al ako ameri probiju 840, pustiti ce ga neka se raspadne…
a onda ht, [bye]
tak je to, dionicama je u prirodi da idu gore ili dole…
sad idu dolje…
treba skupljati kes i uci za 7 dana…
na sp500 na 770 (moj prijedlog dna)
Nafta. Probijeni svi kanali. Slijedeći otpor 50 USD/bbl-u.
tvoja procjena ? koliko nafta ima prostora za pad? hvala
tko mi je udijelio dvicu, dao bog da mu djeca donesu dvije koka kole iz škole
I najgore je to kada opet krenemo gore, oni gapovi koji se naprave i strše kao strašila i svi se istresaju jer misle vraćamo se dolje.
Na žalost još se ne nazire trajniji oporavak, jer ako jednom i skoči cijena, svi će se istresati, kao i prošli puta.
pojašnjenje za one koji me pitaju…
duboki grobi target, spomenut ranije, ostaje aktualan sve dok se eventualno ne prebacimo iznad ca 3050.
[/quote]
Ja sam ušao sa 60 % . Hebe mi se ionako loše spavam . [yawn]
[/quote]
ja sam danas malo pokupovao i pošto sam dugoročni ulagač,obećavam da do ponedjeljka neću prodavati ništa [yawn]
[/quote]
To ti svi vjerujemo [wink]
večina vladovih targeta je odrađena, valjda neće i one treće sada odrađivati
Nada umire zadnja, a kako izgleda i ona uskoro, jer Crobex od svojeg vrha 5200 u zadnjih godinu dana pao za 58% na 2192, a da bi se vratio natrag na svoju najvišu vrijednost potrebno je da naraste (5200-2192)*100/2192=137%, što u idealnim slučajevima, pod predpostavkom da ponovno imamo odličnu 2006. i 2007., treba minimalno 2 godine, a za što su s obzirom na krizu, realne šanse jednake nuli.
od koje je to drzave index?
hahahha…pad 90%!
ti su jaci i od nas!
[lol]
[/quote]
Te baltičke zemlje su stvarno u banani [smiley]
[/quote]
[lol]
tvoja procjena ? koliko nafta ima prostora za pad? hvala
[/quote]
Praktički nafta nije smjela pasti ispod 70 USD/bbl-u, jer ugrožava se financiranje novih istraživanja, onih naskupljih, tzv. marginalne, granične, buduće proizvodnje.
Već sada, uz dolar koji je skoro upola jeftiniji od onoga prije 4-5 godina, zapravo znači da je realno cijena nafte, na razini od oko 30 USD/bbl-u (u dolarima iz 2003-4.) To je pak razina koja će teško pokrivati čak i troškove čiste proizvodnje, bez istraživanja, na najskupljim nalazištima, npr. manje proizvodnje u podmorju ili na dubokim bušotima u teškim prirodnim uvjetima. Posljedično, puno će naftnih kompanija biti opasno ugrožene profitabilnosti.
U našem najbližem okruženju to se praktički već i osjeća. MOL trenutno kotira na razini od oko 9,6 k HUF ili na manje od 1/4 ATH cijene!
Dakle, cijena nafte može padati i dalje, ali će posljedice biti sve veće, i sve teže.
To je primjer tzv. više sile, kojoj se tehnička analiza jednostavno mora povinovati.
pojašnjenje za one koji me pitaju…
duboki grobi target, spomenut ranije, ostaje aktualan sve dok se eventualno ne prebacimo iznad ca 3050.
[/quote]
Ja sam ušao sa 60 % . Hebe mi se ionako loše spavam . [yawn]
[/quote]
bogme i mene je počelo to hebat…
planiram slijedeći tjedan ući i odhebat burzu na pola godine jer ovo nigdje ne vodi….
a ova atpl bi danas mogla na vladekove targete jer ima ljudi koju se toliko zaseru da prodaju a niti ne pitaju brokera kolika je cijena….
a opet sa druge strane što bolje sve padne bolje ćemo imati mira nakon toga…
[/quote]
Vrlo dobro.
To se i događa. ti su mi najgori! Ni ne pitaju cijenu samo čujem PRODAJ DAJ DAJ AJ.Više ih s druge strane ni ne čuješ od muke.
A Šta čes . Dok jednom ne smrkne – drugom ne svane
Cure i dečki, molim za info:
U kojoj knjižari u Zagrebu mogu kupiti knjigu: "Tehnička analiza financijskih tržišta" od autora John Murphy
Informacija mi hitno potrebita. Hvala na info i brzini
Cure i dečki, molim za info:
U kojoj knjižari u Zagrebu mogu kupiti knjigu: "Tehnička analiza financijskih tržišta" od autora John Murphy
Informacija mi hitno potrebita. Hvala na info i brzini
ne moraš iči niti u jednu knjižaru. Imaš je na ovoj stranici, gore, desno.
I najgore je to kada opet krenemo gore, oni gapovi koji se naprave i strše kao strašila i svi se istresaju jer misle vraćamo se dolje.
Na žalost još se ne nazire trajniji oporavak, jer ako jednom i skoči cijena, svi će se istresati, kao i prošli puta.
[/quote]
Zato što rast nije zdrav.Temeljen je na euforiji. I ja bi da me pogodi unovčio kojih 40% pa ajmo ponovo.Ali isto tako je i pad heben. svaki dan po 9% down. To je strašno!
VLAD
ajd majke ti kad te netko pita targete jedan dan napravi suprotno, da vidimo efekte na tržištu [shocked]