Pobuna farmaceuta, država im uzela 10 posto prihoda

Naslovnica Forum Komentari članaka Pobuna farmaceuta, država im uzela 10 posto prihoda

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Budući da najveći hrvatski proizvođač generičkih lijekova izravno vlasnički kontrolira preko 1/3 veleprodajnog i preko 1/4 maloprodajnog tržišta lijekova možda bi se problemi najlakše riješili potpisivanjem javno – privatnog partnerstva, dok bi se neki od igrača slobodno mogli vratiti profitabilnijim djelatnostima – proizvodnja i prerada mlijeka, čokolade……

dugo sam mislio da je farmacija jedan od rijetkih preostalih dobrih sektora, ali sad se vidi više nego ikad da se većina njihovog uspjeha zasnivala na deranju domaćih kupaca u netržišnim uvjetima, tj, uvjetima gdje su bili zaštićeni prema vani, a unutra su na ovaj ili onaj način postigli bar prešutni dogovor s kvazi-konkurentima o državnju visokih cijena.

benčić-jur, gotovo je s hrvatskom verzijom javno-privatnih parterstava koja je služila mahom samo za umjetno održavanje netržišnih uvjeta. jpp ima svrhu samo u sektorima gdje se ne mogu očekivati 100% tržišni uvjeti kao bolnice, škole, a u čistim tržišnim sektorima jpp je čista perverzija na hrvatski način.

u uvjetima članstva u eu, svaki farmaceut koji nije u stanju imati kontinuiranu prodaju bar u nekoliko zemalja, nego svoju poslovnu politiku bazira isključivo na bezobuirnoj deračini kupaca na hrvatskom anti-tržištu – može slobodno odmah staviti ključ u bravu.

ja sam veliki pobornik industrije i proizvodnje, i svjestan sam da većina nekonkurentnosti potječe iz porezne deračine i nefunkcioniranja pravnog sustava, ali što je tu je: marksisti iz hdz-sdp od svoje politike neće odustati, i tko želi odmak od afričke svakodnevnice treba bježati odavde, a tko ostane neka se drži Partije ili se nauči prehranjivati lovom divljači lukom i strijelom.

civilizacija više ne stanuje ovdje – najbolje što farmaceuti mogu napraviti je da presele svoje tvornice u mađarsku ili slovačku, i povedu sa sobom ponekog radnika.

Nisu li to oni koji pod patronatom države truju narod svojom kemijom i onda se još žale ako im ista ta država uzme 10%?

New Report

Close