Sanacija i prodaja bile su nužne, dokazi su HPB i Croatia banka

Naslovnica Forum Komentari članaka Sanacija i prodaja bile su nužne, dokazi su HPB i Croatia banka

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kada ne bi znali tko je Velimir Šonje a tko Borislav Škegro možda bi i povjerovali u ove tvrdnje i zaključke.
Sve dok istraživanje ne bude obavio netko tko nije neposredno involviran u procese privatizacija i sanacije banka, možemo sa suzdržanošću i nevjerom promatrati ovu studiju i komentatore na studiju.
Osim toga, možda bi trebali postaviti pitanje o kakovoj se sanaciji tu radilo. Da li o reparaturnoj sanaciji i/ili možda o konstrukcijskoj sanaciji? A o kakovoj je znanosti i riječ kada ona polemizira i svoj motiv nalazi u odnosu do toga „što se priča u javnosti“???

MIslim stvarno. HPB i Croatia banka su samo dokaz da mi neznamo apsolutno ničim upravljati. Stranci su kupili naše banke i ostvaruju extra profite, a naše dvije banke jedva spajaju kraj s krajem. Dokaz su Ptoega i HPB. Gdje je god naše gore list, sve se pokrade i uništi. Što drugo reći nego da smo iznimno nesposobna nacija puna lopova i muljatora i političara sitnih interesa. Primaran dokaz je deficit državnog proračuna, enorman javni dug koji će na kraju sjesti na žeđa poreznih obveznika dok oni koji troše proračunska sredstva žive kao bubreg u loju. Npr. Merzelica iz Siska mrke lovu i za kaznu je premjeste u sabor na plaću od 15.000,00 kn. pametnom dosta:-)

Vrhunski cinizam…
Bivše državne banke i sadašnje državne banke su davale neselektivno kredite, prema političkim vezama..Krediti se baš i nisu vraćali pa smo mi eto morali to sanirati..Banke su gubile novac
Nakon što smo prodali banke strancima eto one su postale profitabilne no pitanje je za koga i kakve koristi od toga, te posebno na koji način su postale profitabilne tj na čiji račun…
Nakon što su prodane strancima banke su se naklatile na državne obveznice,na državna jamstva, poticali smo im stambenu štednju, potičemo im ulaganja u tzv. dobrovoljne mirovinske fondove, moramo im odvajati novac u drugi stup kojim upravljaju s njima povezana društva a ne smijemo raspolagati tim novcima iako je to kao naša privatna imovina. Nije bilo dovoljno što smo im pokrili poslovne rizike kroz maloprije objašnjene načine nego su i tečajne rizike prebacili na građane i poduzeća što ne bi nikako mogli u svojim matičnim zemljama…
Definitivno su uspješne banke…Uspjelo im je u skladu sa centralnom bankicom dovesti do eksplozije uvoza, javnog duga i posljedično enormnog iznosa za kamate
stvoriti i ogormnu nezaposlenost…
Definitivno treba Johnu Perkinsu piscu hita Ispovijesti ekonomskog ubojice predložiti da napravi nastavak svoje uspješnice ali ovaj put kao primjer ne treba uzeti zemlje Latinske Amerike….
Poant

Goran Marić pred dupkom punom dvoranom predstavio knjigu ‘Slom lažnog proroštva’

Jučer je gostovao u ” Bujici ” i izjavio da će se boriti za obeštećenje dioničarima Croatia banke , njih oko 5000 kojima su otete njihove dionice .
Tužbe su mnogi podigli i još do danas nisu riješene .Mnogo je dioničara u dijaspori i to je velika sramota i neprocjenjiva šteta koja je učinjena , zahvaljujući tadašnjem guverneru .

Nema komentara . Zašto ?

New Report

Close