Ne pomaže ni 800 milijuna kuna jači PDV u rujnu

Naslovnica Forum Komentari članaka Ne pomaže ni 800 milijuna kuna jači PDV u rujnu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

…Ne pomaže ni 800 milijuna kuna jači PDV u rujnu!
Naravno da pomaze, samo ne dovoljno, jer su apetiti korisnika drzavnog proracuna, jednostavno nezasitivi, a nitko ne zeli reforme u svom dvoristu.

Ne postoje reforme u hrvatskoj. Ta riječ se često koristi ali se po tom pitanju ništa ne događa. Politika nam je potpuno nesposobna i zaokupljena glupostima koje dobro zvuče ali od njih nikakvih koristi nema.

U Hrvatskoj se ništa neće promijeniti dok potpuno ne ostanemo bez novaca, i dok više ne bude mogućnosti isplaćivati plaće. Nažalost tada će socijalni problemi biti daleko gori nego što su sada, a oporavak će trajati 3-4 puta duže nego da je to planski odrađeno.

Zid birokracije u Hrvatskoj je političarima nemoguće probiti i toga su svi oni svjesni, zato u prvih par mjeseci redovito odustaju od borbe sa tim parazitom, i napadaju najslabije slojeve društva kroz razne vrste represije (uglavnom financijske). Kao što danas SDP ne želi biti taj koji je u nemogućnosti isplatiti plaće, to isto će sutra činiti HDZ zbog istog razloga.

Dok god ima novaca, taj zid će braniti bilo kakvu reformu u državi, onog momenta kada novaca ponestane, zid će sam sebe srušiti, birokracija će sama sebe pročistiti.

Vać se i sada vidi kako nedostatak sredstava uvodi nervozu pa se pokušavaju čudna rješenja, često i na granici zakona, sve je to kratkog daha i samo kupuje malo vremena. Nama svake godine deficit uporno raste, dug nam raste, prihodi padaju… Doći će vrijeme kada pronađena milijarda neće apsolutno ništa značiti. Da nismo u EU, provela bi se neka nacionalizacija, na političku “žalost” to srećom više nije moguće…

New Report

Close