‘Očekujemo gospodarski rast od 0,7 posto unatoč projekcijama MMF-a’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Očekujemo gospodarski rast od 0,7 posto unatoč projekcijama MMF-a’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

I tako već drugu godinu? Očekujem pad jer rast dolazi od potrošnje ili izvoza, a novca za potrošnju nema jer se rezalo zaduživanje na minimum.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com


I tako već drugu godinu? Očekujem pad jer rast dolazi od potrošnje ili izvoza, a novca za potrošnju nema jer se rezalo zaduživanje na minimum.

Precizirat cu, domaca potrosnja je u kolapsu, uslijed pada placa, rasta nezap, visoke inflacije… investicija koje bi stvorile pravi rast uopce nema(samo ludjak bi investirao u ovu dzunglu od drzave), a drzavne ce samo ostaviti dug i sluze jeftinoj demagogiji. Vanjska potraznja postoji, ali mi nemamo industriju, proizvoda, nista. Turizam je prirodna renta koja moze samo lagano rasti. Sve u svemu, mislim da smo u recesiji u slij godinu.

Uz ovo, u procesu je iznimno snazno razduzivanje, koje gusi potrosnju.

U udzbenicima cemo biti primjer kako NE raditi stvari.

Precizirat cu, domaca potrosnja je u kolapsu, uslijed pada placa, rasta nezap, visoke inflacije…
Uz ovo, u procesu je iznimno snazno razduzivanje, koje gusi potrosnju.

U udzbenicima cemo biti primjer kako NE raditi stvari.

Domaca potrosnja je samo spustena na razinu koju sami svojim radom i prihodima koje zasluzujemo, mozemo podnijeti. Cak je mozda i malo iznad te razine…

Dugogodisnja recesija i pad je samo pokazatelj koliko smo prije tog pada zivjeli iznad svojih mogucnosti…

A sto se tice ludjaka, lud je samo onaj koji bi investirao u zemlju s ovakvim narodom koji ce za 2g izabrat mafiju da mu opet vodi drzavu…


…A sto se tice ludjaka, lud je samo onaj koji bi investirao u zemlju s ovakvim narodom koji ce za 2g izabrat mafiju da mu opet vodi drzavu…

Imas pravo zato od nove godine ni nema ni jedne jedine strane investicije jer ludi investitori ne postoje,a narod sigurno nece bit toliko blesav pa ponovno birat mafiju nesposobnih kadrovika koja ce mu omogucit stavljanje zubi na policu i u naredne 4 godine.Lepi Cane ce ponovno biti premijer mozda u nekoj bajci u kojoj spasava 375000 nezaposlenih.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/255672/HNB-U-zadnja-tri-mjeseca-smo-bez-stranih-ulaganja.html

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

kako im nije neugodno ovako napamet sipati “prognoze” za koje znaju da ih neće ni blizu ostvariti, i ne samo da znaju da ih neće ostvariti nego znaju i da svatko u ovoj zemlji zna da ih lupaju napamet. super si je smislio to objašnjenje, eto MMF “mora i treba” davati “konzervativne” prognoze tj. na temelju podataka ali zato mi imamo vladu koja je tu da daje “hrabre” prognoze na temelju što se babi snilo. jedva čekam lokalne izbore, ovo kako su prošli na EU izborima će im se za mjesec dana činiti kao rezultat snova iz neke davne davne prošlosti.


kako im nije neugodno ovako napamet sipati "prognoze" za koje znaju da ih neće ni blizu ostvariti, i ne samo da znaju da ih neće ostvariti nego znaju i da svatko u ovoj zemlji zna da ih lupaju napamet. super si je smislio to objašnjenje, eto MMF "mora i treba" davati "konzervativne" prognoze tj. na temelju podataka ali zato mi imamo vladu koja je tu da daje "hrabre" prognoze na temelju što se babi snilo. jedva čekam lokalne izbore, ovo kako su prošli na EU izborima će im se za mjesec dana činiti kao rezultat snova iz neke davne davne prošlosti.

Nemam ja nista protiv optimizma, dapace… ali baziranog an cemu? Ako ce biti ovako, onda je to samo laz. Ponovno ce biti novi rebalans, novi krediti… i tako ukrug. Ova vlada ne rjesava probleme, nego novim kreditima sve gura pod tepih.

U TRI MJESECA NITKO NIJE ULOŽIO U HRVATSKOJ

http://danas.net.hr/novac/u-tri-mjeseca-nitko-nije-ulozio-u-hrvatsku

Pored tako velikih poreza normalno je da neće nitko uložiti

.

New Report

Close