Kažeš novinski članak – za mene to nisu činjenice. Radio sam zadnja tri parlamentarna izbora u RH na sumiranju rezultata na regionalnoj razini. Tu spadaju i postupci ovjere lista kandidata sa pripadajućom dokumentacijom. Broj članova političkih stranaka sa članskim iskaznicama znatno je manji od napuhanih brojki u novinama.
Ne presucujem ali koliko mi je poznato, jos se nije podigla ni jedna kaznena prijava protiv tih koje si spomenuo. Mozda protiv nekih pojedinaca ali protiv apsolutno svih iz vrha organicije, jos nije. Vrlo vjerojatno ni nece ali o tom potom…To ne znaci da ja automatski odobravam sve sto rade (npr, Vrdoljak nije bas posve cist, koliko sam nacuo).
S druge strane, za ove koje sam ja spomenuo je posve jasno i stvar je formalnosti i volje da se to sudski procesuira.
Sto se tice povijesti, o tome necu raspravljati. Svoje misljenje o tome imam, imam kvalitetno obrazovanje i prilicno sam nacitan ali u ovom kontekstu, te stvari su za mene nebitne (iako je sve jasno, samo si mnogi ne mogu priznati neke cinjenice).
Btw, ne igram za nikoga, samo navijam da ovi koji su trenutno na vlasti, naprave sve sto je nuzno da nas sve zajedno izvedu iz dreka. I vjerujem da cine najbolje sto mogu bez obzira koliko im potezi bili nepopularni. Za one koje sam spominjao, apsolutno sam siguran da nisu sposobni za nista drugo osim kriminala…
Zapamti jedno, ne mozes koristit istu logiku za rjesenje problema kao sto si koristio kada je nastao problem…
Napominjem da zadnje u životu što bih napravio bi bilo braniti hdz. Ali ti spominješ da nije niti jedna kaznena prijava podignuta protiv njih. tebi je nepostojanje kaznenih prijava, u državi u kojoj pravosuđe ne postoji, dokaz da su čisti. Ta tvrdnja je naprosto smiješna. Hoće oni dizati optužbe sami protiv sebe. Linić bi za ono što je radio dok je bio gradonačelnik Rijeke u Americi dobijo 41 doživotnu robiju. A tek Čačić. Onaj Ferenčak je preko nanbudo saveza kupio od grada zemljiše za 500.000 a prodao ga za 10 miliona. Nepravomoćnu osuđujuću presudu viši sud vrati, kao sudac malo si se zajeba, aj to riješi. Čačić radi Omble i ko zna još čega smijeni holycu koja se, začudo ministruica i nešto kuži u taj resor koji je dobila. I stavi nekog svoga jer bez tog ministarstva mu ništa ne bi prošlo. ZG Holding, u kojem jaše sdp, svake godine napravi gubitak od 500 miliona kuna. I ove kante štio naručuju a imaju ih viška koje će im one k….c. Naplaćuju infrastrukturu koju smo im mi izgradili i svake godine fali pola milijarde. Oni nisu kriminalci. HNS pogotovo. Da ti pamet stane. Istina je da je hdz 8 godina pustošio ovu zemlju, i teško ih ovi mogu stići iz 2 jednostavna razloga. Prvi je da je smanjen dotok para izvana i sada sve to treba vraćati pa ih nema. Drugi je 8 godina, ovi će izdržati 4. Tehnički, poradi nabrojanog ne mogu biti kao hdz. a i jedni i drugi su 2 krila udbe i komunističke partije. samo im prije sustav nije dopuštao da rade ovo što sada rade.
A što kažeš da ovi rade najbolje što mogu rade. Al ne za mene i tebe i narod kojeg vode, nego za sebe i svoje financijere a iz govana te neće izvući oni nego tvoja glava i 10 prstiju, oni će te samo baciti u još veća govna. Zapravo mi je nevjerojatno koliko su nesposobni i ne poznaju problematiku, čak sam se nečemu i ja nadao kada su došli na vlast.
