Plutajući LNG umjesto skupog terminala

Naslovnica Forum Komentari članaka Plutajući LNG umjesto skupog terminala

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

za jedog eminentnog stručnjaka, prilično slabašan tekst koji bi se mogao sažeti u “gradite plutajuće terminale”, a bez ikakve ozbiljnije analize. Na kraju krajeva, niti ti plutajući nisu nešto jeftini ako uzmemo u obzir da je potrebno kupiti i lng tanker za 200-300 miliona dolara

Pa onda prednosti i mane, kapacitet, sigurnost, kompatibilnost itd? ostali troškovi koji su uračunati u klasični terminal ali ne i u cijenu plutajućeg?

usporedba troška sa “staromodnim” uvozom? i uopće koja je korist od tog i takvog lng terminala?

nekako mi se čini da to nije samo “hrvatski interes”

novilist

Plinacro investitor radova čija vrijednost iznosi 75 milijuna eura.Iz Plinacroa realizaciju projekta interkonekcijskog plinovoda između mađarskog Városfolda i Slobodnice u Hrvatskoj ocijenjuju »povijesnim trenutkom za energetsku budućnost naše zemlje« budući da je Hrvatska time osigurala novi pravac dobave prirodnog plina.Naime, do realizacije tog projekta uvoz prirodnog plina u Hrvatsku bio je moguć jedino putem međudržavnoga plinovoda Rogatec-Zagreb koji je u rad pušten 1978. godine.

Dovršetkom ovog projekta Hrvatska, uz novi pravac dobave prirodnog plina i iskorištenje najvažnijeg dijela plinske infrastrukture, tu interkonekciju, uključujući i skladišne kapacitete, može iskoristiti i za povezivanje na potencijalno realizirane velike međunarodne plinovodne projekte.
Istodobno, ta će interkonekcija, a posebice nakon izgradnje LNG terminala, omogućiti Mađarskoj i Europskoj uniji opskrbu plinom u obrnutom smjeru, iz Hrvatske prema Mađarskoj. Upravo stoga, Europska je komisija uvrstila interkonekcijski plinovod Hrvatska–Mađarska u strateški važne energetske projekte, ističu iz Plinacroa

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close