Nude nam čak 4 posto BDP-a, što gospodarstvo mora osjetiti

Naslovnica Forum Komentari članaka Nude nam čak 4 posto BDP-a, što gospodarstvo mora osjetiti

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

dajte nas nemojte praviti budalama. Ako daju 14 mlrd, znači kane uzeti barem 70 – njmanje 5x toliko. Pa prošlo je vrijeme naivnosti, zar ne??

Argument da su pristupni fondovi najvažniji razlog našeg što hitnijeg utapanja u EU je pravo politikanstvo, zapravo to je bijedan argument koji dolazi od intelektualne sirotinje.
Novac , ma šta tko mislio, je običan papir, bankari iz EU ga sustavom djelomične rezerve stvaraju doslovno iz ničega, a na ime duga i kamata preuzimaju stvarne vrijednosti…
Nije novac to što nedostaje Hrvatskoj, već nedostaje odgovornosti i pameti.

Kog vi za****vate ? Pa samo članstvo košta preko 600 milijuna eura godišnje, tj. 5 milijardi kuna !
A Slovenija je povrh toga morala dati “doprinos” za Grčku, a sada i za Portugal od koliko ono 30-50 milijuna eura ?

Novci o kojima pišete u tim fondovima uopće ne postoje, jer sredstva EU osigurava tek nakon realizacije projekata što je u pravilu samo nekoliko postotaka od navedenih cifri.
Hrvatsko gospodarstvo i državne uprava i pravosuđe uopće ne zadovoljavaju ni minimalne uvjete za dodjelu sredstava (npr. 96 % poljoprivrednih gospodarskih objekata nema uporabnu dozvolu), a na Jadranu, kako ćete dobiti turističke poticaje bez iste, a nema je pola Jadrana.

Esseker

mogu dodati još samo to da će polovicu tog novca uzeti razno-razni konzultanti iz EU koje ćemo morati angažirati u realizaciji posla. A što će biti s drugom polovicom, i kamo će ona otići – to ćemo tek vidjeti. Hoću reći nije izvjesno da će završiti u domaćem gospodarstvu!

Potpuno promašeno je ići na direktne materijalne koristi od članstva. Što-više, kontraproduktivno je. I odraz je svijesti kako primitivnih političara, tako i primitivnih novinara. Indirektni efekti su ono što može biti od koristi, ako bumo znali iskoristiti ih. A za to ćemo morati izmijenti onu svijest o kojoj sam pričao. Na žalost ta igra sa svijsšću zahtijeva vrijeme.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

EU je stavila Hr na raspolaganje pred-pristupne fondove. KAda udej u EU Hr ce moci koristiti strukturne i kohezijske fondove (3-5 milijardi Eura godisnje). No postoji veliko ALI….. Da bi mogla koristiti ta sredstva Hr (opcine, zupanije, drazvna uprava, Dzava..) mora imati 25% vlastitih sredstava u nekom od budjeta (opcine, zupanije…) i mora imati jasna i logican projekt sa svim potrebnim papirima i dozvolama. Budejti su prazni tako da je participacija od 25% nemoguca za iole vrijedniji projekt! Nadalje, Hr je tako administrativno neuredjena da je nemoguce dobiti vlasnicke listove koji glase na opcinu/zupaniju jer se Hr nije skinula sa vlasnistva gotovo na nijednom opcinskom/zupanijskom posjedu… O vadjenju lokacijskih dozvola i Glavnih projekata i prihvacanja eko studija da i ne govorimo…Uglavnom Hr nece vidjeti gotovo nista od te love jer je kao drzava siromasna za uplatu participacije i neuredna (za ispunjavanje projektnih prijedloga i podnosenje potrebne dokumentacije). Steta no to je tako “kad si siromasan onda is i glup i obratno”.

BigBoffin

Sve je bolje od ovoga sada.

@MMM

Budimo malo odlučniji, ne uzimajmo nikakve novce iz fondova, to jest, malo više vjere u vlastite sposobnosti, recimo NE na referendumu !
Koliko god su ljudi još hipnotizirani da se novci mogu samo posuditi i da njih može štampati “neko drugi”, u stvarnosti tomu nije tako.
Novac zapravo predstavlja povjerenje, poštenje, pamet i organiziranost jednog društva, kad toga nema onda nema ni novaca pa je to društvo pod supevizijom inih gospodara i radi za njihovu korist.

Bitno je reči da će Hrvatska u EU uplaćivati puno više nego što će za razne projekte uz razne ucjene moći iz EU povući .

Uz ta povućena sredstva Hrvatska će morati investirati barem pola vrijednosti projekta .

Sa tim sredstvima veći dio Hrvatska će morati kupovati opremu u EU .

Ukratko , ništa nećemo dobiti , izgubit ćemo .

Zbog toga recimo NE na referendumu !

Ne srljajte kao guske u magli !

Recite NE osovini Beč,Budimpešta,Beograd,Bruxel !

Radi se tu o Zločinačkom pothvatu protiv Hrvatske kojem svjedočimo već 20 godina ,zaključno sa 15.04.2011.!

U EU ćemo ući kad i Švicarska , kad EU postane demokratska Unija , kad ukine ucjene , mito i korupciju .

.

New Report

Close