Na beogradskom turističkom sajmu svega desetak izlagača iz Hrvatske

Naslovnica Forum Komentari članaka Na beogradskom turističkom sajmu svega desetak izlagača iz Hrvatske

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Beogradski sindrom

Bilo bi čudno da je drugačije. I opet treba podsjetiti da u Zagrebu – a vjerojatno niti drugdje u Hrvatskoj – nema niti jednog jedinog putokaza za Beograd što ljuti turiste koji dolaze automobilima. O tome je prije više godina bilo riječi i u Financial Timesu gdje se moglo pročitati i pitanje “Kada će se Hrvati prestati pretvarati da Beograd i Srbija ne postoje?”.

Naime, dobar dio populacije u Hrvatskoj Srbe i dalje doživljava kao nacionalne neprijateljue. HTZ je državna organizacija pa se zaposlenici koji su na budžetu očito boje da će im se ideološki zamjeriti ako se “previše” angažiraju u Srbiji.

Marx@ ..mislim da pretjerujes. Zanemariv broj ljudi Srbe smatra i dalje ‘neprijateljima’. Dapače suradnja je puno bolja nego npr sa Bošnjacima s kojima se od hrvatsko-muslimanskog rata u BiH ni milimetra nije poboljšalo stanje npr u Mostaru. A to s tablama je periferna stvar…možda ih blizu Slavonskog Broda i ima pa neće već u Zagrebu pisati putokazi za BG a za Slavonski Brod ih ima to je logično

Za ms4

Nije mi jasno zašto to tako teško ide. Ali u najboljoj namjeri hajde da pokušamo razjasniti još nešto. Za cijelo vrijeme rata u Beogardu nije bio skinut niti jedan jedini putokaz za Zagreb. Svojevremene javne konsternacije u Beogradu “Ko to gađa Sarajevo?!?!” mogu i dan-danas izgledati neodgovorno, infantilno itd. ali im se ne može imputirati četništvo i malicioznost. Tu moramo i dodati upzorenje Ivice Dačića da u Srbiji “ima na hiljade tabli s latinicom i nitko od toga ne pravi problem”.

Žao mi je da Vam moram predložiti da vlastitom evolucijom izvedete zaključak zašto je neophodno potrebno da se putokazi za Beograd postave već u Zagrebu. Kada bi ta iluzija jonskog autoputa jednog dana postala stvarnost, putokazi za Beograd bi se se svi vratili na svoja mjesta diljem Hrvatske bez ikakvog pogovora. Nadam se da će se to pitanje ipak rješiti prije toga.

putokaza nema nigdje, označava se Lipovac, kao krajnje mjesto u Hrvatskoj, e sada zašto je to tako, svi koji su imali potrebu ići u Beograd, već su tamo, a stranci će se već snaći, puno važnije pitanje u Hrvatskoj je: gdje su nestali ljudi, a sporedno gdje su nestali putokazi, navigacija je in

New Report

Close