Poslodavci traže hitnu reakciju Vlade: ‘Povećajte kvote jer nema radnika i ugrožena je sezona’

Naslovnica Forum Komentari članaka Poslodavci traže hitnu reakciju Vlade: ‘Povećajte kvote jer nema radnika i ugrožena je sezona’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Noćna mora za sve HDZ socijaliste – htjeli bi sisati proračun, ali htjeli bi i ovcama prodavati priče o čistoj, katoličkoj Hrvatskoj. Tako da će još tjedan-dva otezati s kvotama, da ne ispadne kako su samo tek tako pristali na ‘imigrante’.

Kako ono bješe prije par godina?
Ako ti nećeš radit za 3 iljade kuna, ima drugih koji oće.

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

Ima radnika i viška. Gluposti.

Dignite plaće pa će u redovim čekati
Gadi mi se ovo nadmudrivanje Vlade i turizma. Vlada ne želi spustiti teret na plaće jer bi Gradovi ostali bez prihoda, a poslodavci ne žele davati više od dvije plaće za jednu.

Kopromis : nategnimo Hrvate i uvezimo jeftinu radnu snagu da Vlada ne izgubi PDV od turizma, a poslodavci i dalje plaćaju “samo” dvije plaće za jednu

Neka podignu plaće za 50% i neće imati problema s radnicima.
Ugovor i 20% unaprijed da poslije opet ne bi bilo izmotavanja.

Tko ne plati radnika prema ugovoru 100000kn kazne i na 2 godine mu se zatvara objekt.

Htjeli ste kapitalizam.

Imate ga poslodavci.

112000 nezaposlenih a 70% tražene radne snage na moru je pomoćno osoblje. Pa, tko je ovdje lud? Prijavljen si na burzu, nećeš posao, briše te se iz zdrastvenog osiguranja, te ga plaćaj sam. To nema nigdje, da možeš odbiti posao a da si i dalje zdrastveno osiguran.

Nema radnika, a nisu se ni potrudili tražiti radnike preko Burze. Pad prijavljenih slobodnih radnih mjesta za preko 16% u ovih prvih 5-6 mjeseci. Mnogi, njih preko 27% nije ni došlo na vrata burze tražiti domaće radnike, već samo vrište “strana radna snaga”. Što reći na to.

New Report

Close