Osam banaka poslalo zajedničku izjavu za medije – ponudili svoje rješenje za ‘švicarce’

Naslovnica Forum Komentari članaka Osam banaka poslalo zajedničku izjavu za medije – ponudili svoje rješenje za ‘švicarce’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Vide banke odnio vrag šalu

Kakav bezobrazluk. Lihvari bi još nešto i uvjetovali. [emo_palacd]

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

da je u vladi pameti, napravili bi nekakvo kompromisno rješenje koje bi banke mogle podnijeti jer gubitak 7 milijardi kuna je nešto što će banke natjerati na grčevitu borbu do zadnje kapi krvi.
jasno je da je ovo predizborni potez SDP-a, no ono što je najgore je što ćemo za koju godinu svi mi zajedno, a ne oni, obeštećivati banke za taj novac

Ignore: KressoM, delux

Nemože se se ovo zvati gubitkom osam milijardi, nego extra zarađenih osam milijardi zbog tečajnih razlika. Pa tko je tu lud. Naime ukoliko sam ja podignuo 100.000,00 CHF po tečaju od 4, tko zarađuje extra ako ga vraćam po tečaju 6,5???

Problem je što HNB u svojim izvješćima ne traži detaljan pregled devizne pasive jer uvjerenja sam da banke nemaju pokriće za te kredite u deviznim depozitima. KBudmi realni, kada su se ti krediti plasirali po 4posto da bi postojala bilo kakva logika marže ti depoziti su se trebali uzimati po maksimalno 2 posto jer još plaćaju deviznu pričuvu na to. Nego su strane banmke( a ove su strane banke jer su sve do jedne u stranom vlasništvu) radile valutne swapove i pomoću takvih izvedenica napumpavale deviznu pasivu.

Apolutno podržavam prijedlog vlade jer se vidi koji su se extra profiti zarađivali na glupim Hrvatima koji plaćaju kamate od 10 poosto.

ma kakva zadnja kap krvi???????????
pa oni na EUR skim kreditima zarađuju trostruko nego u normalnim sličnim zemljama srednje europe

a na CHF obična bezočna praksa u nedorečenoj državi bar za sada

lalovac samo naprijed
[emo_palacg]


ma kakva zadnja kap krvi???????????
pa oni na EUR skim kreditima zarađuju trostruko nego u normalnim sličnim zemljama srednje europe

a na CHF obična bezočna praksa u nedorečenoj državi bar za sada

lalovac samo naprijed
[emo_palacg]

Ne prosipajte demagogiju , bolje se zapitajte kakvi su kreditni rejtinzi tih zemalja a koliki je naš i svima će biti sve jasno !?ma kakva zadnja kap krvi???????????
pa oni na EUR skim kreditima zarađuju trostruko nego u normalnim sličnim zemljama srednje europe

a na CHF obična bezočna praksa u nedorečenoj državi bar za sada

lalovac samo naprijed
[emo_palacg]

Ne prosipajte demagogiju , bolje se zapitajte kakvi su kreditni rejtinzi tih zemalja a koliki je naš i svima će biti sve jasno !?
[/quote]

Ako se bankama ne sviđa naš rejting, onda neka prestanu davati kredite.

Sve ostalo je demagogija.

Meni je recimo lakše vratiti kredit od 2% nego od 10%.

Neka mi banke objasne zašto nam daju onda kredite od 10 %, kad znaju da ih ne možemo vratiti.

Nisam zna da je ovoliko budaletina uzelo kredit u svicarcima. Dobro je govorija pokojni dr. Franjo Tuđman da cemo bit poput Svicarske,a ovi razumili to tako da su odma uzeli kredit u Svicarcima da se ne bi osjecali Hrvatima hahaha.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

frenki ..koga ti nazivas budaletinom ?

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Banke su na trzistu i trebale su raditi procjene rizika a ako su ga krivo radile onda moraju snositi posljedice. Gradani nisu mogli niti znali radit procjene rizika tecaja…banke jesu..i lako su mogle a vjetojatno su i izracunale (banke vlasnice) da ce chf rasti s obzirom da su iste banke nudile ovakve kredite od baltika do jadrana milioninima klijenata…al su rzik prebacili na korisnike umjesto da su platile osiguranje od promjene tecaja u visini od 0.5 posto redita. Ovo je cista bahatost i kolonijalno izvlacenje novca iz citave istocne europe. Za mene je ovo napravljeno planski i prema tome ovo je zlocinacka organizacija a nikakvo slucajan dogadaj.

“Gradani nisu mogli niti znali ” .U svim zakonima u svim zemljama vrijedi pravilo da nepoznavanje zakona nije opravdanje.Banke su radile legalno a to im je omogućila ova država.Na isti način opljačkala je svoje građane u stambenim štedionicama.Lalovac samo radi propagandu jer ovaj zakon neće proći ili će država skupo platiti (nije prvi puta) avanturizam i petljanje u tuđe poslove.

New Report

Close