STTB (Strumica Tabak Strumica)

Jedan sam od dva Hrvata koji imaju ovu dionicu, ako se ne varam, pa ovim putem ako ima i treći, pozivam ga da se javi ne bi li o njoj raspravljali. Dionicu sam kupio na nagovor poznatih financijskihstručnjaka i od moje kupovine nije puno pala, oko 600%, a gore spomenuti savjetnici koji su isto bili dioničari STTB to više nisu. Jeli to zabrinjavajuće?
Firma je djelila dividendu do 2007. godine, i njoj smo se nadali, no ondak sam skužio da je dividenda išla povlaštenima a mi smo redoviti.
Firma proizvodi duhan, ne cigarete, i sav izvoz ide u zemlju vlasnika, Grčku. Kako čitavo okružje (GRčka iitd) a i matična zemlja, Makednija, ima zabranu pušenja i još će je postrožiti, zanimam me može li to imati utjecaj na poslovanje STTB a?
Navodno da u sličnim situacijama i nije došlo do pada prihoda takvih tvrtki u svijetu, a opet naš Pozdrav iz Rovinja seli u Iran.

Obogatio sam se na Makstilu,pa su mi makedonske dionice velka ljubav, pa sam se nado i ovdje pazarit dobro, no eto, O kako tužnih ljubavi ima…

SKOPJE (Macedonia), November 24 (SeeNews) – Macedonian tobacco company Strumica Tabak said it turned to a preliminary net loss of some 90.7 million denars ($1.97 million/1.47 million euro) through September from a net profit of 110.5 million denars a year ago.

Opa! Po Bloombergu pijavio se BID na ovoj dionici, 910 denara!!!!! Možda naznaka proljeća?

http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=STTB:MS

Bio sam aktivan na tom tržištu, no prije krize sam otišao…Glavni razlog je katastrofalna suradnja s HPB brokerima…Jel ima neko novi, da možemo preko e-trade-a tamo radit…Mislim da bi to jako pomoglo MSE-u…

http://www.poslovni.hr/vijesti/moj-govor-na-skupstini-strumice-tabak-178345.aspx

Daklem, poslovanje u drugoj polovici 2011. iz gubitka prešlo u dobit.
čak se i pisalo o ovoj perspektivnoj firmi po internetu :

http://www.seebiz.eu/grcka-sve-vise-ulaze-u-makedoniju/ar-28672/

Rumori se na onom forumu kataklizmičkim rumorom. da će firma da propade. Jel ima neko nešto konkretno?

New Report

Close