Projekt iz Poslovnih financija

Naslovnica Forum Razno Ostalo Projekt iz Poslovnih financija

Dobar dan!

Najprije, sve vas lijepo pozdravljam, budući da mi je ovo prvi, ali se nadam ne i zadnji post na ovom forumu. Možda samo riječ dvije o meni: student sam druge godine ekonomije, i stvarno me interesira znanost koju sam odabrao, a naročito područje trgovanja dionicama. Upravo iz tog razloga, prijavio sam se na 2 projekta iz kolegija Poslovne financije, od kojih je jedan jako lagan, a drugi izrazito zanimljiv. Odmah bih htio napomenuti, ovdje nisam došao u nadi da ćete mi vi rješiti moje zadatke, jer tako ja ostajem bez izazova, nego bih htio čuti savjete iskusnijih od sebe, da to napravim što je moguće kvalitetnije.

Evo, prvi projekt je zapravo prezentacija proteklog tjedna trgovanja na ZSE, dakle, trebao bih napraviti prezentaciju s osnovnim informacijama koji su dobitnici, a koji gubitnici tjedna, kako su poslovni događaji utjecali na rast/pad pojedinih dionica, reći poneku riječ o crobexu i slično. Sukladno tome, zanima me kad je najranije moguće dobiti tjedni izvještaj ZSE-a, jer ovaj projekt prezentiram u petak oko 17 sati i 15 minuta, te da li postoji način na koji sam mogu doći do tih podataka, a da nije ručno računanje i pregledavanje dnevnih izvještaja zadnjih 5 dana?

E, sad dolazimo do drugog projekta, koji je malo ozbiljniji, i zove se “Investitor”. Radi se o tome da svaka grupa dobi virtualnih 100 000,00 kn, koje moramo ulagati u dionice, i izvući najveću moguću dobit iz našeg portfelja na kraju semestra. Ima li tko možda kakve savjete o kupovini, npr. koje se dionice isplati uzeti u sljedećih par dana? Svaki savjet/kritika su dobrodošli 🙂
U ponedeljak sam odabrao ove dionice:
5 kom. INA-R-A
20 HT-R-A
5 DLKV-R-A
5 MGMA-R-A
1 INGR-R-A
1 ZABA-R-A

Eto, to bi bilo to od mene, nadam se da ne tražim previše, zahvaljujem unaprijed.

Puschkin

Evo ga na!!!!
Opet se od nas starih matora burzovnog trgovanja očekuje da pišemo znanstvene i studentske radove! [smiley12]
Ovo je već treći slučaj u zadnja dva dana!!!!

Kolega, odite na podtemu Ležerno i vidjet čete da smo se jednoglasno složili da radove pišemo samo kolegicama!!! [smiley2]

La vita e bella!

kako to na kraju semestra pa ko će to tako radit to nema svrhe ni nauke nit realne ocjene

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Ali ne, upravo suprotno. Ispričavam se ako se to dalo shvatiti na taj način, ali ja vas jedino molim da me uputite gdje mogu dobiti informacije na temelju kojih ću moći sam napraviti moje projekte. Što mi vrijedi tuđi rad, em što nisam sam svladao zadatak, em što nisam ništa ni naučio, a i izgubio sam gušt sudjelovanja u projektu. Dakle, ja trebam samo informacije, odnosno način kako doći do njih.

ATPL ,IGH;INGRA;JDPL,

U stvari 50% ATPL i 50% INGRA i vrlo je bitno kada je kraj semestra

Ove dvije u periodu 6 mjeseci predlažem

Dobar bi potencijal imale još VDKT,HDEL, ah skoro zaboravih LEDO

SAM PROTIV SVIH

Sa ovim što ste vi izabrali nećete pobijediti

SAM PROTIV SVIH

Zahvaljujem na savjetima. Hm, interesantno, neki postovi se vide odmah, a neki tek nakon što su odobreni..

Student, moj ti je savjet da pogledas teme JDPL, ATPL, LPLH, usporedbe brodara. A sto se tice rucnog racunanja i pregledavanja…ccccc…. jesu postali lijeni ovi nasi studenti….olovcicu u ruke i ajmo racunati – to je za tvoje dobro[smiley2]

BTW, zanimljivo je kako neki novi mogu postati odmah novu temu na “Hrvatska”, a siroti sakai moze o tome samo sanjati

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje


Evo ga na!!!! Opet se od nas starih matora burzovnog trgovanja očekuje da pišemo znanstvene i studentske radove! [smiley12]

A tebi teško palo ….
[smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]

I love the Smell of Profits in the Morning

Ma ovo je neki novi fenomen na našem forumu.
Kada ljudi pokrenu novu temu sa naslovom “U što uložiti 50.000 kn” onda moderatori to po kratkom postupku premjeste na druge djelove foruma (Ležerno, Ostalo i sl.) ili naprosto zaključaju temu uz komentar:
“U što ulagati nije pitanje koje treba postaviti na forumu jer je odluka uvijek samo vaša, a povjerenje koje predajete drugima nekada ne zaslužuju niti oni najbliži ljudi, a kamoli nepoznate face sa foruma.”

E sad su se dosjetljive (nove) kolege smislile novi način komunikacije. Oni više nejdu direktno sa pitanjem u što da uložim svoju lovu jer sam neznam odabrati, nego se to isto pitanje upakira u “edukacijsku spiku”.
Ono.. ne treba to meni nego mi je to obaveza za nekog profesora… Hm-hm.

Sada ćemo vidjeti hoće li moderatori prepoznati strategiju.

Inače, HANFA a i neki novinari i ekonomski analitičati jako vole komentirati negativni utjecaj raznih foruma,a ovakva pitanja upravo takvu zloupotrebu potiču. A koliko znam davanje ovakvih odgovora je i protuzakonito.
Jer što je točan odgovor? Pošto ćemo ga saznati tek kada prođe vrijeme, svi će tvrditi da je baš njihova ideja kako konstruirati dobar portfelj najbolja opcija. I što smo dobili? Novu temu za navlačenja….
Naravno, kolege nikada nebi ustvrditi da je baš njihov portfelj tako dobro konstruiran…. [smiley1]
Ma dajte!

La vita e bella!

Ulaganje u dionice po mom mišljenju,nije znanost nego vještina.
Virtualne burze mogu biti dobar aparat za upoznavanje tehničkog aparata trgovanja,ali ne stvara pravi osjećaj ulaganja koji je prožet adrenalinom,pušionama,navlakušama,euforijom pa i depresijama.

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

New Report

Close