Proizvodnja jedne kune košta 3,29 kuna. Dobro ste pročitali!

Naslovnica Forum Komentari članaka Proizvodnja jedne kune košta 3,29 kuna. Dobro ste pročitali!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

To što je proizvodnja skuplja od vrijednosti je zapravo odlična zaštita od krivotvorenja. [emo_namigusa]

Never trust a computer you can’t throw out a window.

Evo biznisa za umirovljenike. Neka traže mirovinu u kovanicama.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Nikolina,
nisam dugo vidio članak s ovoliko gluposti.

1. cijena bakra nije 52.20 €/kg (tj. 26.10€ za 500g što si napisala), već oko 6€/kg. Promašila si za više od 10x. To što piše na stranici KTF-a nema veze s cijenom bakra na burzi.

2. recimo i da je cijena 52.20€/kg (ali nije), tada 1g je 0,0522 €. Ako kovanica ima 3.25g bakra, tada bakar doprinosi s 0,17€ što je oko 1.27 kn.

3. ukratko, niti jedna brojka ti nije dobra

Po burzi metala bakar u jedom slavuju vrijedi manje od 15 lipa.

Moš si mislit!

A proizvodnja jedne novčanice od 1000 kn dođe 50 lipa. I onda, tko je na gubitku ovdje?

To je ko likovi iz Alana Forda. Falsificirali su novčanice od 20 dolara, da bi nakon nekog vremena izračunali da biznis nije dobar jerbo štampanje svake košta 23.50. Onda su prešli na novčanice od 25 dolara, no pojavio se novi problem a taj je da takve ne postoje..

Gluplji članak u životu nisam vidio!
I na to se svodi naše novinarstvo i medijski prostor. U nedostatku stručnosti i ideja, surfanjem po bespućima Interneta, forumaške baljezgarije se pretvara u dnevene članke s pompoznim naslovima s izjavnim rečenicama i naglašavanjem “Dobro ste pročitali!”
Copy/paste novinarstvo neuke novinarke, kvazi poslovnog portala, zatim dobiva novu dimenziju kada drugi “linked based” portali prenesu ovakve vijesti, te ih 200-tinjak ljudi podijeli na društvenim mrežama, a besposličarska i neradnička masa sve to guta i onda o tome priča kao dokazanoj činjenici.
Za provjeru gluposti navedenih u članku, kojeg moram komentirati jer je prezentiran kao vijest (naravno da je tekst ostao samo na forumu, komentiranje niti bi bilo potrebno, a niti bi imalo smisla) treba ravno 10ak minuta. Ali posao je tu da se odradi, pa se ide doma, ionako nije vrijedan plaće, pa se onda kao referenca za cijene metala stavlja home page Kemijskog fakulteta i sl.
Neću dalje, nije potrebno…

New Report

Close