Što se povijesti tiče tu teško možeš biti načitaniji od mene, no postoji povijest koju pišu pobjednici, tj. oni koji su se u datom momentu našli na pobjedničkoj strani. 20 stoljeće je najeklatantniji primjer falsifikacije povijesti. Evo i Domovinski rat nakon haških presuda Gotovini i Markaču, je povjesno falsficiran.
lP
Rade najbolje za mene ali i za tebe, samo ti toga nisi svjestan…Vjerojatno zato sto i ti imas putra na glavi…E vidis, ja nemam i sve sto poduzimaju ide meni u korist jer samo u uredjenom drustvu posten covjek moze uspjeti (pri tom mislim na posten, ne naivan kao sto je vecina ‘rvata)…
"Mnogi naši učeni sugrađani već odavno ističu da je došlo do sveopćeg srozavanja kriterija općih društvenih vrijednosti, a neki čak tvrde da je došlo i do uspostavljanja sistema obrnutih vrijednosti. Tako se danas, umjesto poštenja, radinosti, humanosti i dobronamjernosti favoriziraju osobine snalažljivosti (u mutnom, dakako), lažljivosti, licemjerja, lakomosti, bahatosti i sl. Uz mnoge druge razloge to su glavni uzroci potonuća društva i države, a glavni generatori uspostavljanja ovakvog naopakog sistema vrijednosti su zavist i jal velikog broja naših stanovnika prema onim malobrojnim osobama koje su svojim karakternim osobinama predodređene da budu elita. Upravo zbog toga je takvim ljudima onemogućeno da dobiju pozicije u društvu primjerene njihovim kvalitetama, pa su te okolnosti iskoristili oni drugi i zasjeli na potencijalno njihova mjesta! Kao posljedicu toga danas imamo: krive ljude na pravim mjestima!"
"Nažalost, samoupravni socijalizam je potencirao tu osobinu kod masa. Osnovni razlog za to je bio karizmatski vođa koji nije trpio oko sebe pametne i karakterne ljude. To se prenijelo na sve katove hijerarhijske piramide, uključujući i prizemlje. Zbog toga je samoupravni socijalizam iza sebe ostavio kadrovsku pustoš, koja nas je dovela u ovako tešku situaciju, a njene posljedice se ne mogu popraviti desetljećima, tj. baš toliko dugo koliko su trajali i uzroci. Samoupravni socijalizam je nalagao uniformnost mišljenja, njegovane stereotipe. Pametni i kritični umovi bili su prisiljeni da se brane šutnjom. U protivnom, izmislili bi im se grijesi i bili bi osuđeni na “lomaču”. To je hranilo zadovoljstvom prazne duše socijalista – naći neku izmišljenu manu u velikom čovjeku i time utješiti sebe u svom osjećaju inferiornosti!"
A što kažeš da ovi rade najbolje što mogu rade. Al ne za mene i tebe i narod kojeg vode…
Rade najbolje za mene ali i za tebe, samo ti toga nisi svjestan…
[/quote]
Sjećam se jednog predavanja iz fizike na temu rada. Profesor je nekoga digao da gura zid, on uprio, čak se i oznio kad ono ništa,zid se ne miče.
Jeli šta radio, energiju je utrošio ali bez rezultata jer rad=sila x put.
Tako i ova vlada troši energiju na uvjeravanje naroda da su sposobni, pametni, pošteni dok pomaka nema, baš nikakvih, osim na njihovim novčanicima.
Jeli šta radio, energiju je utrošio ali bez rezultata jer rad=sila x put.
Tako i ova vlada troši energiju na uvjeravanje naroda da su sposobni, pametni, pošteni dok pomaka nema, baš nikakvih, osim na njihovim novčanicima.
