Promašeni poučak o mostu i ćupriji

Naslovnica Forum Komentari članaka Promašeni poučak o mostu i ćupriji

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Što reći o našoj državi nego “NIŠTA NOVOGA”. Imam još smiješniji primjer – želim otvoriti tvrtku, riješim bilježnika, a trg. sud mi odbije ime zbog toga što je u 2(da 2) slova slično ime drugoj tvrtci. A u registru ih ima i po 50tak istih. Pa ti opet plati pristojbu i čekaj da se sutkinji digne kroz tjedan dva. Da sjedneš i plačeš. Ili otvaram obrt, trebam trofaznu struju, a brojilo košta 23000 kuna. I sad neka od upravljača naših sudbina odgovori na moje pitanje – TKO JE TU LUD???
A nitko od njih nije radio i stvorio nekakvu vrijednost kako bi mogao realno sagledati situaciju. Nego deri gdje stigneš.
Kada pričaš to nekome iz uređenih zemalja, oni jednostavno ne vjeruju da je to moguće.

"alea iacta est"

nisam poduzetnik, ali me ovakvi primjeri obeshrabruju kao čovjeka. pa kako onda naprijed? čini se da je tijekom 20-tak godina donešeno čitavo brdo nebuloznih zakona i pravila koji pogoduju – ah – ne znam više uopće kome jer režu i režu granu na kojoj svi skupa sjedimo.
pitam se hoće li nova vlada imati dosta hrabrosti, sposobnosti i morala da zahvati u ovu mutnu vodu i drži na oku krivolovce. ne bude li joj vodilja “sutra”, utopit ćemo se u svome “danas” koje je zapravo već jučer.

New Report

Close