodaja, ako se ovo nastavi mislim da će se stvarno desiti slom. Što misle znalci o tome?
Inače za neke je to katastrofa a neki i priželjkuju kataklizmu krobexa da kupe dionice u bescijenje dakle kroz 3 godine zaradit će vjerojatno i više stotina posto
Croman je dio jednog vrlo jakog Svedskog Investicijskog tima. Hrvat mu je mozda jedino prevodioc ovih tekstova, a i oni nisu uvijek pisani od iste osobe. Savjetovao sam se sa advokatima, istraziteljima i strucnjacima lingvistima.
Sve je to toliko prozirno. ”
……………………………………………………………——————————————————————-
ovo je da pukneš od smijeha čovijek je na hrvatskim forumima od 2006(nitko ga nije šljivio dva posto) a u 12 mijesecu 2007 predvido je grafom ovu kataklizmu crobexa(njegove riječi su bile prodaj)[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]