Što kada poslodavac ne uplati doprinose? Pitali smo stručnjaka

Naslovnica Forum Komentari članaka Što kada poslodavac ne uplati doprinose? Pitali smo stručnjaka

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Svi propuštaju, pa i Poslovni, istaći problem članova u prava- direktora trgovačkih društava koji nisu zaposleni niti osigurani po bilo kojoj drugoj osnovi, a ne plaćaju nikakve doprinose iako su to dužni. Uz to, svi takvi direktori obvaljaju poslove za koje bi trebalo zasnovati radni odnos što oni također ne čine. Dakle, ne plaćaju nikakve doprinose niti poreze, rade na crno i nikom ništa.

Tako je, problem je u tome što takve osobe mogu biti zaposlene na 1 sat i nikom ništa. Sve po zakonu.

Pazi molim te stručnjak za doprinose. Pa di to ima osim u cvječarnici grupe TNT. Kancelarija do ekipe za istraživanje rude i gubljenje vremena.

Vlasnici tvrtki plaćaju porez na dobit ako tvrtka posluje uspješno .

Nakon toga tu oporezovanu dobit djelomično mogu podjeliti sa svojim djelatnicima umjesto plaće a da ne plate gramzljivoj državi bezobrazno visoke poreze i doprinose .

Jel to pošteno ?

Pa penziju tako i tako neće dočekati ,
a zdravstvene usluge kada ostare čekat će do smrti .

.

Posebni primjer protuzakonite pljačke svojih građana ove gramzljive uhljebničko-birokratske države je kada je netko registriran kao direktor u firmi. Kao prvo država ti određuje koju plaču moraš minimalno prijaviti (5300kn) te na taj iznos plačati sve doprinose. Ako firma ne radi, nema bankovni račun, nema porezni broj, nema zaposlenih dakle i direktor je odjavljen, firma je u stečaju zbog blokade i čeka se brisanje iz registra država očekuje uplate obveza po osnovi registracije odgovorne osobe u firmi. Brisanje firme iz registra traje zbog sporosti sudova više od godinu dana. Tada država šalje rješenja i uplatnice na osobne adrese direktora. Gdje ima toga u svijetu da država tereti osobno radnika, u ovom slučaju na radnom mjesti direktora, koji ne prima plaću da plaća državi doprinose iz svog đepa a nema prihode? To u praksi znaći da vam FINA blokira privatni račun u banci na oko 50.000 kn dok sud ne riješi papire!

New Report

Close