Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

”Kupi za kunu i to je to.

Ili možda u natječaju piše da će se prihvatiti najpovoljnija ponuda?

Neće HT ništa objašnjavati………

Dam samo da PRODAM.”

@zez1
znači vi hoćete reći da niti A1 niti UG ne žele dati više od 1 kn po dionici za 200.000 korisnika koje dobivaju servirane na pladnju, nego će eto DT ponuditi kunu i prodaja će ići po toj cijeni.

@barbosa

nema nikakvih iznimki u ovom slučaju jer 25% je prag za objavu javne ponude, a kako se prodaju zajedno udjeli ZABE i HT-a koji čine preko 50%, jasno je da mora biti javna ponuda, najmanje po tromjesečnom prosjeku.

Sad kad su zbog ovog korona virusa cijene dionica popadale, ispada da je tromjesečni prosjek na OPTE zapravo odlična stvar, svojevrstan osigurač koji dioničarima (osim HT-a i ZABE) garantira bar tromjesečni prosjek ako ponuditelji nekim čudom ponude niže cijene. Ovako od oka, taj prosjek je negdje preko 7 kn, ali ako netko ima točno izračunato molim neka stavi ovdje.

Ignore: KressoM, delux

Ali trenutni prosjek nema veze jer se gleda od preuzimanja, a to moze biti za par mjeseci i tko zna koliki ce biti

iako, kaj je proseka dotikavle, tri mjeseca se računaju u trenutku nastanka obveze  preuzimanja ak se ne varam a do tada mogu proteći mjeseci još

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

@backdraft

natječaj završava za 12 dana, a moguće je da će već tu biti ponuđene cijene po dionici. Ako ne budu, onda će biti ponuđene u dodatnom roku koji opet ne bi trebao biti duži od mjesec dana tako da ovaj sadašnji tromjesečni prosjek ne bi trebao biti znatnije promijenjen do trenutka kad ponuditelji predaju ponude sa definiranim cijenama preuzimanja.

Ignore: KressoM, delux

a što nije potpuno točno jer predmet tendera su:

(A)12.090.190 (dvanaest milijunadevedeset tisuća i sto devedeset) dionica Društva koje drži Prodavatelj

(B)25.625.853 (dvadeset i pet milijuna šesto dvadeset pet tisuća osamsto pedeset i tri ) dionice Društva koje drži Zagrebačka banka d.d.

dakle HT je prodavatelj kako je to naložio regulator ali zaba nije pod obvezom i njene dionice su opcija i sad špekulativno, hipotetski, što da eventualni ponuđač da ponudu samo za dionice pod A ali ne i za B a već ima poziciju ili je tek namjerava steći na npr. TK, onda prag 25% uopće NE aktivira doslovce ništa

i naravno da ako se dionice prodaju u paketu 54% da svakako nastupa obveza za preuzimanje i  to uopće nije bilo potrebno niti navoditi ili ako baš da onda npr.

Ponuđači trebaju biti svjesni da kupnjom 54% dionica s pravom glasa u Društvu u načelu aktivira obavezu da se objavi obvezna ponuda za preuzimanje

i ne bi nimalo pogriješili…i ne znam što im je uopće to trebalo sa 25% osim eventualno radi navlakuše da im tržište podigne prosjek…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

a kaj ako ih kupi ZABA?

Pa jeli moguce da Barbosa ovakve gluposti piše? Pa u zakonu stoji da prelazak  25 % praga aktivira obvezu javne ponude. Ne stoji 30%, 35% ili  42.86%. ovo je jasno kao dan. Ovo je jasno ko dan, sve dionice idu u prodaju a ne samo HTov dio.

Drugo, šta vi mislite da bi zaba pristala da se prodaju dionice po 1 kn. Šta su oni dijete sa posebnim potrebama kojima majka HT prodaje slatkiše a oni klimaku glavom ?

Treće, procjena neovisnog revizora je donja granica od koje kreće prodaja. Ako neko ponudi niže, HT I ZABA mogu odbiti ponudu i imati objašnjenje spram AZTNa zašto je odbijeno. Ako prihvate nizu, AZTN može odbiti jer je procjena revizora bila veća. Ta procjena sigurno nije ispod 7.2 kn kolika je bila prije 3 godine i trenutno je nepoznata javnosti, no moja je pretpostavka da je ona 8.6 kn sudeći po cijeni na burzi nedavno, i nekim i računima kolega. Dakle, ako ima ponuđača od tu krećemo, a onda sve ovisi o tome koliko su kupci vruća roba.

Evo jedna mala priča iz mog poslovnog života. Ja sam kupio poslovni prostor po 3k eura/m2 iako je tržišna cijena bila 1500 eura/m2. Zašto? Jer sam tom kupnjom kompletirao biznis i onemogućio konkurenciji da otvori kraj mene svoj poslovnicu. Istina, preplatio sam trenutačno, no dugoročno sam u plusu do bola. Razmislite malo o tome.

Pozdrav

kol. mrcash

očito nisi dobro čitao a postao sam str. ranije…

IZNIMKE OD OBVEZE OBJAVLJIVANJA PONUDEZA PREUZIMANJE

Članak 14.

10. stjecanjem dionica ciljnog društva drži postotak dionica s pravom glasa koji je jednak ili manji od postotka dionica s pravom glasa koji drži drugi dioničar ciljnog društva

u predmetnom slučaju obveza nastaje na 25% jedino ako zaba umanji na ispod ili proda ukupnu  poziciju, međutim u svakom drugom slučaju, kako je zaba najveći pojedinačni dioničar sa 36,9% udjela u temeljnom kapitalu, na 25% NE nastaje nikakva obveza kako su naveli u tenderu, nego tek po stjecanju večeg udjela nego što ima zaba…a i lijepo sam napisao da ovu kombinaciju pišem špekulativno i hipotetski, jer je zaba i prije a i poslije predmetnog tendera može/gla bezuvijetno raspolagati  svoju poziciju  pa nemaš razloga da se  ložiš na štobibilokadbibilo!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Daj nemoj biti smiješan. Zaba i HT zajedno prodaju dionice. HT ih neće sam prodati. A tamo ti piše i riječ nacelno, nisu se u tenderu bavili sustinom zakona o preuzimanju nego su samo naveli kvalificirani prag koji po defaultu uvjetuje preuzimanje.

Barbosa, lijepo Vam je lebowski odgovorio : zaba i HT prodaju. Oni ne kupuju. Ovo 39 % se odnosi na HT i ZABA u PSN da ne moraju dati javnu ponudu. To se ne odnosi na onoga koji kupuje njihove dionice. I u natjecaju lijepo pise da tko otkupi 25 % , nebitno cijih dionica, mora dati javnu ponudu

Status Quo: Roll Over Lay Down

Nego, sto ima sa onim zakonom o elektronickim medijima ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

New Report

Close