Prijeti li Hrvatskoj slom tržišta rada?

Naslovnica Forum Komentari članaka Prijeti li Hrvatskoj slom tržišta rada?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ne prijeti Hrvatskoj samo slom tržišta rada nego doslovno prijeti slom svega. Slom sela, slom obitelji, slom morala, slom pravosuđa, slom sigurnosti, slom broja stanovnika, slom mladosti, slom istine, slom općeg povjerenja, slom ekonomije ……………A sve to je lančana reakcija koju nitko nema volje ni hrabrosti početi ozbiljno rješavati jer bi onda prvo došlo do sloma umrežene i uhljhebljene vlasti. A vlast je slatka… pa i po cijenu sloma svega.
Mora se sve prvo resetirati na nulu, zapravo ni reset nije dovoljan nego totalan SHUT DOWN sustava pa onda instalacija novog operativnog sustava, jer zakrpe očito ne pomažu.

ako ubrzo ne naprave slom tržišta uhljeba, sigurno da da, nije nitko (nedopuštena riječ, prvo slovo b) raditi za još dvojicu neradnika

To je kao da napišeš da tržište nogometaša doživljava slom jer su Modrić i Mandžukić otišli iz HNL-a u jače, bogatije i uređenije zapadne klubove. Nema sloma tržišta rada. Upravo suprotno.

To što radnici napuštaju loše i nekvalitetne hrvatske poslodavce i zamjenjuju ih njemačkim i irskim poslodavcima je dokaz da tržište rada funkcionira besprijekorno.

Funkcionira u Njemačkoj, Irskoj….. ali ne i u Hrvatzemlji.

Tržište rada nikad nije ni postojalo u RH! Sada je podjela na neradnike (uhljebi, paraziti, jasličari i tzv. nezaposleni) i radnike (koji stvaraju dodanu vrijednost). Trrba samo dokinuti neradnike u pravima i morat će počet radit! Za početak ukinuti brojne agencije, komore, županije, općine…..nastavi niz

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

prvi put od samostalnosti došlo je do nekih naznaka uspostavljanja tržišta rada, a oni govore o slomu??! to su ljudi ispod staklenog zvona.

ako negdje nema tržišta, onda je to – među poslodavcima. osnivanje ozbiljne tvrtke, ulazak na tržište moguć je samo it-ovcima, koji ni na koji način nisu vezani za hrvatsku, te onima koji imaju gotov know-how za izvoz u njemačku.

Ne fali niti je ikad falilo radnika…vec poslodavci moraju pocet placat posteno odrjesit kesu.
Kad doktor,inženjer,profesor bude imao 20.000 kn nece bjezat u EU gdje daju istima i po 50.000 kn. I normalno radno vrijeme, godisnji, bonuse….privilegije.
Ovdje samo nestrucni menagari profitiraju.

Poslodavci bi kao prije da im u 7 i 8 mjesecu dođe 50.000 Slavonaca i izgura sezonu i svi sretni. Onda opet mogu plandovat do sljedeće sezone. Ovo nije slom, ovo je sad normalno stanje kad se radnika mora platiti a ne dati mu 2.500 kuna i još mu visiti 3 plaće.

New Report

Close