Najveći projekt na Jadranu

Naslovnica Forum Komentari članaka Najveći projekt na Jadranu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

već letimičan pogled na članak odaje koja je to šupljikana – napravljen je nekakav master-plan (na kojem su neki rođački kvazi-intelektualci sigurno nabrali masne novce), a tek sad će “bit će kad bude” biti definirane turističke zone. kako mogu imati master-plan kad čak ni ne znaju što su im zone?!

zatim će se tražiti investitori koji će enormne novce euforično uložiti u poduzetničke ideje lokalnih političara. a to je već u kategoriji “kad na vrbi rodi grožđe” jer elementarni zdrav razum govori da je prava rijetkost da će netko ulagati masne novce u ovakvu vrstu projekata a da sam ne utječe velikim dijelom na planiranje, bazirano na svojim vlastitim računicima, jer je i rizik vlastiti.

izuzetak su investicijski fondovi koji će dati novce etabliranom developeru s dobrim referencama, a to lokalni političari sasvim sigurno nisu.

sav taj dim začinjen je jednim jedinim kvazi-događajem, a to je da je neka iseljenička obitelj “pokazala interes” za projekt, i to je valjda razlog-opravdanje da se četa političara-geliptera šlepa na nekom sajmu danima.

ovo je jedan tipičan primjer kako se političari igraju poduzetnika i biznismena, razbacujući se poreznim novcem, istodobno sprječavajući prave poduzetnike da posluju, i ostavljajući iza sebe financijsku pustoš.

New Report

Close