Mudriniću drago da je Vlada zaključila da je internet bitan za budućnost, ali…

Naslovnica Forum Komentari članaka Mudriniću drago da je Vlada zaključila da je internet bitan za budućnost, ali…

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

2000. godine Mudrinić obustavlja sve planove o uvođenju širokopojasnog interneta. Naime još je u ljeto 1999. godine neposredno pred prodaju HT-a Deutsche Telekomu bio raspisan međunarodni natječaj za kupnju telekomunikacijske opreme za potrebe uvođenja širokopojasnog interneta. Projekt vrijedan milijardu kuna je obustavljen, novci su se izvlačili iz HT-a u Njemačku na sve moguće načine pa i kroz izmišljene intelektualne usluge.
U međuvremenu umjesto širokopojasnog interneta Hrvatima se na tržište plasira zastarjeli ISDN. I tako četiri godine. Ideja je bila zašto odmah kupiti najmoderniju opremu, kada se može na istom tržištu prodati prvo zastarjela pa onda najmodernija tehnologija.
I tako je uvođenje širokopojasnog interneta odgođeno za pet godina, a monopol HT-u produljen za dvije godine. Ovo ne bi bilo mogće da nije bilo političke korupcije na najvišoj mogućoj razini.

ovo je samo još jedna državna floskula. optički kabeli o kojims se priča nisu uopće upotrebljivi za širokopojsni internet za kućanstva.

New Report

Close