Ova tvoja storija je jako poucna, samo ju primjenjujes s krivog aspekta…
Ako cemo o pomacima, treba odrediti parametre po kojima cemo mjeriti ucinke…
Npr., jedan pomak je i mogucnost otvaranja svog poduzeca za 750kn umjesto dosadasnjih 20 000kn…To tebi mozda nije bitno jer si negdje na drzavnoj sisi ili si lijen pa ne volis radit ali meni je to recimo znacajan pomak…Da ne vlada kronicna nelikvidnost u drzavi, sutra bih nesto pokrenio…
Npr., drugi pomak bi bio priblizavanje cijene energenata uvjetima koji vladaju na trzistu (konkretno, da ja kroz cijenu plina u kucanstvu ne subvencioniram idustriju, i sl)…
Npr., treci pomak bi bio donosenje i provodjene zakona o sportu po kojem trener ne moze biti osoba bez odgovarajuce skole (fali skolovanog kadra oko 14 000, to je potencijalno 14 000 radnih mjesta)…
Npr., cetvrti pomak je ukidanje besmislenih "prava" povlastenim skupinama u drustvu…
Npr., peti pomak je placanje u roku 60d (nadam se da ce zazivit)
Npr., sesti pomak su investicije…jest da se malo toga pomaklo s mrtve tocke, ali treba imati malo razumjevanja s obzirom na kolicinu otpora s kojom se susrece svaka inicijativa u ovoj drzavi…barem imaju dobrih ideja za razliku od podizanja spomenika i izgradnje megalomanskih mostova usred pripizdine…
Npr., sedmi pomak je rjesavanje pitanja poduzeca koje desetljecima samo gomilaju gubitke (brodogradnja)…prodaja ili konacno i trajno zatvaranje, tako je svejedno, samo da se rijesi…
Npr., osmi pomak je uvodjenje poreza na neiskoristene nekretnine i neobradjeno zemljiste…koliko god to nekom zvucalo nekorektno, to je ipak u interesu i pojedinaca i drustva u cjelini da se svi ti kapitali stave u funkciju…
Ovo mi je sada palo na pamet a siguran sam da ima jos pomaka koji bi se mogli spomenuti…
Naravno, ti ces reci da je struja otisla gore, da je plin otisao gore, da je nezaposlenost porasla, blablablabla…Razlika izmedju zaposlenog koji radi a ne prima placu i koji nikad nece nikad vidjeti to sto je "zaradio", i nezaposlenog je samo u tome sto se ovi prvi ne vode u sluzbenim statistikama kao nezaposleni…Cijena plina i struje je ionako politikom drzana nisko da bi se kupovali glasovi sto u drustvu koje funkcionira na principu slobodnog trzista, nije moguce…
To ti je isto kao kad Alex Ferguson preuzme Manchester United 1986.g i prvih 6g nemaju "vidljive rezultate", cak skoro ispadnu iz lige…od 92. naovamo svi koji prate sport znaju sta se dogodilo…za korjenite promjene u sustavu koji je godinama zanemarivan i vodjen po krivim principima, potrebno je vrijeme…
Tko je najbolji strucni kadar u ovoj zemlji?
Najveca kriminalna organizacija ima preko 200 000 clanova…Sigurno ima preko 500 000 clanova raznih politickih stranaka…Sta mislis koliko je realno ocekivati da ces moci nac dovoljno strucnih ljudi da popuni sve potrebne pozicije a da nisu clanovi politickih stranaka, i da su voljni upustiti se u borbu s vjetrenjacama?
