Srpski kralj šećera: Želim tržiti, ali ne dok me tuku po leđima

Naslovnica Forum Komentari članaka Srpski kralj šećera: Želim tržiti, ali ne dok me tuku po leđima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bravo Kostiću.
Sve si im objasnio u jednoj rečenici.

U jednom intervjuu, docentica Pravnog fakulteta u Zagrebu, uvažena Anamarija Musa, upozorila je: ‘Vrijeme kada su vlasništvo i upravljanje bili spojeni u istoj osobi je vrijeme ranog kapitalizma, danas je pravilo da se za menadžerske poslove (uprava) angažiraju profesionalci, a ugovorom se određuju obaveze i kontrola’. Uvažena docentica, kao stručnjak upozorila je na politička kretanja između „čiste politizacije“ i „nedostatka političke kontrole“.
Upravo su politička kretanja između „čiste politizacije“ i „nedostatka političke kontrole“ omogućila nastanke „kraljeva šečera“, „kraljeva bakra“ i niz ostalih kraljeva pojedinih proizvoda kako ih nazivaju u Srbiji. Kod nas su umjesto kraljeva naše „gazde“, tako imamo „gazdu jaja“,“ gazdu brašna“, gazdu napitaka“ i „gazdu svih gazda“ ect.
No da li su to uistinu poduzetnici čija mišljenja treba saslušati, uvažavati, uzimati u obzir ili su oni :
– samo kvazipoduzetnici,(lat. quasi) kao, kao da, gotovo, skoro, donekle, otprilike, nešto popust poduzetnika ili su možda
– pseudopoduzetnici (od grčke ψευδής “laže, false”) čije poduzetništvo se koristi za označavanje nešto kao lažno , kao prijevarno , ili pretvorno da su nešto što nisu, odnosno oni koji se pretvaraju da su poduzetnici ?????
U okvirima “kraljeva” i “gazda” ne čudi politička nostalgija za monarhijom u Srbiji, kao što ne čudi niti nostalgija za banovinom u Hrvatskoj!!! Upravo te političke nostalgije, nastupaju kao političke i kao poduzetničke ideologije koji nas pokušavaju zadržati zarobljenima u svojevrsnom ranom kapitalizmu!

On u RH osim hotela koji nisu baš neka investicija zbog skupoce i sezonalnosti nema šta kupiti..sve veće firme drži Agrokor osim Dukata i Vindije.

[emo_palacg]

New Report

Close