Oporezivanje menadžerskih bonusa zavadilo HNS i SDP

Naslovnica Forum Komentari članaka Oporezivanje menadžerskih bonusa zavadilo HNS i SDP

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Uvijek mi je bila enigmatična biračka baza HNS-a te struktura članstva, simpatizera i pristalica HNS-a??!!
Nakon prošlih izbora, kadroviranjem u javnim poduzećima kao prvorazrednim političkim pitanjem u koalicijskom odnosu, eksplicitno su pokazali kome i za koga se politički bore. Ako mogu uporabiti sociološke pojmove bijelih i plavih ovratnika, onda ustvari vidimo da su to bijeli ovratnici na plavoj košulji! Riječju to su menadžeri u javnim tvrtkama te oni koji rade dopunske poslove za koje su klijente i marketinške troškove obrade tržišta, financirane iz javnih tvrtki!
Oni koji su imali prilike iz bliže poznavati te tkz menadžere, a osobno sam imao i imam priliku poznavati te menadžere i zato ih nazivam tkz. menadžeri, ima i imao je priliku uvidjeti dubinu i opseg njihova menadžerskog znanja i sposobnosti.
Niti jedan od njih, usudim se reći, nije uspješan i sposoban samostalno voditi nikakav poduzetnički projekt. Sve su to tranzicijski menadžeri koji se oslanjaju na sisu države i još uvijek imaju poduzetnićko i menadžersko mlijeko države na usnama.
Uvođenjem poreza i nizom drugih sustavnih mjera, mislim da će se vidjeti tko je odrastao i /ili ga je majka( država) odbila od sise! Nama koji ne ovisimo niti smo ikada ovisili o državnoj sisi, konačno će se pružiti prilika da ih u ravnopravnoj tržišnoj utakmici pobijedimo. Najviše me iritira i boli kada vidim kako iz proračuna ,koji između ostalih punim kao slobodni i samostalni poduzetnik i menadžer, financiraju se ti menadžeri kako bi bili meni i sličnima, nelojalna konkurencija i prigušivači razmahivanja poduzetništva!Riječju: to su oni koji koče razvoj malog i srednjeg poduzetništva u ravnopravnoj tržišnoj utakmici!!!.To su oni kojima se između ostalog, do sada viđenom, puni i Remetinac!

Premda i sam sam korisnik Ugovora o djelu, slažem se s ovim prijedlogom. Ali isto tako napominjem kako je potrebna bolja regulativa i Zakon o MLM – kako bi se mogla bolje i kvalitenije pratiti situacija na tržištu.

Ja osobno mislim da tu vrijedi ona krilatica “PSI LAJU KARAVANE PROLAZE “

New Report

Close