Priča bivše studentice koju vrijedi pročitati

Naslovnica Forum Komentari članaka Priča bivše studentice koju vrijedi pročitati

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ivana Bojčić:

1. Osmislite naziv tvrtke. Dostupnost istog naziva (ne možete registrirati već postojeći naziv) provjerite na sudreg.pravosudje.hr

2. Na šalteru hitro.hr možete predati naziv tvrtke, ‘caka’ je u tome što naziv mora imati značenje na hrvatskom jeziku ili biti na jednom od jezika EU. Moj naziv je na hitro.hr bio odbijen, ali je prošao preko javnog bilježnika pa savjetujem da odmah idete kod javnog bilježnika i da on to učini za vas.

3. Javni bilježnik. Ponesite osobnu iskaznicu i objasnite mu situaciju, oni već znaju postupak otvaranja jednostavnog d.o.o.-a i pripremit će vam sve dokumente. Razmislite o tome koje ćete sve djelatnosti prijaviti. Pitajte ga i za vaš sljedeći korak.

4. Javni bilježnik će vas kontaktirati u roku od 2-3 dana i javiti je li naziv vaše tvrtke prihvaćen. Ako je, morate srediti papirologiju s javnim bilježnikom (potpisati izjave i ovjere) i platiti sudske pristojbe i osnivački polog. Sačuvajte sve odreske i račune jer ćete ih morati pokazati bilježniku.

5. Nakon dobivanja OIB-a tvrtke i potpisivanja kod bilježnika (i sada ste razriješili sve s javnim bilježnikom), idite na zavod za statistiku, ali prethodno obavezno dajte izraditi pečat, isti obavezno ponesite u zavod za statistiku. Informacije o formularu koji trebate popuniti i što trebate iskopirati i donijeti pročitajte ovdje. Ako niste sigurni što trebate popuniti, pomoći će vam u zavodu.

6. Kada dobijete rješenje zavoda za statistiku, uputite se sa SVIM dokumentima (i pečatom) do banke u kojoj želite otvoriti poslovni račun. Koristite internet bankarstvo, da lakše upravljate poslovnim računom. To će vam sve objasniti djelatnici u banci.

7. Ako ćete surađivati s inozemnim tvrtkama u EU, potreban vam je EU VAT broj. Za to ćete (sa svim dokumentima uključujući ugovor o sjedištu tvrtke) morati otići do vaše porezne uprave, gdje ćete dobiti nekoliko obrazaca za popunjavanje. Izdavanje tog broja obavlja se na licu mjesta.

Korisni savjeti.
Nemojte čučati gladni na burzi već otvorite svoju tvrtku i bogatite se.
Šta raditi ?
Bavite se trgovinom, prodajte robu , usluge ili svoje znanje.
I nedajte nikom na odgodu , plaćanje na predračun.
Trošite isključivo samo zarađeno.

.

Ideja o osnivanju tvrtke je u članku dobro opisana, međutim osnivanje prevoditeljske agencije kao takve je mnogo kompleksno i nosi veliku odgovornost prema klijentima i prema prijevodu. Prevoditeljska agencija mora imati stručne prevoditelje, koji moraju biti obrazovani i imati iskustvo, kako bi prevedeni materiali bili sukladni s različitim standardima.

I ja se slažem s napisanim da prevoditeljska agencija mora imati stručne prevoditelje, jer su mi tokom poslovanja više puta bili potrebni kvalitetni prijevodi, a te mogu omogućiti samo najiskusniji, pogotovo ako se radi o stručnim tekstovima.

Prije da je agonija lijenosti nego agonija nezaposlenja… pretražiš google i hop imaš posao. Moj prvi je bio kod https://kjtranslations.hr/“>prevoditeljske agencije K&J Translations, i tako je sve počelo…

New Report

Close