Smanjiti porez na plaće ili PDV?

Naslovnica Forum Komentari članaka Smanjiti porez na plaće ili PDV?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

smanjiti jedan i drugi porez, kao i smanjiti rashode od nepotrebnih izmišljenih općina koje su same sebi svrha

bilo bi dobro i uvesti dvije trošarine na gorivo, ljetne i zimske, kao i tarife za cestarine i trajekte, šteta je da se gospodarstvo i građani ubijanu i opterećuju kroz cijelu godinu, a u 2-3 mjeseca kad su stranci po našim cestama skupilo bi se puno više, a njima bi i tako cijena bila kao i doma

Jedino ima smisla smanjiti porezno opterećenje plaća, a ako gradovi i općine zbog toga imaju smanjenje prihoda, onda im država treba prepustiti odgovarajući dio PDV-a, ali maksimalno do 2%…jer ako bi se išlo na smanjenje PDV-a onda efekta za građane ne bi bilo jer bi trgovci tu razliku od 2% sebi spremili u džepove pa bi država izgubila velike novce, građanima bi bilo isto, a trgovci (uglavnom strani lanci) bi bili još bogatiji!

Ignore: KressoM, delux

Porez na rad dole na 5% flat rate. Place ce biti vise i ljudi ce biti sretniji.

PDV uopce nije bitan. PDV je bitan firmama ne stanovnistvu.

Smanjiti porez na RAD !!!!!!!!!!!!!!
Trošak rada mora se prepoloviti da bi se podigla potrošnja, a time i proizvodnja.

PDV je vid obrane naše Vlade od uvoza, ali porez na dobit je katasrofa. Plaćaju ga samo bud.le.
Treba vratiti porez na promet i ugasiti porez na dobit, a čime bi svi plaćali porez, te uvozili što povoljnije, a za razliku od danas kada je uvozna cijena jednaka maloprodajnoj da dobit operu u mjestu nabave.

Oboje

Ima i treće rješenje; ukinuti državu i pripojiti se tko nas god hoće. Smanjujemo drastično izdatke pa se posljedični i svi porezi mogu smanjiti.

Pusti snovi.

mi smo ipak zemlja slučaj

naša država ima previše mlatimudana i jebivjetara s naglaskom koncentracije u Zagrebu, nikakvi porezi i prirezi neće riješiti trenutno stanje 3u1, tri na plaći jedan radi

***to je dilema jedino za diletante… da smanje pdv za čak 5% nitko nebi imao praktične koristi, a proračun bi teško stradao, jer čuli smo za vrijeme Linića i vidjeli sad oko Akrokora, hrpa velikih firmi ni ne plaća pdv ili ga plaćaju sa godinama zaostatka… da samo uvedu ove 3 mjere:
1. doprinose smanjiti duplo
2. ukinuti potpuno poreze na sve iznose plaća
3. staviti porez na dobit od 8% i zakonski garantirati 20 godina da se neće mjenjati

-bdp bi totalno podivljao i to dugoročno, a ne kratkoročno, o zapošljavanju, plaćama i zadovoljstvu poduzetnika da ne govorim…još kad bi ukinuli ovršni zakon i umjesto njega prepisali njemački ovršni zakon godišnje ne da bi se više itko iseljavao nego bi imali velika useljavanja… i čak niti jednog uhljeba nebi morali otpustiti…ali dok god švabiji fali radna snaga, to naši vazali nesmiju napraviti…ovakvi spinovi putem medija u stilu “kaj da prvo smanjimo” im je vrhunac što smiju samostalno napraviti i jadni pokušaj da se prikažu kak nekaj rade

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Glupo pitanje. Smanjiti i jedno i drugo, pogotovo ovo prvo i to drastično. Ali da bi se to moglo treba smanjiti glavnu stavku na koju idu novci prikupljeni od poreza, a to je zna se financiranje skupog, neefikasnog, nepotrebnog i štetnog glomaznog birokratskog aparata. Dakle otpuštanje uhljeba prvi korak. Ali taj film nebumo gledali.

Niste sposobni ništa smanjiti , jer je STRAH od gubitka radnim mjesta i privilegija , veći….!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!


Ima i treće rješenje; ukinuti državu i pripojiti se tko nas god hoće. Smanjujemo drastično izdatke pa se posljedični i svi porezi mogu smanjiti.

Ovo je definitivno najbolje 🙂 nek nas norvežani preuzmu, oni imaju nafte, love i pameti, mi more, obalu a političare možemo u sjevernu koreju poslati 🙂

Romel, 12.06.2018. u 07:20
Smanjiti porez na plaće ili PDV?

Možda osnovati Agenciju da koja će na tome raditi slijedećih 5-6 godina?

Bešćutnici jedni, uhljebima bi ne zarađeni kruh uzeli!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close