Rezervacije tope dobit banaka

Naslovnica Forum Komentari članaka Rezervacije tope dobit banaka

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zbog loših kredita- bankari ne odustaju od visokih kamata- i time isisavaju dobit ostatka poslovnih subjekata- koji- još koliko-toliko funkcioniraju. Do kada …?
Njima se pridružuje i država u ubiranju poreza – i poreznih nameta …jedni druge drže na vodi…
NE VALJA POSAO NI JEDNIMA NI DRUGIMA.
Prvi ….će uništiti još to malo subjekata koji vraćaju kredite… a država će uništiti sve do kraja- jer neće
provesti reforme i smanjiti potrošnju drastično…..
Na kraju će se povećati REPRESIJA koja i sad traje- i koja će kulminirati u svrgavanju HDZ-a s vlasti…
Pitanje je samo , kad će to biti…jer ovi to odgađaju maksimalno.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Jadne banke pala im je dobit, tako tužno, šmrc, šmrc…. Nije onolika koliku su planirali, STRAŠNO! Predlažem da organiziramo humanitarnu akciju POMOZIMO BANKAMA DA OSTVARE PLANIRANU DOBIT i da skupimo 5-6 milijardi kuna kako bi im dobit odgovarala planovima i čak bila veća. Ajmo Hrvati pokažite solidarnost i velika srca. POMOGNIMO BANKAMA, ne dopustimo da lihvari budu tužni, pa znate kako je to teško. Prodajte hlače, preskočite 2 obroka dnevno, dajte krv, ima još boca po smeću nepokupljenih, skupimo te novce. Ima li tko da ovo organizira, humanitarni koncert, SMS-nadoplate, Call centri… Pozovimo političare i katoličku crkvu da pomognu oko ovoga. AJMO TRGNITE SE, NE DOPUSTITE DA NAŠIM DRAGIM LIHVARIMA U OVIM KRIZNIM VREMENIMA, KADA JE JADAN MALI OBIČNI ČOVIJEK GLADAN, PADA PLANIRANA DOBIT! Gdje da uplatim 100kn, jel može preko trajnog naloga, online uplata, mbanking??

Banke u stranom vlasništvu uz pomoć janjičara, pardon, sluganskih menadžerčića – vrše kolonizaciju RH

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

ovo su pro-bankarske formulacije, mislim da bi puno realniji naslov bio “rezervacije tope lihvarski ekstra-profit banaka umjetno omogućen politikom vlade i hnb-a”

gdje financijsko tržište funkcionira bar donekle pošteno, rezervacije su posljedica procjena rizika, koje imaju u civliziranim ekonomijama pristojan stupanj egzaktnosti, te se njima ne može manipulirati dnevnim potrebama.

kod nas su procjene rizika gola fikcija – i banke i osiguravajuća društva sebi prvo isplaniraju ekstra profit, a onda štimaju rezervacije i procjene kako bi izvukli željeni profit.

sama struktura ljudi koji kod njih rade dovoljno govori – u svijetu investiciske banke velikim plaćama privleče inženjere i stručnjake za industriju, kako bi im radili što realnije i kompetentnije procjene, kod nas “ekonomosti” koji znaju samo prevrtati papir s jedne na drugu stranu stola čine jedini profil “stručnjaka” – oni prave stručnjake sebi niti ne pripuštaju, jer bi bila razvidnija nestručnost njih samih.

dugudišnji primitivni model kako stanogradnja donosi siguran profit blentav je sam po sebi, a sad, kad su se opekli, s jedne strane neće da priznaju greške i tvrdoglavo drže visoke cijene dižuići rizik u cijeloj branši, a s druge strane nove projekte u stanogradnji, čak i one kvalitetne i perspektivne, nisu spremni financirati jer su naprosto nesposobni ocijeniti profitabilnost investicije.

živa slika i prilika nestručnosti i nesposobnosti, a uzimaju najveći profit u državi. ekonomija neznanja…

slazem se osi3…

New Report

Close