Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije IT i ICT industrija Što smo danas tržili na stranim tržištima kapitala?

Red bi bio da i ovdje bude prigodna tema da ne zasipamo istoimenu temu na domaćem tržištu kapitala.

Današnji dan je bio vrlo solidan, ulovio sam GM na 1.61 i 1.80, prodao pola u zadnjih sat vremena, ostatak ostavio čisto da mi bude zanimljivo sutra na otvaranju burze.

Imao sam sreću na otvaranju da mi se nije aktivirao stop loss na FAS kojeg sam stavio na 5.0 jer se odbio natrag prema gore. Kupio kasnije još FAS po 5.55, prodao dio po 5.87. Čekao ga na bidu oko 5.50 ali nije se više spustio do te razine.

BGU se nakon prvobitnog rasta odbio dolje i aktivirao stop loss na 23.30, trebao sam ga ipak malo dalje staviti ali što se može.

Prodao cijeli jučer kupljen C, dio na početku a dio na kraju dana. Žao mi je što nisam kupio JPM još jučer a baš mi je bio zapeo za oko.

Zavrtio DXO uz zanemarivu zaradu.

Trenutno većim dijelom u cashu, nisam pametan što da radim. U petak su izvještaji o nezaposlenosti, to bi moglo bitnije utjecati na indeks. Long ili short pitanje je sad.

Nadam se da na ovom forumu ima još aktivnih trgovaca u USA.

Oho… premarket je vrlo zelen, GM došao do 2,26, daj bože da tako ostane, to bi bila zarada preko +30%.
FAS je na +10%.
Go USA, nosi mi se zelena boja! [lol]

Samo da sad ne objave neku kataklizmičku vijest koja će opet sve roknuti dolje.

Evo danas još jedan dobar dan za mene u USA nakon jučerašnje zelenjave gdje sam omastio brk na FAS, GM i BGU.

Kupio "jutros" dosta FAS-a na razini 6,25-6,35. Sad sam nešto prodao po 6,76 za svaku sigurnost, još ga imam i od prijašnjih dana, to ne namjeravam skoro prodati.
Lako je moguće da će ponovo biti padova i šokova ali izrazito bi me iznenadilo da FAS ne bude u roku od godinu dana barem na 30. Po meni best buy u USA. Uz BGU.

Evo prodao sad na zatvaranju još malo FAS po 7.18.
Ostalo ga još samo 50%.
Valjda neće sutra otvoriti preko 7.50 jer ću pop… [lol]

Eto ti ga na, pretjerao sam s trgovanjem, proglasio me moj broker day traderom i sad imam neka ograničenja [rolleyes] [lol]

Vaš link

Da, to su ti pravila u Americi. 3 daytradinga u 5 radnih dana. Nakon toga, čekaš da prođe vrijeme, ili ožeš biti kažnjen netrgovanjem ukoliko trguješ mimo zakona.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ili trebaš imati preko 25.000$ na brokerskom računu pa su pravila malo labavija…
Nije mi jasna ta logika ali što je tu je.

Dobro sam prodao ono što sam prodao u petak pod kraj dana. Za sada sam suzdržan od kupnje. Čak nisam ni neki short ETF kupio…

Oštri su ovi amerikanci…
Saopćili su mi da ukoliko budem ponovo prakticirao daytrading (dakle više od 3 daytrade transakcije u 5 uzastopnih radnih dana) onda će mi zamrznuti račun na 90 dana prema FINRA propisima.

Što znači da trebam biti vrlo oprezan i prilikom postavljanja stop lossova da ne bi bilo iznenađenja.

Koliko sam uspio razlučiti u njihovim pravilnicima, ako kupim dionicu danas, prodam ju sutra ujutro i onda sutra popodne ju opet kupim, to nije daytrade jer je pozicija bila zadržana preko noći a nakon prodaje se sljedeća kupnja računa kao novi ulazak u poziciju bez obzira što se radi o istoj dionici.
Ako sam krivo shvatio, ispravite me.

Dobro kapiraš.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

+malo FAS po 6.24
C me zaobišao za par centi, nije se vratio na razinu iz premarketa i evo ga sad opet na 2.86 [sad]

Jedno mudro pitanje čisto da budem siguran: imam 1000 dionica neke firme od prije neki dan. Kupim danas ujutro 500 komada. Prodam poslijepodne 500 komada. Da li je to ok pošto sam imao tu količinu od prije ili je to po njima isto daytrade?

To i mene zanima, najbolje je pitati njih direktno e-mailom.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close