Najviša kamata na stambene kredite 5%

Naslovnica Forum Komentari članaka Najviša kamata na stambene kredite 5%

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Svi se na nešto referiraju. Vlada na štednju, iskorištavanje,raspolaganju sa onim što se ima, na socijalnu opasnost od osobnih bankrota ect. Banke se referiraju na poslovnu politiku, slobodu tržišta, sposobnost „nadmudrivanja zakonodavaca“, na financijsko opismenjavanja tvrtki i građana. Regulator se pak referira na njegovo polje djelovanja u odnosu na polje djelovanja fiskalnih vlasti. Znanost na alternativna i racionalno mudrija rješenja. I tako dalje i tako bliže.
Sam referent, kao i krediti, isto kao i zaduživanje i razduživanje na tu temu ne progovaraju nego se ponašaju kako se ponašaju i otkrivaju veoma jednostavnu činjenicu: tržište ipak funkcionira! Može se na tržište intervenirati, a može se i ne intervenirati. Tržište je nešto sa čim se treba ophoditi veoma oprezno, osluškivati, dodvoravati mu se. Tržište treba respektirati, otkrivati, prilagođavati mu se, sa njim treba komunicirati i ono najvažnije, sa tržištem se mora voditi dijalog!
No, da li su ove aktivnosti vlade, monetarnih vlasti, banaka, tvrtki, pojedinaca i naših stručnjaka dijalog sa tržištem !?

već će banke nešto iskemijati da kamatna stopa na stambene kredite bude i veća od 5%

ne dajmo jeftino dionice, neka ih drugi rasprodaju i ruše cijene!

a to će biti trend ka i vani manja kamata a skuplje nekretnine

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Mozda ovaj prijedlog nije bas svima po volji ali definitivno je bolje biti u minusu od place do place nego biti u mogucnosti da nikad ne isplivate iz minusa,situacija je teska u zemlji i ljudima je jako tesko pokriti minuse ,ali ako minusi od dvije place pokriju povoljnim kreditom jos uvjek im ostaje dozvoljeni minus u iznosu jedne place,veoma opreznom raspodjelom novca ,bit ce mnogi i u mogucnosti da polako stanu na noge.Ja osobno podrzavam g.Linica da ustraje u ovom prijedlogu,i da se gradjani polako izvuku iz tih velikih minusa,,,.

Potpuni raspad drzave i sustava… katastrofa… Umjesto da gledamo kako doci do ikakvog rasta, i zaposljavanja, donose se neki zakoni koji potencijalno jako mogu nastetiti ljudima.

Ako se kamata ogranici na preniskoj razini, banke ce smanjiti kreditiranje, i orjentirati se samo na manji broj dobrih kupaca, a ostali ce ostati bez icega. Drugo, kamate na stednju ce nastaviti padati.

Zasto Linic ne ogranici svoje zaduzenje, i prestane stalno uzimati nove kredite ukrug? Koja disciplina, drzava se zaduzuje vrtoglavo… slazem se da kamate treba sniziti, ali povecanjem rejtinga drzave i jacanjem gospodarstva, a ne nekim ad-hoc mjerama.

Zasto Linic ne donese odredbu da svi moraju podici place na 2000eur ili u zatvor? Mislim… imam osjecaj da se mulja napaceni narod kojemu je ostala, sve vise i vise, samo kanta.

New Report

Close