Nema iznajmljivanja bez energetskog certifikata: kazne i do 30.000 kuna

Naslovnica Forum Komentari članaka Nema iznajmljivanja bez energetskog certifikata: kazne i do 30.000 kuna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

PD i VL ,

sram Vas može biti što objavljujete besplatno navlakušu za ovaj besramni porez kojima razni crveni tehnički uhljebi nastoje opljačkati zadnje 2 miliarde od siromašnih građana.

Šta Vam nije dovoljan dokaz 325.000 Obitelji koje su raznim porezima i ovrhavama učinili gladnima ?

Barbosa:


već više puta sam tu pisao da je porez na nekretnine protuustavan i protupravan te se on kao takav se ne može uvesti na postojeće legalne nekretnine a isto tako niti obveza energetskog certificiranja

takav porez se eventualno može uvesti na nekretnine koje će se graditi nakon stupanja na snagu takvoga nameta….imate XX primjera, pa tako i porez na dividendu i kapitalne dobitke ne plaćaju oni koji su bili u poziciji na dan početka primjene poreza zato jer se zakoni pa tako i porezi ne mogu primjenjivati retroaktivno

također, komunalne naknade i naknade za uređenje voda se ne bi smjele obračunavati po m2 nekretnine ali ,eto, nitko od naših vrlig pravnih stručnjaka još nije tražio ocjenu ustavnosti ”
.

Nadam se da će novoizabrana Vlada i Hrvatski Državni Sabor ukinuti te razbojničke zakone o pljački Hrvatskih poduzetnika najvećim porezima na svijetu.

Zašto nas Ustavni Sud ne zaštiti od ovih pljački ?

A izmislili su i kazne od 10.000,00 do 30.000,00 kuna !

Koliko će iznajmljivača u Turizmu odkazati iznajmljivanje Apartmana pa će biti i manje poreza ?

Četri godine uništavaju Hrvatsko gospodarstvo i vrijeme je da odu?

Zamislite si koliko je Hrvatskih građana (obitelji) moralo napustit Hrvatsku zbog takvih velikih poreza , certifikacija , fiskalizacija , legalizacija i sličnih otimanja ,
između 100.000 i 200.000 ?

.

.

Pero&, najbolje da mi se vratimo u kameno doba prije organizirane drzavi i onda bi takvi ko ti bili sretni. Jebo civilizirani svijet kojima su certifikacije normalna stvar. Sta koji k ima unajmitelj stana znati koliko ce placati grijanje…

@pero7
Kažeš da su hrvatski GRAĐANI morali napustit Hrvatsku a koliko ja vidim, ovi zakoni su pisani za OSOBE. Otkad su ta dva pojma PRAVNO istoznačni, i kakve veze imaju GRAĐANI sa kaznama za OSOBE?

A stvarno ne kužim zašto moraš imat certifikat !?!?!?!?!?

Ok da se može imati i da ti je to dodatan benefit, kao extra zvjezdica ili da tim postižeš bolju cijenu prodaje/najma jer imaš certifikat da ????? Ti treba koliko manje/više ? Za grijanje ili hlađenje

Ali da ga moraš imati obavezno je glupost žešča za izbijanje para, al hbga u takvoj smo državi 🙂

Pravo pitanje je zašto moramo imati najveće poreze na svijetu , 572 razna ?

Zato što u Hrvatskoj malo ljudi radi na stvaranju novih vrijednosti a večina živi od zarade onih malobrojnih iz Realnog sektora koji proizvode nove vrjednosti .

Zato svaki dan oni koji nisu nikada stvorili novu vrijednost izmišljaju nove i nove poreze kojima uništavaju gospodarstvo Realnog sektora Hrvatske .

Zamislite oni su več donijeli poreze koji će vrjediti za 10 godina ,
jer energetski certifikat vrjedi samo 10 godina i oda ga morate ponovo plaćati.

.

Jere Pavičić:

” Razumijem protest i ogorčenje turističkih-povremenih iznajmljivača, koji gostu ne naplaćuju posebno troškove grijanja i hlađenja, jer to gosta u tom slučaju ne interesira, za razliku od onih iznajmljivača stanova na duže vrijeme, kod kojih najmoprimac preuzima obvezu plaćanja režija, među kojima i troškove grijanja i hlađenja prostora, koji su zainteresirani za stanje prostora po pitanju energetske učinkovitosti.
Ako je to tako, a tako je po najjednostavnijoj logici i ako iznajmljivači traže, sa razlogom, razumno objašnjenje, tada je dužnost zakonodavca da to i javno učini, ako ima argumenata, a ako nema da prizna pogrešku i izmjeni zakon.
U ovom slučaju, gdje se mjesecima samo prijeti iznajmljivačima, a da se ne da suvisao odgovor opravdanosti i logike ovakve postavke navodi na zaključak o jednom idiotizmu, neosjetljivom na javno opravdane i postavljene sumnje u ispravnost i svrsishodnost jedne uredbe.”

.

New Report

Close