Nema te strucnosti koja bi mene natjerala da jednom clanu HDZa ili HDSSBa ili HSPa zazmirim na njihove ideoloske nakaradnosti…
E jesi pametan..znaci ti ne priznajes nikoga za stručnjaka ako je clan neke od te tri stranke? Normalno da se sa takvim stavom teško može argumentirano raspravljat. A i ismijavanje tipa ‘rvati umjesto Hrvati govore o tvojim ogranicenostima
Ako cemo o pomacima, treba odrediti parametre po kojima cemo mjeriti ucinke…
1. pomak je i mogucnost otvaranja svog poduzeca za 750kn umjesto dosadasnjih 20 000kn…Da ne vlada kronicna nelikvidnost u drzavi, sutra bih nesto pokrenio…
2. pomak bi bio priblizavanje cijene energenata uvjetima koji vladaju na trzistu (konkretno, da ja kroz cijenu plina u kucanstvu ne subvencioniram idustriju, i sl)…
5. pomak je placanje u roku 60d (nadam se da ce zazivit)
6. pomak su investicije…jest da se malo toga pomaklo s mrtve tocke, barem imaju dobrih ideja za razliku izgradnje megalomanskih mostova usred pripizdine…
7. pomak je rjesavanje pitanja poduzeca koje desetljecima samo gomilaju gubitke (brodogradnja)…prodaja ili konacno i trajno zatvaranje, tako je svejedno, samo da se rijesi…
8. pomak je uvodjenje poreza na neiskoristene nekretnine i neobradjeno zemljiste…
9. Naravno, ti ces reci da je struja otisla gore, da je plin otisao gore, da je nezaposlenost porasla, blablablabla…Cijena plina i struje je ionako politikom drzana nisko da bi se kupovali glasovi sto u drustvu koje funkcionira na principu slobodnog trzista, nije moguce…
1. Koliko znam prije je 20 000 kn bio minimum za temeljni kapital d.o.o., koji se mogao unijeti u stvarima pa realno ako ćeš nešto otvoriti bez kapitala od 20 000 kn teško možeš šta pokrenuti, komp, printer, uredski inventar, telefon i eto te na 20 000 kn. Znači ništa se nije promijenilo odluka je samo kozmetika.
2. i 9. Ovdje si kontadiktoran jer je hep podigao cijene struje samo za kućanstva, pa onda tom logikom mi subvencioniramo struju industriji. HEP je prije podizanja cijena struje poslovao pozitivno, pa tako je ovo još jedan oblik poreza na budale koji je uvela vlada. Nije cilj javnih tvrtki ostvarivanje enormnih profita već pružanje usluga građanima uz prihvatljive cijene. Znači direkni udar na standard građana bez pokrića.
5. Zakon o plaćanju u 60 dana je donijela HDZ-ova vlada i počeo se primjenjivati od početka godine, ali ne ide to baš tako jednostavno. To je dobra stvar ali je glupo izvedena pa od toga neće biti ništa.
6. Izgleda ako nisi pratio, Pelješki most je pred par dana postao ponovno poželjna investicija, očekujem da će se kroz mjesec dana prozvati Čačićev most.
7. Vidjeli smo kako se rješavaju problemi propalih poduzeća, državna se šalju u strčaj, dok privatna poduzeća kao što je Ingra preuzima ĐĐ i tako se uništava zdravo državno poduzeće. HEP kupuje bespotrebno zemljište od Diokija, HŽ nekakve kolosijeke da bi se pogodovalo bankama. Ništa se nije promijenilo otkad je otišao HDZ
8. opet jedan harač kojemu je cilj napuniti proračun. Selektivno oporezivanje imovine.
Ukratko, jedino što je nova vlast napravila je dizanje cijena i uništavanje standarda, dok je u svemu ostalome nastavila HDZ-ovim stopama
KADA GLAS KONCILA ,GLASILO PROFESIONALNE VJERSKE PROFITNE KORPORACIJE, ŠALJE PORUKE SAVJETODAVNO-KRITIČKOG SADRŽAJA ONDA SE ZDRAV RAZUM ,ONA HEGELIJANSKI, MORA ZAPITATI, GDJE JE NAŠA SVIJEST I SAMOSVIJEST ,NA KOJEM STUPNJU ONA STOLUJE, KADA SE OVAKVE ORGANIZACIJE ,KAO ŠTO JE KATOLIČKA CRKVA OGLAŠAVAJU SA KRITIČKIM PORUKAMA KAKO SE DRUŠTVO RASLOJILO ,OSIROMAŠILO ,ANTAGONIZIRALO KAO DA TO NIJE PROIZVOD UPRAVO KRŠĆANSKOG USTROJA DRUŠTVENIH ODNOSA, SLUGA -GOSPODAR. JER SE TAKO I SAMA CRKVA ,ČIJI OPAT DIRIGIRA NJENIM GLASILOM I SIJE DVOJBE OKO USTROJA NOVE ,SADAŠNJE VLADE ,NJENE SPOSOBNOSTI I DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI
TAKO PONAŠA KROZ ČITAVU SVOJU POVJEST TRAJANJA.
