Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

al ako ameri probiju 840, pustiti ce ga neka se raspadne…
a onda ht, [bye]

tak je to, dionicama je u prirodi da idu gore ili dole…
sad idu dolje…
treba skupljati kes i uci za 7 dana…
na sp500 na 770 (moj prijedlog dna)

Nafta. Probijeni svi kanali. Slijedeći otpor 50 USD/bbl-u.

tvoja procjena ? koliko nafta ima prostora za pad? hvala

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

tko mi je udijelio dvicu, dao bog da mu djeca donesu dvije koka kole iz škole

I najgore je to kada opet krenemo gore, oni gapovi koji se naprave i strše kao strašila i svi se istresaju jer misle vraćamo se dolje.

Na žalost još se ne nazire trajniji oporavak, jer ako jednom i skoči cijena, svi će se istresati, kao i prošli puta.

mogući ewt

pojašnjenje za one koji me pitaju…
duboki grobi target, spomenut ranije, ostaje aktualan sve dok se eventualno ne prebacimo iznad ca 3050.
[/quote]
Ja sam ušao sa 60 % . Hebe mi se ionako loše spavam . [yawn]
[/quote]

ja sam danas malo pokupovao i pošto sam dugoročni ulagač,obećavam da do ponedjeljka neću prodavati ništa [yawn]
[/quote]

To ti svi vjerujemo [wink]

večina vladovih targeta je odrađena, valjda neće i one treće sada odrađivati

Nada umire zadnja, a kako izgleda i ona uskoro, jer Crobex od svojeg vrha 5200 u zadnjih godinu dana pao za 58% na 2192, a da bi se vratio natrag na svoju najvišu vrijednost potrebno je da naraste (5200-2192)*100/2192=137%, što u idealnim slučajevima, pod predpostavkom da ponovno imamo odličnu 2006. i 2007., treba minimalno 2 godine, a za što su s obzirom na krizu, realne šanse jednake nuli.

Baltic Dry (samo za ilustraciju i orjentaciju). Svaka analiza je izlišna (za sada).

od koje je to drzave index?
hahahha…pad 90%!
ti su jaci i od nas!

[lol]
[/quote]

Te baltičke zemlje su stvarno u banani [smiley]
[/quote]

[lol]

Nafta. Probijeni svi kanali. Slijedeći otpor 50 USD/bbl-u.

tvoja procjena ? koliko nafta ima prostora za pad? hvala
[/quote]

Praktički nafta nije smjela pasti ispod 70 USD/bbl-u, jer ugrožava se financiranje novih istraživanja, onih naskupljih, tzv. marginalne, granične, buduće proizvodnje.
Već sada, uz dolar koji je skoro upola jeftiniji od onoga prije 4-5 godina, zapravo znači da je realno cijena nafte, na razini od oko 30 USD/bbl-u (u dolarima iz 2003-4.) To je pak razina koja će teško pokrivati čak i troškove čiste proizvodnje, bez istraživanja, na najskupljim nalazištima, npr. manje proizvodnje u podmorju ili na dubokim bušotima u teškim prirodnim uvjetima. Posljedično, puno će naftnih kompanija biti opasno ugrožene profitabilnosti.
U našem najbližem okruženju to se praktički već i osjeća. MOL trenutno kotira na razini od oko 9,6 k HUF ili na manje od 1/4 ATH cijene!
Dakle, cijena nafte može padati i dalje, ali će posljedice biti sve veće, i sve teže.
To je primjer tzv. više sile, kojoj se tehnička analiza jednostavno mora povinovati.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

mogući ewt

pojašnjenje za one koji me pitaju…
duboki grobi target, spomenut ranije, ostaje aktualan sve dok se eventualno ne prebacimo iznad ca 3050.
[/quote]
Ja sam ušao sa 60 % . Hebe mi se ionako loše spavam . [yawn]
[/quote]
bogme i mene je počelo to hebat…
planiram slijedeći tjedan ući i odhebat burzu na pola godine jer ovo nigdje ne vodi….
a ova atpl bi danas mogla na vladekove targete jer ima ljudi koju se toliko zaseru da prodaju a niti ne pitaju brokera kolika je cijena….

a opet sa druge strane što bolje sve padne bolje ćemo imati mira nakon toga…
[/quote]
Vrlo dobro.
To se i događa. ti su mi najgori! Ni ne pitaju cijenu samo čujem PRODAJ DAJ DAJ AJ.Više ih s druge strane ni ne čuješ od muke.
A Šta čes . Dok jednom ne smrkne – drugom ne svane

zlikovac

Cure i dečki, molim za info:

U kojoj knjižari u Zagrebu mogu kupiti knjigu: "Tehnička analiza financijskih tržišta" od autora John Murphy

Informacija mi hitno potrebita. Hvala na info i brzini

Cure i dečki, molim za info:

U kojoj knjižari u Zagrebu mogu kupiti knjigu: "Tehnička analiza financijskih tržišta" od autora John Murphy

Informacija mi hitno potrebita. Hvala na info i brzini

ne moraš iči niti u jednu knjižaru. Imaš je na ovoj stranici, gore, desno.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

I najgore je to kada opet krenemo gore, oni gapovi koji se naprave i strše kao strašila i svi se istresaju jer misle vraćamo se dolje.

Na žalost još se ne nazire trajniji oporavak, jer ako jednom i skoči cijena, svi će se istresati, kao i prošli puta.
[/quote]
Zato što rast nije zdrav.Temeljen je na euforiji. I ja bi da me pogodi unovčio kojih 40% pa ajmo ponovo.Ali isto tako je i pad heben. svaki dan po 9% down. To je strašno!
VLAD
ajd majke ti kad te netko pita targete jedan dan napravi suprotno, da vidimo efekte na tržištu [shocked]

zlikovac

New Report

Close