Samo 82 tvrtke ispunile uvjete i ušle u predstečajnu nagodbu

Naslovnica Forum Komentari članaka Samo 82 tvrtke ispunile uvjete i ušle u predstečajnu nagodbu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kvalitetan članak [emo_palacg]

Mala dopuna, prvi postupak (skraćeni) je okončan 19.2.2013. Dužnik je u roku od 3 dana morao podnijeti prijedlog za sklapanje nagodbe, ali ne znamo dali se netko možda žalio. Možda bi bilo gotovo i 20 dana ranije ali na ročište nije došao predstavnik porezne uprave kao najvećeg vjerovnika 🙂

Fina..

Nemoj misliti na m2!

Kvalitetan članak [emo_palacg] Trebalo je spomenuti i činjenicu da cjela predstečajna nagodba nema smisla ako dužnik nema kapitala (čitaj: zdrava potraživanja) jer banke ne prate za vrijeme postupka!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Odličan članak. Predstečajna nagodba je jedan od rijetkih dobrih projekata ove vlade. A što se tiče njene uspješnosti, ona je ionako samo stimuliranje i strukturiranje opcije koja oduvijek postoji. Nitko ni prije nije branio poduzećima pred stečajem da okupe vjerovnike i dogovore se o spasu društva. Jedino što je to graničilo s nemogućom misijom.
Sa zakonodavnim i institucionalnim okvirom je sada to barem znatno lakše i vjerojatnije, a na kraju opet ipak najviše ovisi o dobroj vjeri, volji i namjeri gotovo svih zainteresiranih u svakom pojedinačnom slučaju. Uostalom, ekonomija se na kraju uvijek i svodi na dobru vjeru, volju i namjeru.

Osim što je plan za bankrotiranu Magmu vizija koju je predložio isti čovjek koji je bio glava organizacije, cijeli proces vezan za Magmu koji je započet ovim zakonom o predstečajnoj nagodbi temelji se na javnosti nepoznatim događajima u “poslovanju” Magme. Uvid nadležnih institucija u poslovanje i istraga su neophodne predradnje u ovom slučaju,i za eventualnu nagodbu i za eventualni stečaj.Ako se ne utvrde i pravno ne riješe tijek i važni detalji poslovanja u Magmi i svim njenim firmama ugroženi su u samom startu i eventualna nagodba i eventualni stečaj. Nastavak bilo kojeg postupka pod ovim uvjetima prouzročiti će brojne tužbe.
Članak je za svaku pohvalu.

"Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne."

New Report

Close