‘Studenti za studenta Split’ najbolje opisali hrvatsko obrazovanje

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije Hrvatska privreda ‘Studenti za studenta Split’ najbolje opisali hrvatsko obrazovanje

Vjerojatno se pitate zašto postam ovo 😀 Zato jer su ovi studenti ukazali na loš obrazovni sustav koji nikako ne ide na ruku PODUZETNICIMA i koči gospodarski razvoj RH! Može se primjetiti kako danas tražimo uzroke gospodarskoe stagnacije u RH a zaboravili smo determinirati jedan od ključnih a to je OBRAZOVANJE!

Pero021, 24.01.2010. u 11:02

Potaknuti nedostacima u obrazovnom sustavu, tijekom kojeg ne stječu potrebno iskustvo jer nemaju praksu, studenti splitskog sveučilišta htjeli su upozoriti na brojne probleme s kojima se susreću: uče nepotrebnu teoriju, “štrebaju” definicije koje kasnije ne koriste, “upijaju” riječi profesora bez dijaloga tijekom nastave, a raditi nauče tek kada se zaposle.

‘Ne želimo samo štrebati! Hoćemo praksu za posao!’
http://www.jutarnji.hr/-ne-zelimo-samo-strebati–hocemo-praksu-za-posao–/495844/

Ovo je drugi članak!
‘Studenti za studenta Split’ najbolje opisali hrvatsko obrazovanje
http://www.jutarnji.hr/-studenti-za-studenta-split–najbolje-opisali-hrvatsko-obrazovanje/490564

Film pogledajte na ovom linku:
http://www.youtube.com/watch?v=_ccoN_QisDg&feature=player_embedded

Ima previše problema. Recimo, meni nije jasno zašto bi srednja morala biti obavezna. NKV i KV radnici su uvijek traženi, niti imaju svi želju školovati se. Ovako svima diplome pa nitko neće raditi jer je prekvalificiran i na kraju zaposlimo bosance ili rumunje (iako se ni njima više ne isplati raditi ovdje).

Da nema prakse na fakultetu, nema. To se vrlo lagano riješi, no osvrnimo se na naše fakultete i kad vidiš u kakvom su stanju. Da je za neke profesore e-mail bauk… sve ti je jasno.

New Report

Close