Pale cijene kamata, ali skuplji kvadrati

Naslovnica Forum Komentari članaka Pale cijene kamata, ali skuplji kvadrati

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

a majke ti gle njega kao on veleumno nadzire ljepoticu kako radi

mi smo ipak zemlja slučaj

JOš nismo podigli spomenik OCU FISKALIZACIJE – SLAVKU LINIĆU, a već moramo raspisati natječaj
na novi spomenik OCU POS stanogradnje- RADIMIRU ČAČIĆU…
gosp. Štromar je naučnik, ali……napreduje..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Državne su subvencije dobar biznis i za banke jer su se ranije novi stambeni krediti tražili na kapaljku. Usporedba nekretninskog tržišta i kamatnih stopa ipak pokazuje da će prošlogodišnji sretnici proći bolje od ovogodišnjeg, prvo jer su kupovali stanove po bitno nižim cijenama, (u prosjeku 10%, a u većim gradovima i do 30%), a kamatne stope po kojima su im odobreni krediti su uglavnom niže.

ZAKON SKROJEN ZA BANKARE I PROPALE GRAĐEVINARE.

Ako su cijene porasle 10% to je na 100.000,00 € 10.000,00, koje subvencije kamate ne mogu nikako kompenzirati. Osim toga, i oni, koji bi kupili bez poticaja će sad razmisliti.

tržište je prilično realno vrednovano, rekao bih. Problem je što ljudi nemaju novaca :). Recimo da je u Hr 10 000 nekretnina po 100 000 eura, to je milijardu eura..

onda još ovih 100 000 po 200 000 eura 😀

po 300 000 eura bit će ih milion

even better than the real thing

kapiš?

even better than the real thing

onda ćete uživati u kavi po 3-5 eura 🙂

even better than the real thing

U svakom slučaju banke, agencije i građevinske tvrtke su profitirale. Poneko od novih vlasnika također, pogotovo oni koji ne kupuju stan za sebe. Nadam se da nakon pet godina kada subvencija ističe nećemo imati novi “slučaj švicarac” i opet ljude na ulicama koje ćemo subvencionirati dvaput. Podsjetimo da generacije koje sada imaju 45-60g nisu imale sličnu mogućnost a sada moraju subvencionirati one mlađe. A mnogi od njih još uvijek su podstanari. A zbog općeg rasta cijena stanovi su im još nedostupniji nego ranije. Država ne funkcionira na načelu pravičnosti nego uzima onima koji ionako nemaju da bi dala onima koji već imaju, što ne samo da nije održivo nego je i opasno.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

New Report

Close