Rizični kapital: Još se ne zna tko će upravljati s 32,5 miijuna eura

Naslovnica Forum Komentari članaka Rizični kapital: Još se ne zna tko će upravljati s 32,5 miijuna eura

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Clanak je netocan i ne donosi informacije koje su dobro poznate.
EIF je odabrao fond managament tvrtku. To je Fil Rouge ( http://www.filrouge.si/; poogledati komice CVje vlasnika fonda) koju vodi jedan noname englez i noname francuz koji su istoimeni FM(fond management kompanija) osnovali u Sloveniji i napravili u 2 godine 5-6 investicija koje bi izgleda napustili i dosli “zivjeti u Hrvatsku” kako bi vodili VC fond u RH. Pored njih dvojice u timu je apsolventica ekonomije iz Slovenije, jedan od mentora na ABC akceleratoru u Ljubljani i diplomand Verna Mili Ibrulj. Interesantno je da nitko od navedenih u timu nije drzavljanin RH i ne govori hrvatski a i nije poslovao u RH. EIF je tvrdio da tim moraju ciniti osobe koje govore hrvatski, koje moraju zivjeti u RH te da nakon fonda mora ostati eko-sustav (ostat ce ali mozda u Sloveniji).
Ostali gubitnici u ocito namjestenom natjecaju za FM su:
-propali VC fond iz Madjarske
-Prosperus FGS (pojacan sa CEO Ubera u RH)
-no name dvojac iz Zagreba (igrali se u inkubatorima u Zg i Poljskoj)
-Inspire PE (Bolanca &Co; PE fond koji je ulagao u rent-a-car i Atlas klasicnu turisticku agenciju-oboje propalo sudeci prema recentnim clancima u medijima)
-dva tipa iz Zagreba koji su napravili MBA na IvyLeague skolama a jedan je bio VC partner u inzemstvu + Oxford Innovations akcelerator iz UK

Uglavnom, EIF poslovicno donosi problematicne odluke (pogledati izvjesca o otpisanim investicijama South Central Ventures koje vodi FM RSG Capital iz Slovenije). Cini se osnovana sumlja da je EIF itekako podlozan lobiranju. U slucaju odabira RSG za FM je lobirao Anton Rop ex-premijer Slovenije i clan boarda EIF-a.

BigBoffin

New Report

Close