Potrošnja pada zbog stagnacije primanja donjih 75% stanovništva

Naslovnica Forum Komentari članaka Potrošnja pada zbog stagnacije primanja donjih 75% stanovništva

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

„Prekomjerni optimisti“ gospodarskog rasta, neka se pobrinu o pet elemenata iz postkriznog znanja, kako bi postali produktivni i instruktivni za „politiku u nadolazećoj godini“!!!
Ako ovu sugestiju i instrukciju parafraziramo, možemo reći slijedeće: Gospodine Grčiću, da bi konačno prestali biti „prekomjerni optimista“ povedite računa o slijedećem:
1. „Provedba fiskalnih intervencija uspješnije se procjenjuje prouči li se ukupna bilanca negoli tradicionalnom metodom usporedbe duga (obveza) i BDP-a (tijeka).“. Pročitajte knjigu „ bivšeg američkog ministra financija Frank Newman i njegovu knjigu “Spas od državnog duga”, pa tek onda pripremajte Proračun za 2015 godinu!!!
2. Ulažite g. Grčiću „u infrastrukturu, obrazovanje i tehnologiju“ jer to su „fiskalni množitelji“ koji potiću dugoročni rast!!!
3. Ne referirajte se, g.Grčiću u svom „prekomjernom optimizmu“ na cijene nekretnina, jer „je nejasno uzrokuju li povišene cijene nekretnina jačanje ukupne potražnje ili tek utječu na prevagu u raspodjeli bogatstva“!!!
4. Prestanite g. Grčiću sa svojim timom, zlorabiti „ svoju vlast u korist vladajuće elite, svojih zagovornika ili niza interesnih skupina, jer to ima pogubne učinke po regulativu, javna ulaganja, uslužni sektor i rast“!!!
5. „ Krenite u agresivno ulaganje“ g. Grčiću, agresivno ulažite u „ obrazovanje, zdravstvo i infrastrukturu“, pri čemu se oslanjajte na „mobilizaciju vlastitih resursa“ jer će to stanovnicima „pomoći da premoste ovo prijelazno razdoblje. To podrazumijeva prihodovnu preraspodjelu i osiguravanje pristupa osnovnim službama i uslugama. Čak i ako suprotstavljanje nejednakosti i promicanje međugeneracijskih prilika sa sobom donose i neke marginalne negativne učinke te sputava određene inicijative, i dalje su vrijedni toga. „!!!
Pa neka nam je Sretna Nova 2015 godina!

New Report

Close