Ove godine interna dobit Naftaplina 1,43 milijarde kuna (objavljeno 04.12.2005.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Ove godine interna dobit Naftaplina 1,43 milijarde kuna (objavljeno 04.12.2005.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Odlično! Ovakvih inervjua treba biti što više, a pogotovo s kvalitetnim ljudima iz pojedinih struka. Inače, Vaš list dobro prati energetiku (što mene jako veseli) i ide ukorak i s najnovijim vijestima iz svijeta. Energetika je već više od 100 godina u centru zbivanja, usko povezana s moći i politikom a tiče se najvećeg broja ljudi na planetu. Budući razvoj naše zemlje kao i ostalih zemalja usko je vezan za zbivanja i promjene koje se događaju u energetskoj struci…Osigurati dovoljno energije danas je praktički svačija misija… [smiley2]

Slažem se [smiley2]

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

evo izgleda da ja moram biti onaj skeptični….

po mome mišljenju jedan od glavnih problema naše energetike jest neefikasnost naših energetskih monopola. dvojbeno je da li energetika uopće može dobro funkcionirati kad bi se prespustila slobodnom tržištu, ali čini mi se da je kod nas baš izražena negativnost monopola koji se ne podvrgava nikakvim kriterijama efikasnosti.

bilo bi zanimljivo i relevantno pisati o tome gdje se u ini spiska razlika između dobiti Naftaplina, koji je po mnogo čemu sudeći dobra kompanija i konsolidirane dobiti?! o restrukturiranju ine govorilo se jako mnoga prije 3-4 godine a današnjih dana više ni riječi o tome. očito su stvari prosto gurnute pod tepih.

s obzirom na to da se takva pitanja ne otvaraju ni sad, kad je idealna prilika za povlačenje rezova (visoke cijene nafte=ekstra profit).

vaš list bi možda pomogao javnom dobro kad bi pokrenuo tu temu.

Ako ne bi dobili mnoštvo tužbi [smiley10] Nije baš zahvalno pisati o INI. Ma o ćemu opće i pisati kad vlada cjeni INU ispod 3 milijarde dolara,

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

INa def vrijedi više od 3 milijarde $, samo u nafti i plinu pod zemljom ima tu vrijednost * 2.
osi3 kaze “neefikasnost naših energetskih monopola”, kako lijepo receno. Problem je u tome sto su monopoli svugdje problem, i u svijetu ne samo kod nas. Jer kako uopce mjeriti efikasnost poslovanja,
raditi na profitabilnosti kada nisi na tržištu i nemaš konkurenciju koja ce te prisiliti da poboljsas poslovanje i unaprijedis kvalitetu svojih usluga.
Nas najveci problem je utjecaj politike koja želi upravljati i gospodariti energetskim subjektima koji su, povijest dokazala, vrlo vrlo profitabilni te zapravo generiraju velike cash flow-ove.
Sto se tice Naftaplina, zar osim dobiti oni nemaju i velika ulaganja odnosno troškove?
[smiley10]

New Report

Close