GOSPODIN OPAT BI TREBAO DA BUDE SVJESTAN DA JE KAPITALIZAM KLASNI USTROJ DRUŠTVENIH ODNOSA ČIJI JE JEDINI CILJ PROFIT I NIKADA TAKVI DRUŠTVENI ODNOSI NISU BILI PREDMET, BAR KRITIČKOG UVIDA ,OD STRANE KATOLIČKE CRKVE PREMA TOM KLASNO NEODGOVORNOM ,PLJAČKAŠKO-EKSPLOATATORSKOM UASTROJU.
KAD JE U PITANJU KLASNI ODNOS ,CRKVA ,KATOLIČKA NE SMATRA TAJ DRUŠTVENI USTROJ PROTURIJEČAN POIMANJU PRAVDE I PRAVEDNOSTI MEĐU LJUDIMA,IAKO NJEZINI POVIJESNI IZVORI GOVORE SUPROTNO,PRIMJER EVENĐELJA PO LUKI I MATEJU.
ALI ONA NIJE SLIJEDBENIK TIH IDEALA ,JER SE ONA ,POSTAVŠI U STAROJ RIMSKOJ IMPERIJI DIO VLASTI I TO ONE KOJA IMA PRAVO NA BOGAĆENJE ,ZABORAVILA JE NA SVE IZVORE SVOJIH APOSTOLSKIH OSTAVŠTINA.
ONA SE PRETVORILA ,KAKO JU DEFINIRA VELIKI UM NAŠE KULTURE ,WOLTER: U ZGRADU STARU 17 STOLJEĆA , ZGRADU OBMANA ,KOJA JE SVOJIM NOKTIMA RASTRGALA FRANCUSKU, SVOJIM ZUBIMA IZGRIZLA LČJUDE I UNIŠTILA U MUKAMA STOTINE MILJUNA DUŠA=
PA S KAKVIM SE TO IDEJAMA I PREPORUKAM MOŽE PREDSTALJATI DANAŠNJA CRKVA KOJA SE NIŠTA NIJE PROMJENILA U SVOJIM ODNOSIMA PREMA DRUŠTVENOJ ZAJEDNICI.
HTIO BIH DA SE STAVIM NA STARNU OVČICE,JER JE PALA U PROCIJEP OVIM DINARSKO-EPSKO-TRIBALNO-ANTROPOIDNIM ,GUSLARIMA ,KOJI SE NE MOGU IZVUČI IZ SVOJIH DUHOIVNIH ANTROPOIDNIH KATOLIČKO-STEPENČEVSKIH OBZORA,A ONI SU :VODOPRIVREDNIK,CRNO-POSKOČKI ZASKOK,I ANTIŠA ,ŠARGIJAŠ, SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA.
NAVEDENA I POŠTOVANA GOSPODA SU PRAVI DINARSKI INDOKTRINIRANI TRIBALNI MOZGIČI KOJI U SVOJIM ISTUPIMA NISU ,BAŠ NIŠTA SUŠTINSKI PONUDILI ,ALI SU ONAKO BAHATO KATOLIČKI SPREMNI DA SE PREDICIRAJU PREPOTENTNO ,I SAMI UVJERENI KAKO SU ONI TI KOJI ČUVJU HRVATSTVO I KATOLIČANSTVO, PA KADA DINARSKI GUSLARI NISU NA ČELNIM POZICIJAM HRVATSKA NEMA PERSPEKTIVE.
GOSPODO ,NIJE ZA VAS KOMUNICIRANJE PO SVIJETOVNIM PORTALIMA. ODITE U GALAS KONCILA ILI NA VJERNAUK PA DOMA.OVDJE SE PREDICIRAJU MISLEĆI LJUDI.